Helppo sitruunainen kuivakakku ihastuttaa kahvipöydässä ketä tahansa! Kaurapohjainen turkkilainen jugurtti tuo raikkaan maun sitruunojen rinnalle.
Sitruunaiset leivonnaiset ovat erityisen lähellä sydäntäni, sillä raikas sitruuna sopii vain niin hyvin makeisiin juttuihin! Kahvilassa sitruunapulla olikin usein suosikkileivonnaiseni, joten tämä kakku onkin eräänlainen tribuutti perinteiselle sitruunapullalle.
Kokeilin ensimmäistä kertaa kuivakakkutaikinassa paksua kasvipohjaista jugurttia ja se toimi todella hyvin! Oatlyn kaurapohjainen turkkilainen jugurtti on loistava tuote käytännössä missä tahansa, myös leivonnassa. Se on tarpeeksi paksua tuomaan hyvän rakenteen leivonnaiseen ja samalla sillä saa täyteläisen maun.
Sitruunakakku maistuu varmasti kelle tahansa, ja se säilyy peiteltynä jääkaapissa useita päiviä, olettaen että sitä on enää jäljellä.
Sitruunakakku
1,7-2 l kuivakakkuvuoallinen2 dl täysjyväjauhoja tai muita karkeampia vehnäjauhoja
2½ dl hienoja vehnäjauhoja
2 dl kookossokeria
ripaus suolaa
2 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
4 dl oatly kauraturkkilaistajugurttia
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1,7-2 l vetoinen kuivakakkuvuoka
1 tl öljyä ja 2 rkl korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Lisää jauhot tarvittaessa siivilän kautta paakkujen välttämiseksi.
Korppujauhoja 1,7-2 l kuivakakkuvuoka. Levitä öljy pinnalle ja ripottele korppujauhot päälle. Kopauta ylimääräiset korppujauhot pois.
En ymmärrä! Ensin yhden sitruunan mehu, sitten vielä 2 rkl sitruunamehua??
VastaaPoistaKiitos tarkkaavaisuudesta Karla!
PoistaNyt oli tullut kirjoitusvirhe, korjasin nyt tekstin. Eli 1 sitruunan kuori raastettuna ja 2 rkl sitruunamehua :)
Oon käyttänyt tätä ohjetta marjapiirakan pohjana ilman sitruunaa. Toimii täydellisesti! ❤️
VastaaPoistaT. Maria
Onpas kiva kuulla! 😊
PoistaAi niin, kardemummaa lisäsin kyllä (täytteenä viimeksi mansikoita ja mustikoita) 😊
VastaaPoistaT. Maria