Mustikkamurupiirakka

30. heinäkuuta 2020


Helppo ja yksinkertainen mustikkapiirakka rapealla murukuorrutteella!


Joskus ihan perusreseptitkin ovat tarpeen ja tässä siis olisi ihan perusperus mustikkapiirakkaohje, jossa mustikoiden päälle tulee rapea muruseos. Yksinkertainen ja tavallinen ei kuitenkaan tarkoita tylsää, vaan usein nämä reseptit ovat juuri niitä, joita tekee kiireessä ja ideoiden puuttuessa! Ja varsinkin raaka-aineiden ollessa rajalliset.

Tämä piirakka ei siis kaipaa ihmeellisempiä esittelyitä! Herkullinen perusohje mustikoille.



Mustikkamurupiirakka

22-24 cm piirakkavuoka

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
1 lusikankärjellinen vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
100 g maidotonta margariinia
1 dl kauramaitoa
1 tl omenaviinietikkaa

Täyte
2-3 dl mustikoita
1 tl perunajauhoja

Öljyä vuoan voiteluun

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja nypi taikina hiekkamaiseksi pöperöksi pohjia myöten. Ota sivuun noin puolet taikinasta tai hieman alle. Lisää isompaan puolikkaaseen kauramaito ja omenaviinietikka ja sekoita juuri ja juuri sekaisin.

Sekoita mustikoihin perunajauho.

Öljyä piirakkavuoka ja kaada löysempi taikina siihen. Levitä taikina tasaiseksi ja nosta aavistus vuoan reunalle. Ripottele päälle mustikat ja niiden päälle aiemmkn sivuun ottamasi muruseos.

Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 min. Muruseos saa saada uunissa väriä, mutta varo ettei se ruskistu liikaa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget