Suolaiset joulutortut, suolapalat, cocktailpalat tai miksi haluatkaan kutsua! Näissä maistuu porkkala ja raikas piparjuuri.
29. joulukuuta 2020
17. joulukuuta 2020
13. joulukuuta 2020
8. joulukuuta 2020
Porkkalakolmioleivät
Porkkalatahnalla täytetyt joululeivät sopivat hyvin pieneksi naposteltavaksi jouluna tai mikseipä joulupöytäänkin!
2. joulukuuta 2020
22. marraskuuta 2020
14. marraskuuta 2020
Punajuurikakku
Punajuurella saa kakkuun kauniin pinkin värin ilman väriaineita. Punajuuri ei kuitenkaan maistu vahvasti, vaan ensisijaisesti mehevöittää taikinan. Koristelusta saa hauskan syötävällä glitterillä.
2. marraskuuta 2020
Samettinen kurpitsakeitto
Täydellisen sileän sosekeiton salaisuus piilee tehosekoittimessa. Tässä ohje helppoon ja maukkaaseen kurpitsakeittoon.
27. lokakuuta 2020
20. lokakuuta 2020
Kurpitsapiirakkapulla eli kurpitsapiirakka pullapohjalla
Kurpitsapiirakka ja pulla yhdistettynä! Eli pullapohjainen kurpitsapiirakka, tämä pulla on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
12. lokakuuta 2020
Vegaaninen sieni-salamipiirakka
Syksyinen sienipiirakka suppilovahverosaaliista. Sienipiirakka saa kivaa lisämakua ja suolaisuutta vegaanisesta salamista.
1. lokakuuta 2020
Omenainen kikhernecurry
Omenainen curry yhdistää makeaa ja tulista herkullisella tavalla. Curry on kätevä ruoka siitä, että sitä tekee kerralla paljon ja se riittää monelle päivää!
21. syyskuuta 2020
Karamelliset omenatäytepullat
Pehmeä ja kuohkea pullataikina yhdistettynä karamelliseen omenatäytteeseen. Näitä voisi syödä useammankin putkeen!
15. syyskuuta 2020
Kermainen mustatorvisienipasta
Kermainen pasta mustatorvisienistä on yksinkertainen, mutta maukas! Tätä ohjetta voi soveltaa mille tahansa sienille.
8. syyskuuta 2020
2. syyskuuta 2020
26. elokuuta 2020
Keräilijän leipä eli kantarellileipä
Metsästäjänleivän kasvisverion voi tehdä tofupihvillä ja kermaisella kantarellikastikkeella! Voisikohan tätä kutsua sitten vaikka keräilijän leiväksi?
21. elokuuta 2020
Kirsikkapiirakka
Tuoreista kirsikoista tehty kiisselitäytteinen piirakka on helppo jälkkäri. Tuoreiden kirsikoiden tilalla voi käyttää myös kirsikkahilloa tai mitä tahansa muita marjoja, mutta kannattaa kokeilla tuoreilla kirsikoilla!
13. elokuuta 2020
Valkoinen mansikkapizza
Valkoinen pizza mansikkatäytteellä on ihanan raikas ja maukas pizza. Valkoisessa pizzassa tomaattikastikkeen sijasta juustokastike levitetään suoraan pohjalle ja täytteet kasataan sen päälle.
5. elokuuta 2020
Temakisushit eli käsin rullatut sushit
Temaki sushit eli käsin rullatut sushit ovat helppo tapa tehdä kotona sushia ilman isompaa osaamista.
30. heinäkuuta 2020
25. heinäkuuta 2020
Perunapannu tofupekonilla uusista perunoista
Mitä tehdä uusista perunoista? Tämä uunissa paahdettu perunapannu on helppo tapa jalostaa uusia perunoita menettämättä niiden parhaita puolia. Kaveriksi tein suolaista tofupekonia.
19. heinäkuuta 2020
Vadelma-raparperigalette jäätelöllä
Tämä galette kätkee sisälleen ihanan kirpeän täytteen, jota tasapainottavat paksu vaniljakastike ja päälle pyöräytettävät jäätelöpallot. Tämä on todella helppo ohje, joka ei tosiaan vaadi suurempia taitoja, mitä rosoisempi lopputulos, sen parempi!
15. heinäkuuta 2020
Salaatti sitruunamarinoidulla tofulla
Marinoimalla tofuun saa mukavaa vaihtelua ja sitrusmarinoitu tofu sopii kesäiseen raikkaaseen salaattiin mainiosti.
8. heinäkuuta 2020
5. heinäkuuta 2020
Helppo mansikka-moussekakku
Helppo moussekakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta ilman mitään hyydytysaineita. Tämä on myös ihanan kesäinen herkku tuoreiden mansikoiden kanssa.
30. kesäkuuta 2020
Tofubolognese
Vatsaystävällinen bolognesekastike valmistuu tofusta. Jos koet, että tofu on mautonta ja sen rakenne on ikävä, käsityksesi muuttuu tämän ruuan jälkeen! Murennettu tofu sopii loistavasti tomaattiseen kastikkeeseen.
23. kesäkuuta 2020
Vegaaniset jäätelökeksit maapähkinätwistillä
Keksijäätelön valmistaminen kotona ei ole kovinkaan vaikeaa, vaikka siltä saattaisi vaikuttaa. Täydellisen pehmeän keksijäätelön salaisuus on kuitenkin kärsivällisyys, sillä keksi pehmenee ihanasti pakastimessa säilytyksen aikana.
16. kesäkuuta 2020
Vegaaninen tomaatti-mozzarellapiirakka
Terttutomaateilla kasvispiirakasta saa todella näyttävän näköisen luomuksen. Tämä piirakka onkin makumaailmaltaan tomaatti-mozzarellapiirakan sukulainen, mutta on silti täysin vegaaninen.
11. kesäkuuta 2020
Hasselpähkinävohvelit ja raparperi-mansikkahilloke
Hasselpähkinäjauheella maustetut vohvelit tuovat vähän vaihtelua perinteisiin vohveleihin ja ne ovat erityisen herkullisia tarjoiltuna raikkaan raparperi-mansikkahillokkeen kanssa.
8. kesäkuuta 2020
Patongit beanit täytteellä
Beanit-suikaleista tehty täyteläinen täyte on herkkua patonkien päällä tarjoiltuna. Täytteeseen voi käyttää helposti satokauden tuoreita kasviksia.
3. kesäkuuta 2020
Paistettu riisi tofulla
Paistettu riisi tuo kiinalaisten ravintoloiden mystinen herkku. Se on niin hyvää, mutta mitä ihmeellistä siinä oikein voisi olla, kaikkihan nyt riisiä osaavat paistaa? Tässä vinkit täydelliseen lopputulokseen!
30. toukokuuta 2020
Ai meillekö keittiöremontti? Osa 2/2
Uusi keittiö voi olla persoonallinen ja käytännöllinen, niin sitä jaksaa katsella seuraavat vuosikymmenet!
26. toukokuuta 2020
Välimeren voileipäkakku
Voileipäkakun ei aina tarvitse olla tuhti majoneesinen kokonaisuus, vaan se voi olla ihan mitä vain! Tämä välimerellinen voileipäkakku kätkee sisäänsä munakoisotahnaa ja paahdettuja kasviksia!
21. toukokuuta 2020
Parsa-perunapannu tofulla
Maukas perunapannu valmistuu helposti uunissa, eikä turhaa tiskiäkään synny! Ohuet perunasiivut paistuvat uunissa herkullisen rapeiksi ja tästä ruuasta luulisi helposti että se olisi vaatinut enemmänkin valmisteluja.
12. toukokuuta 2020
Suklainen herkkupuuro
Puuron ei aina tarvitse olla tylsää perusruokaa vaan sen voi naamioida herkulliseen huntuun! Tämä herkkusuklaapuuro käy kuitenkin mainiosti vaikka aamupalallekin!
6. toukokuuta 2020
Kermainen porkkalakastike
Kermainen porkkalakastike on vegaaninen versio kalakastikkeesta. Porkkalakastike maistuu taivalliselta perunamuusin kaverina ja tujauksella limeä tai sitruunaa!
29. huhtikuuta 2020
Hampurilaiset avokadosalsalla
Tavallisesta burgerista saa erilaisilla lisukkeilla herkullisen makuelämyksen! Avokadosalsa vie burgerin ihan uudelle tasolle, vaikka onkin yksinkertainen valmistaa.
26. huhtikuuta 2020
Munkkikupit jäätelöllä
Munkkien ei aina tarvitse olla perinteisiä rinkuloita tai palloja, samalla vaivalla niistä saa valmistettua myös kuppeja! Munkkikupit onkin hauska tarjoilla jäätelöpallon kanssa, jolloin herkkuhetki on entistä makeampi!
21. huhtikuuta 2020
Matcha-donitsit suklaakuorrutteella
Helpot ja värikkäät donitsit saa, kun lisää taikinaan matcha-teejauhetta. Koristeluun voi käyttää yksinkertaisesti vegaanista hasselpähkinä- tai suklaalevitettä ja päälle voi ripotella ihan mitä haluaa!
14. huhtikuuta 2020
Beanit-purjopiirakka
Täyteläinen kasvispiirakka, josta ei puutu mitään! Beanit ja purjo täydentävät toistensa makua herkullisesti ja lopputuloksena on piirakka joka maistuu tutun turvalliselle, vaikka onkin kasvisversio.
6. huhtikuuta 2020
Mango-moussekakku, viisi ainesosaa
Raikas mango-moussekakku kätkee sisäänsä kaksi kokonaista mangoa, eikä lainkaan erikseen lisättyä sokeria. Kakku on kuitenkin ihanan makea ja kauniin keväinen!
30. maaliskuuta 2020
Tofu-kasvisuunipasta
Lempeästi currylla maustettu tofu-pastavuoka eli uunipasta on herkullinen arkiruoka, joka maistuu varmasti kaikille!
26. maaliskuuta 2020
24. maaliskuuta 2020
Tofu kulhot marinoidulla punakaalilla
Umaminen ja tahmainen sticky tofu yhdistettynä raikkaaseen marinoituun punakaaliin tuo veden kielelle pelkästä ajatuksestakin.
19. maaliskuuta 2020
Marinoitu kaurapalasalaatti
Kaurapalasta saa marinoimalla vegaanista fetaa. Kaurapalan hapan maku sopii erityisen hyvin marinointiin! Marinoidun kaurapalan voi yhdistää vaikka värikkääseen salaattiin.
17. maaliskuuta 2020
Pullapohjainen mustikkapiirakka
Pullapohjainen mustikkapiirakka on jotain ihanan perinteistä ja herkullista. Tässä onkin todella helppo ohje pullamustikkapiirakalle! Täytteeseen tulee vain kolme ainesta.
11. maaliskuuta 2020
Puolukkaiset soijarouhepyörykät
Hyvin koossapysyvät kasvispyörykät, joissa on myös vähän jotain uutta! Hapan puolukka toimii suolaisissa ruuissa hyvin maustajana.
8. maaliskuuta 2020
Hellempi valkoinen crostinit karamellisoidulla sipulilla
Vegaaninen ihmeherkku, nimittäin cashewpähkinäpohjainen valkohomejuusto. Se on taivaallista sellaisenaan, mutta erityisen hyvää paahdettujen leipien päällä!
5. maaliskuuta 2020
Perunavohvelit savutofutäytteellä
Jämäperunamuusin voi käyttää vohvelitaikinaan, jolloin lopputuloksena on ihanan pehmeitä ja täyteläisiä vohveleita! Täytteeksi voi valmistaa savutofusta herkullisen tahnan.

















































