Vuosi 2018 toi paljon hyviä hetkiä mukanaan ja paljon hyviä ruokia. Kiitos että olit mukana seuraamassa! Mutta mitä jäikään vuodesta eniten mieleen?
30. joulukuuta 2018
24. joulukuuta 2018
Lakkamaljat piparimuruilla
Tuoreista lakoista, pipareista ja kauravispistä syntyy ihana raikas jälkkäri. Tämä jälkkäri on myös helpon herkullinen keino päästä eroon piparkakuista!
22. joulukuuta 2018
Puolukka-toscapiirakka
Perinteinen toscapiirakka saa raikkaamman vivahteen, kun toscan ja taikinan väliin laittaa puolukoita!
16. joulukuuta 2018
Punajuuri-kvinoapyörykät
Kvinoa tuo punajuuripyöryköihin sopivaa täyteläisyyttä ja samalla pyörykät ovat myös gluteenittomia. Punaiset pyörykät tuovatkin pöytään mukavaa vaihtelua ja väriä, varo kitenkin värjäämästä koko keittiötä!
13. joulukuuta 2018
Kotitekoiset raakasuklaat
Tee herkullinen ruokalahja ystävälle tai nauti raakasuklaanapeista itse. Suklaat kannattaa koristella useilla erilaisilla hippusilla niin saa vaihtelua.
10. joulukuuta 2018
Seitankinkku punajuurilla
Seitankinkku on varma valinta joulupöytään. Vaihtelua seitaniin saa paahtamalla sen pinnalla punajuuria uunissa ja valelemalla lopuksi koko paistin savuisella marinadilla.
8. joulukuuta 2018
Piparkakkupiirakka suklaamoussella
Joulun helpoin piparileivonnainen on tässä! Se valmistuu parhaimmillaan neljästä raaka-aineesta ja maistuu ihanan jouluiselle!
5. joulukuuta 2018
Riisipiirakat kahdella tapaa
Riisipiirakoihin voi valmistaa herkulliset perinteisen henkiset vegetäytteet pienellä vaivalla. Tofusta valmistuu munaton voi ja porkkala toimii lohen asemesta.
1. joulukuuta 2018
Juhlava uunikurpitsa
Marinoitu ja hitaasti uunissa paahdettu kurpitsa kruunaa juhlallisemmankin ruokahetken. Rapeutta ja tekstuuria kurpitsa"paistiin" saa cashewpähkinöistä ja ravintohiivahiutaleista tehdystä parmesanista.
27. marraskuuta 2018
Ruissipsit savutofutahnalla - vegaaniset cocktailpalat
Savutofutahnalla kuorrutetut ruissipsit ovat juhlavaa tarjottavaa mihinkä tahansa juhliin. Tuoreilla yrteillä ja leväkaviaarilla saat cocktailpaloihin näyttävyyttä. Tahnan valmistus on helppoa ja täyttäminenkin sujuu nopeasti sarjatyönä.
24. marraskuuta 2018
Chai latte -tuorepuuro
Chaimaustettu tuorepuuro sopii loistavasti vuoden pimeimpään kauteen. Tämä tuorepuuro tehdään teepohjaan, johon lisätään erikseen masala chaista tutut mausteet!
20. marraskuuta 2018
Hoisin tofua kiinalaisittain
Makea hoi sin kastike sopii loistavasti kiinalaishenkisen kastikkeen pohjaksi. Tämä kastike on eräänlainen vegeversio perinteisestä kenraali Tson kanasta, mutta kukin päättäkööt autenttisuudesta itse!
17. marraskuuta 2018
Kurpitsavuokaleipä
Kurpitsaraaste tekee tavallisesta leivästä mehukkaan ja kauniin värisen. Täyteläinen kurpitsaleipä sopiikin syötäväksi ihan vain sellaisenaankin tai osaksi juhlavampaa kattausta.
12. marraskuuta 2018
Uunijuures-kvinoakulho
Helppo kvinoakulho saa paahdetuista kasviksista ihanasti väriä ja makua. Juurekset ovat nyt syksyllä sesongissa, joten niitä kannattaa käyttää.
9. marraskuuta 2018
Raviolit kurpitsa- ja tofutäytteellä
Kotitekoinen pasta on jotain taivaallisen hyvää, tässä on kaksi täytevaihtoehtoa kotitekoisille ravioileille: tofua ja kurpitsaa. Tässä reseptissä pastataikina tehdään kokonaan täysjyväjauhoista.
5. marraskuuta 2018
31. lokakuuta 2018
Teriyaki-nuudeliwokki tempellä
Helppo nuudeliwokki on maistuva arkiruoka. Käyttämällä tempeä proteiinilähteenä saat wokkiin vähän vaihtelua. Hieman makea teriyakikastike tuo herkullisen maun.
28. lokakuuta 2018
Kurpitsakakku kinuskilla
Mausteinen kurpitsakakku lumoaa tuoksullaan. Mausteiden tasapainoksi kakun päälle sopii makea kinuski ja täyteläinen kauravispi. Syysherkku parhaimmillaan!
24. lokakuuta 2018
Maissi-nuudelikeitto tofulla
Kiinalaishenkinen maissikeitto lämmittää mukavasti ja maistuu herkulliselta. Se valmistuu helposti gluteenittomana ja vähillä fodmapeilla.
21. lokakuuta 2018
Suppilovahvero-focaccia suomalaisittain
Suppilovahverot ja paahdettu sipuli sopivat täydellisesti focaccian täytteeksi. Taikinaan saa hieman Suomitunnelmaa, kun käyttää hieman ruisjauhoja.
18. lokakuuta 2018
Tofu-mangocurry kookosriisillä
Makea curry, jossa on kuitenkin sopivasti mausteita? Tässä se on! Mangolla höystetty tofucurry on ehkä paras ruoka mitä tuut ikinä maistamaan.
14. lokakuuta 2018
Vaniljainen omenapiirakka
Omenpiirakasta saa veikeän näköisen, kun omenasiivut jättää omenan muotoon levittämisen sijaan. Tässä piirakassa on täyteläisen vaniljainen täyte, joten se maistuu herkulliselta ihan vain sellaisenaankin.
10. lokakuuta 2018
Mausteinen kurpitsakeitto
Kurpitsakeitto on varma syksyn juttu. Kotimaisesta kurpitsasta ja chileistä valmistuu tämä mausteinen keitto!
7. lokakuuta 2018
Luontaisesti gluteenittomat ja vegaaniset kroisantit
Luontaisesti gluteenittomien ja vegaanisten kroisanttien valmistus ei ole mahdollista. Hieman aikaa se vaatii, kuten minkä tahansa kroisanttien valmistus. Lopputulos on kuitenkin niin herkullinen että se on kaiken vaivan arvoinen!
3. lokakuuta 2018
Kermainen kasvis-suppilovahverokeitto
Kermaisen sienikeiton voi valmistaa vaihtelun vuoksi hieman eritavalla, kun siihen lisää kasviksia sienten kaveriksi. Tämä keitto onkin juuri ihanaa syötävää viileneviin iltoihin.
29. syyskuuta 2018
Pina colada -hyydykekakku
Raikas kookoksen ja ananaksen liitto tekee tästä kakusta erityisen makunautinnon. Tämän kakun hyydytys onnistuu agarilla.
26. syyskuuta 2018
Lämmin kurpitsasalaatti
Syksyinen lämmin kurpitsasalaatti käy hyvin kevyestä lounaasta, mutta se sopii myös muiden ruokien lisukkeeksi.
23. syyskuuta 2018
Vatsaystävällinen sitruunakakku
Sitruunainen kuivakakku on mukava hieman terveellisempi herkku kahvi- tai teehetkiin. Kakku on samalla vatsaystävällinen vaihtoehto, joka sopii gluteenitonta ja fodmap-ruokavaliota noudattaville.
20. syyskuuta 2018
Seitan-chorizopasta
Mausteinen ja lämmittävä pasta on oiva syysruoka. Paahdetuista paprikoista saa reilusti makua ja makeutta mausteisen seitan-chorizon rinnalle.
16. syyskuuta 2018
Porkkana-ananasjäätee
Jääteetä on helppo valmistaa kotona, tarvitaan vain hyvää teetä, kasviksia ja hieman aikaa. Tämä jää tee saa makunsa tuoreesta porkkanasta, ananaksesta ja sitruunamelissasta.
13. syyskuuta 2018
Omena-maapähkinävoituorepuuro
Kotimaisten omenien sesonkina omenoille on mukava keksiä erilaisia käyttökohteita. Tuorepuuro onkin loistava paikka upottaa omenoita. Tässä puurossa omena saa kaverikseen maapähkinävoin.
8. syyskuuta 2018
Hävikkiviikon tofu-kukkakaalisosekeitto ja kukkakaalipesto
Pähkäiletkö ikinä voisiko kukkakaalin vihreistä lehdistä valmistaa jotain poisheittämisen sijaan? Tässä onkin keitto-ohje #hävikkiviikko hengessä, jossa käytetään sekä kukkakaalin kukinnot, että lehdet!
5. syyskuuta 2018
Gluteenittomat ja vegaaniset pannarit
Luontaisesti gluteenittomat pannarit sopivat niin aamupalalle kuin jälkkäriksikin. Pannareita varten tarvit vain muutamaa raaka-ainetta, joten valmistus on helppoa!
1. syyskuuta 2018
Vegaaninen rahka-punaherukkapiirakka
Kirpeät punaherukat sopivat hyvin piirakkaan. Soijarahkasta saa maistuvan täytteen piirakkaan punaherukoiden kaveriksi.
29. elokuuta 2018
Munakoisovuoka eli melanzane
Munakoisovuoka tai melanzane tai munakoisolasagne vaatii hieman työtä, mutta se maistuu niin taivaalliselta, että se on kaiken vaivan väärti!
24. elokuuta 2018
Misotaikinassa friteeratut maissit
Tuore maissi ihastuttaa syisyisin raikkaalla maullaan. Täydellisen makuelämyksen maissista saa kun sen paistaa misotahnalla maustetussa taikinassa ja kuorruttaa srirachalla!
22. elokuuta 2018
Maapähkinävoi-tofukulho
Helppo nuudelikulho valmistuu nopeasti ja maapähkinäinen tofu kruunaa annoksen. Annos maistuu sekä kylmänä että lämpimänä, joten toimii oikein hyvin eväänä!
18. elokuuta 2018
Hävikkiruokabrunssi Ravintola Loopissa
Miltä kuulostaisi vegaaninen brunssi, joka on tehty kokonaan tuottajilta ja kauppiailta saaduista tuotteista, jotka muuten joutuisivat hävikiksi? Ravintola Loopissa Helsingissä brunssi valmistetaan juuri näin, tässä omat kokemukseni brunssista.
15. elokuuta 2018
Vegaaniset bountyt ilman valkoista sokeria
Kermaisen kookoksiset bountyt valmistuvat kotona nopeasti muutamasta raaka-aineesta. Makeisista on myös helppo tehdä vähäsokerisia versioita, jos kuorrutteeksi valmistaa raakasuklaan itse.
11. elokuuta 2018
Tuorejuustopiirakka persikkakompotilla
Vegaaninen tuorejuustopiirakka on ihanan täyteläinen ja todella helppo valmistaa. Maku miedon kermaisen täytteen kaveriksi saadaan vaniljaisesta persikkakompotista.
8. elokuuta 2018
Hummuksen makuinen tomaattikeitto
Mitä saadaan kun yhdistää tomaattikeiton ja hummuksen? Ihan älyttömän herkullinen tomaattikeitto, jossa on paljon makua!
5. elokuuta 2018
VegeStreet - katuruokaa Helsingin Teurastamolla
Täysin vegaaninen katuruokatapahtuma järjestettiin Helsingissä Teurastamon sisäpihalla lauantaina 4.8.18. Tapahtuma oli katuruokahengessä myyntikojuista ja autoista höystettynä livemusiikilla ja pitkillä jonoilla.
3. elokuuta 2018
Vegaaninen juustokakku mansikoilla
Helppo ja yksinkertainen vegaaninen juustokakku valmistuu kuten perinteinenkin. Liivatteen sijasta kakku hyydytetään agar agarilla, jota nykyään löytyy ihan tavallisestakin marketista.
30. heinäkuuta 2018
Kesäkurpitsarullat ja kesäsalaatti oman maan sadosta
Kesäiseen salaattiin kannattaa käyttää parhaimmat kauden raaka-aineet, ja mikäli mahdollista, oma sadon kasvikset maistuvat parhaimmilta! Paistetut kesäkurpitsarullat kruunaavat salaatin.
27. heinäkuuta 2018
Kermainen nyhtökauratäyte uuniperunoille
25. heinäkuuta 2018
Mansikka-pippuripasta - pasta-annos kesään
Kesäisessä pastassa maistuvat tuoreet ja maukkaat raaka-aineet. Mansikka sopii suolaisiin ruokiin yllättävän hyvin, tällä kertaa yhdistin mansikat mustapippuriin.
21. heinäkuuta 2018
Gluteeniton ja vegaaninen täytekakku
Luontaisesti gluteeniton ja vegaaninen täytekakku onnistuu yksinkertaisilla raaka-aineilla. Kakku kannattaa kuitenkin valmistella jo edellisenä päivänä, niin se on syöntihetkellä mehevimmillään!
19. heinäkuuta 2018
Helpoimmat vegaaniset pinaattiletut
Pinaattilettuihin ei voi olla liikaa reseptejä, joten tässä vielä yksi. Lettuihin saa helposti ruokaisuutta korvaamalla vehnäjauhot kikhernejauhoilla. Lettujen kanssa voi tarjota perinteisen puolukkasurvoksen lisäksi paahdettua tofua ja kasviksia.
16. heinäkuuta 2018
Nyhtökaurapihvit ja nuudeliwokki
Kesävihanneksista valmistettava wokki on nopea ja herkullinen ruoka. Vähän vaihtelua siihen saa paistamalla annoksen oheen maustettuja nyhtökaurapihvejä!
13. heinäkuuta 2018
Gluteenittomat pitsireunaiset letut suklaaherkuilla
Rapeat valurautalevyllä paistetut letut tuoreiden marjojen kanssa suorastaan kuuluvat kesään. Lämpimien lettujen päälle kannattaa myös kokeilla suklaata, joka sulaa ihanaksi kastikkeeksi. Ohessa ohje gluteenittomiin lettuihin.

















































