30. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 parhaimmat palat


Vuosi 2018 toi paljon hyviä hetkiä mukanaan ja paljon hyviä ruokia. Kiitos että olit mukana seuraamassa! Mutta mitä jäikään vuodesta eniten mieleen?

24. joulukuuta 2018

Lakkamaljat piparimuruilla


Tuoreista lakoista, pipareista ja kauravispistä syntyy ihana raikas jälkkäri. Tämä jälkkäri on myös helpon herkullinen keino päästä eroon piparkakuista!

22. joulukuuta 2018

Puolukka-toscapiirakka


Perinteinen toscapiirakka saa raikkaamman vivahteen, kun toscan ja taikinan väliin laittaa puolukoita! 

16. joulukuuta 2018

Punajuuri-kvinoapyörykät


Kvinoa tuo punajuuripyöryköihin sopivaa täyteläisyyttä ja samalla pyörykät ovat myös gluteenittomia. Punaiset pyörykät tuovatkin pöytään mukavaa vaihtelua ja väriä, varo kitenkin värjäämästä koko keittiötä!

13. joulukuuta 2018

Kotitekoiset raakasuklaat


Tee herkullinen ruokalahja ystävälle tai nauti raakasuklaanapeista itse. Suklaat kannattaa koristella useilla erilaisilla hippusilla niin saa vaihtelua.

10. joulukuuta 2018

Seitankinkku punajuurilla


Seitankinkku on varma valinta joulupöytään. Vaihtelua seitaniin saa paahtamalla sen pinnalla punajuuria uunissa ja valelemalla lopuksi koko paistin savuisella marinadilla.

8. joulukuuta 2018

Piparkakkupiirakka suklaamoussella


Joulun helpoin piparileivonnainen on tässä! Se valmistuu parhaimmillaan neljästä raaka-aineesta ja maistuu ihanan jouluiselle!

5. joulukuuta 2018

Riisipiirakat kahdella tapaa


Riisipiirakoihin voi valmistaa herkulliset perinteisen henkiset vegetäytteet pienellä vaivalla. Tofusta valmistuu munaton voi ja porkkala toimii lohen asemesta.

1. joulukuuta 2018

Juhlava uunikurpitsa


Marinoitu ja hitaasti uunissa paahdettu kurpitsa kruunaa juhlallisemmankin ruokahetken. Rapeutta ja tekstuuria kurpitsa"paistiin" saa cashewpähkinöistä ja ravintohiivahiutaleista tehdystä parmesanista.

27. marraskuuta 2018

Ruissipsit savutofutahnalla - vegaaniset cocktailpalat


Savutofutahnalla kuorrutetut ruissipsit ovat juhlavaa tarjottavaa mihinkä tahansa juhliin. Tuoreilla yrteillä ja leväkaviaarilla saat cocktailpaloihin näyttävyyttä. Tahnan valmistus on helppoa ja täyttäminenkin sujuu nopeasti sarjatyönä.

24. marraskuuta 2018

Chai latte -tuorepuuro


Chaimaustettu tuorepuuro sopii loistavasti vuoden pimeimpään kauteen. Tämä tuorepuuro tehdään teepohjaan, johon lisätään erikseen masala chaista tutut mausteet!

20. marraskuuta 2018

Hoisin tofua kiinalaisittain


Makea hoi sin kastike sopii loistavasti kiinalaishenkisen kastikkeen pohjaksi. Tämä kastike on eräänlainen vegeversio perinteisestä kenraali Tson kanasta, mutta kukin päättäkööt autenttisuudesta itse!

17. marraskuuta 2018

Kurpitsavuokaleipä


Kurpitsaraaste tekee tavallisesta leivästä mehukkaan ja kauniin värisen. Täyteläinen kurpitsaleipä sopiikin syötäväksi ihan vain sellaisenaankin tai osaksi juhlavampaa kattausta.

12. marraskuuta 2018

Uunijuures-kvinoakulho


Helppo kvinoakulho saa paahdetuista kasviksista ihanasti väriä ja makua. Juurekset ovat nyt syksyllä sesongissa, joten niitä kannattaa käyttää.

9. marraskuuta 2018

Raviolit kurpitsa- ja tofutäytteellä


Kotitekoinen pasta on jotain taivaallisen hyvää, tässä on kaksi täytevaihtoehtoa kotitekoisille ravioileille: tofua ja kurpitsaa. Tässä reseptissä pastataikina tehdään kokonaan täysjyväjauhoista.

5. marraskuuta 2018

Mustakaali-kurpitsarisotto


Syksyinen ja ehkä jopa talvinen risotto valmistuu mustakaalista ja kurpitsasta.

31. lokakuuta 2018

Teriyaki-nuudeliwokki tempellä


Helppo nuudeliwokki on maistuva arkiruoka. Käyttämällä tempeä proteiinilähteenä saat wokkiin vähän vaihtelua. Hieman makea teriyakikastike tuo herkullisen maun.

28. lokakuuta 2018

Kurpitsakakku kinuskilla


Mausteinen kurpitsakakku lumoaa tuoksullaan. Mausteiden tasapainoksi kakun päälle sopii makea kinuski ja täyteläinen kauravispi. Syysherkku parhaimmillaan!

24. lokakuuta 2018

Maissi-nuudelikeitto tofulla


Kiinalaishenkinen maissikeitto lämmittää mukavasti ja maistuu herkulliselta. Se valmistuu helposti gluteenittomana ja vähillä fodmapeilla.

21. lokakuuta 2018

Suppilovahvero-focaccia suomalaisittain


Suppilovahverot ja paahdettu sipuli sopivat täydellisesti focaccian täytteeksi. Taikinaan saa hieman Suomitunnelmaa, kun käyttää hieman ruisjauhoja.

18. lokakuuta 2018

Tofu-mangocurry kookosriisillä


Makea curry, jossa on kuitenkin sopivasti mausteita? Tässä se on! Mangolla höystetty tofucurry on ehkä paras ruoka mitä tuut ikinä maistamaan.

14. lokakuuta 2018

Vaniljainen omenapiirakka


Omenpiirakasta saa veikeän näköisen, kun omenasiivut jättää omenan muotoon levittämisen sijaan. Tässä piirakassa on täyteläisen vaniljainen täyte, joten se maistuu herkulliselta ihan vain sellaisenaankin.

10. lokakuuta 2018

Mausteinen kurpitsakeitto


Kurpitsakeitto on varma syksyn juttu. Kotimaisesta kurpitsasta ja chileistä valmistuu tämä mausteinen keitto!

7. lokakuuta 2018

Luontaisesti gluteenittomat ja vegaaniset kroisantit


Luontaisesti gluteenittomien ja vegaanisten kroisanttien valmistus ei ole mahdollista. Hieman aikaa se vaatii, kuten minkä tahansa kroisanttien valmistus. Lopputulos on kuitenkin niin herkullinen että se on kaiken vaivan arvoinen!

3. lokakuuta 2018

Kermainen kasvis-suppilovahverokeitto


Kermaisen sienikeiton voi valmistaa vaihtelun vuoksi hieman eritavalla, kun siihen lisää kasviksia sienten kaveriksi. Tämä keitto onkin juuri ihanaa syötävää viileneviin iltoihin.

29. syyskuuta 2018

Pina colada -hyydykekakku


Raikas kookoksen ja ananaksen liitto tekee tästä kakusta erityisen makunautinnon. Tämän kakun hyydytys onnistuu agarilla.

26. syyskuuta 2018

Lämmin kurpitsasalaatti


Syksyinen lämmin kurpitsasalaatti käy hyvin kevyestä lounaasta, mutta se sopii myös muiden ruokien lisukkeeksi.

23. syyskuuta 2018

Vatsaystävällinen sitruunakakku


Sitruunainen kuivakakku on mukava hieman terveellisempi herkku kahvi- tai teehetkiin. Kakku on samalla vatsaystävällinen vaihtoehto, joka sopii gluteenitonta ja fodmap-ruokavaliota noudattaville.

20. syyskuuta 2018

Seitan-chorizopasta


Mausteinen ja lämmittävä pasta on oiva syysruoka. Paahdetuista paprikoista saa reilusti makua ja makeutta mausteisen seitan-chorizon rinnalle.

16. syyskuuta 2018

Porkkana-ananasjäätee


Jääteetä on helppo valmistaa kotona, tarvitaan vain hyvää teetä, kasviksia ja hieman aikaa. Tämä jää tee saa makunsa tuoreesta porkkanasta, ananaksesta ja sitruunamelissasta.

13. syyskuuta 2018

Omena-maapähkinävoituorepuuro


Kotimaisten omenien sesonkina omenoille on mukava keksiä erilaisia käyttökohteita. Tuorepuuro onkin loistava paikka upottaa omenoita. Tässä puurossa omena saa kaverikseen maapähkinävoin.

8. syyskuuta 2018

Hävikkiviikon tofu-kukkakaalisosekeitto ja kukkakaalipesto


Pähkäiletkö ikinä voisiko kukkakaalin vihreistä lehdistä valmistaa jotain poisheittämisen sijaan? Tässä onkin keitto-ohje #hävikkiviikko hengessä, jossa käytetään sekä kukkakaalin kukinnot, että lehdet!

5. syyskuuta 2018

Gluteenittomat ja vegaaniset pannarit


Luontaisesti gluteenittomat pannarit sopivat niin aamupalalle kuin jälkkäriksikin. Pannareita varten tarvit vain muutamaa raaka-ainetta, joten valmistus on helppoa!

1. syyskuuta 2018

Vegaaninen rahka-punaherukkapiirakka


Kirpeät punaherukat sopivat hyvin piirakkaan. Soijarahkasta saa maistuvan täytteen piirakkaan punaherukoiden kaveriksi.

29. elokuuta 2018

Munakoisovuoka eli melanzane


Munakoisovuoka tai melanzane tai munakoisolasagne vaatii hieman työtä, mutta se maistuu niin taivaalliselta, että se on kaiken vaivan väärti!

24. elokuuta 2018

Misotaikinassa friteeratut maissit


Tuore maissi ihastuttaa syisyisin raikkaalla maullaan. Täydellisen makuelämyksen maissista saa kun sen paistaa misotahnalla maustetussa taikinassa ja kuorruttaa srirachalla!

22. elokuuta 2018

Maapähkinävoi-tofukulho


Helppo nuudelikulho valmistuu nopeasti ja maapähkinäinen tofu kruunaa annoksen. Annos maistuu sekä kylmänä että lämpimänä, joten toimii oikein hyvin eväänä!

18. elokuuta 2018

Hävikkiruokabrunssi Ravintola Loopissa


Miltä kuulostaisi vegaaninen brunssi, joka on tehty kokonaan tuottajilta ja kauppiailta saaduista tuotteista, jotka muuten joutuisivat hävikiksi? Ravintola Loopissa Helsingissä brunssi valmistetaan juuri näin, tässä omat kokemukseni brunssista.

15. elokuuta 2018

Vegaaniset bountyt ilman valkoista sokeria


Kermaisen kookoksiset bountyt valmistuvat kotona nopeasti muutamasta raaka-aineesta. Makeisista on myös helppo tehdä vähäsokerisia versioita, jos kuorrutteeksi valmistaa raakasuklaan itse.

11. elokuuta 2018

Tuorejuustopiirakka persikkakompotilla


Vegaaninen tuorejuustopiirakka on ihanan täyteläinen ja todella helppo valmistaa. Maku miedon kermaisen täytteen kaveriksi saadaan vaniljaisesta persikkakompotista.

8. elokuuta 2018

Hummuksen makuinen tomaattikeitto


Mitä saadaan kun yhdistää tomaattikeiton ja hummuksen? Ihan älyttömän herkullinen tomaattikeitto, jossa on paljon makua!

5. elokuuta 2018

VegeStreet - katuruokaa Helsingin Teurastamolla


Täysin vegaaninen katuruokatapahtuma järjestettiin Helsingissä Teurastamon sisäpihalla lauantaina 4.8.18. Tapahtuma oli katuruokahengessä myyntikojuista ja autoista höystettynä livemusiikilla ja pitkillä jonoilla.

3. elokuuta 2018

Vegaaninen juustokakku mansikoilla


Helppo ja yksinkertainen vegaaninen juustokakku valmistuu kuten perinteinenkin. Liivatteen sijasta kakku hyydytetään agar agarilla, jota nykyään löytyy ihan tavallisestakin marketista.

30. heinäkuuta 2018

Kesäkurpitsarullat ja kesäsalaatti oman maan sadosta


Kesäiseen salaattiin kannattaa käyttää parhaimmat kauden raaka-aineet, ja mikäli mahdollista, oma sadon kasvikset maistuvat parhaimmilta! Paistetut kesäkurpitsarullat kruunaavat salaatin.

27. heinäkuuta 2018

Kermainen nyhtökauratäyte uuniperunoille


Uuniperunat kypsyvät grillissä tai uunissa kuin itsellään. Helppo nyhtökauratäyte valmistuu myös kädenkäänteessä ja maistuu taivaalliselle!


25. heinäkuuta 2018

Mansikka-pippuripasta - pasta-annos kesään


Kesäisessä pastassa maistuvat tuoreet ja maukkaat raaka-aineet. Mansikka sopii suolaisiin ruokiin yllättävän hyvin, tällä kertaa yhdistin mansikat mustapippuriin.

21. heinäkuuta 2018

Gluteeniton ja vegaaninen täytekakku


Luontaisesti gluteeniton ja vegaaninen täytekakku onnistuu yksinkertaisilla raaka-aineilla. Kakku kannattaa kuitenkin valmistella jo edellisenä päivänä, niin se on syöntihetkellä mehevimmillään!

19. heinäkuuta 2018

Helpoimmat vegaaniset pinaattiletut


Pinaattilettuihin ei voi olla liikaa reseptejä, joten tässä vielä yksi. Lettuihin saa helposti ruokaisuutta korvaamalla vehnäjauhot kikhernejauhoilla. Lettujen kanssa voi tarjota perinteisen puolukkasurvoksen lisäksi paahdettua tofua ja kasviksia.

16. heinäkuuta 2018

Nyhtökaurapihvit ja nuudeliwokki


Kesävihanneksista valmistettava wokki on nopea ja herkullinen ruoka. Vähän vaihtelua siihen saa paistamalla annoksen oheen maustettuja nyhtökaurapihvejä!

13. heinäkuuta 2018

Gluteenittomat pitsireunaiset letut suklaaherkuilla


Rapeat valurautalevyllä paistetut letut tuoreiden marjojen kanssa suorastaan kuuluvat kesään. Lämpimien lettujen päälle kannattaa myös kokeilla suklaata, joka sulaa ihanaksi kastikkeeksi. Ohessa ohje gluteenittomiin lettuihin.

Blogger Widget