29. joulukuuta 2017

Katsaus vuoteen 2017


Mitä kaikkea kuuluikaan Ruoka-alkemisti -blogin vuoteen 2017? Tässä pieni katsaus vuoden kohokohtiin.

27. joulukuuta 2017

Korealaiset tofuleivät


Korealaisittain maustettu tofu on mainio täyte patongille. Mausteisuuden rinnalle sopivatkin raikkaat kasvikset ja tuhti majoneesi, eipä sitä hyvä leipä paljoa muuta kaipaakaan.


22. joulukuuta 2017

Täyteläinen mokkasuklaapiirakka (G)


Täyteläinen suklaapiirakka aikuiseen makuun. Suklaapiirakan täytteessä maistuu kahvi, eikä silkkisen pehmeä täyte ole liian makea. Makeutta kuitenkin löytyy juuri sopivasti, että piirakka sopii hyvin kahvi- tai teekupillisen kaveriksi.

18. joulukuuta 2017

Gluteenittomat piparikierrepullat


Gluteenittomasta pullasta saa pehmeää ja kuohkeaa, kunhan jauhot valitsee oikein. Piparitaikinasta pullaan saa jouluisen vivahteen ja paljon makua!

16. joulukuuta 2017

Yrttinen pähkinätuorejuusto


Vegaanisen pähkinäjuuston valmistaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, kunhan käytössä on hyvä tehosekoitin tai sauvasekoitin ja kärsivällisyyttä. Vaihtelua juustoon saakin pyörittämällä jähmettyneet juustot tuoreissa yrteissä, ihana makunautinto on taattu!

14. joulukuuta 2017

Vinkit onnistuneeseen seitankinkkuun


Seitankinkku tuo kasvissyöjän joulupöytään juhlallisuutta. Oikeasti hyvän seitanin valmistaminen on kuitenkin haastavaa, joten tässä kasa vinkkejä onnistumiseen!

11. joulukuuta 2017

Jouluiset karamellipäärynät


Marinoimalla päärynöitä saa helpon ja nopean jälkkärin, joka ei ole liian tuhtia kunnon ateriankaan päätteeksi. Maustamalla päärynät jouluisesti saat glögimäistä tunnelmaakin!


9. joulukuuta 2017

Vegaaninen joulumenu


Miten koostaa vegaaninen joulumenu? Listasin erilaisia joulupöytään sopivia ruokia sekä koostin kokonaisen joulumenun käyttöön.

7. joulukuuta 2017

Porkkana-päärynä glögi ilman lisättyä sokeria


Glögin valmistaminen kotona ei vaadi suuria ponnisteluja. Porkkanasta valmistuu hieman erilainen glögi, joka kuitenkin maustetaan perinteisillä joulumausteilla. Kun makeutukseen käyttää päärynöitä, ei sokeriakaan tarvitse erikseen lisätä.

4. joulukuuta 2017

Suomi100 - Ruis-kaurapuuro ja mustikka-chiahillo


Kotimaisista raaka-aineista valmistuu maukas puuro. Ruis ja kaura sopivat yhdessä puuron viljoiksi ja kotimaiset mustikat tuovatkin oman panoksensa asiaan.

2. joulukuuta 2017

Tofu-kaalipiirakka


Kunnolla haudutettu kaali on mainio piirakantäyte. Kaalipiirakkaan saa lisämakua ja -täyteläisyyttä lisäämällä kaalin sekaan tofua. Kannattaa kokeilla!

30. marraskuuta 2017

Joulutortut persimonilla


Joulutorttuihin saa hauskaa vaihtelua leikkaamalla hedelmästä piparkakkumuotilla siivut marmeladin sijaan. Etenkin persimon sopii torttuun ihanasti!

27. marraskuuta 2017

Linssimureke


Täyteläinen kasvismureke valmistuu linsseistä. Kun murekemassaan lisää kasvissosetta, tulee siihen rutkasti makua ja täyteläisyyttä.

23. marraskuuta 2017

Sienimuhennos ja uunibataatit


Perinteinen sienimuhennos maistuu paahdettujen bataattien kanssa. Kaveriksi kelpaakin sitten paistettu nyhtökaura ja lämpimät kasvikset! 

20. marraskuuta 2017

Helppoja arkiruokia - paistetut nuudelit


Erilaiset nuudeliruuat ovat arjen pelastajia kiireen keskellä, sillä nuudelit kypsyvät nopeasti ja niiden maustaminen on helppoa. Lisäämällä nuudeliruokaan tuoreita kasviksia, saa siitä heti värikkäämään ja ravintorikkaamman!

17. marraskuuta 2017

Täyteläinen suklaakakku päärynöillä


Suklaakakku kätkee sisälleen kokonaisia päärynöitä, joista kakkuun tuleekin hieman makeutta ja rakenne pysyy mehevänä. Kakkuun saa kauniin valkoisen lumihunnun tomusokerin sijaan kookosjauholla!

15. marraskuuta 2017

Persimonpuuroa kahdella tapaa


Makea persimon sopii erityisen hyvin puuroihin, joita esittelenkin kaksi erilaista! Raikas tuorepuuro saa makua kurkumasta ja perinteisesti keitetty puuro on mukavan täyteläistä.

12. marraskuuta 2017

Vierailulla kahvila Alleduurissa


Tamperelainen ruoka-allergioihin erikoistunut kahvila tarjoaa ihanan ympäristön kahvilahetkeen ja älyttömän hyvät herkut niin makeilla kuin suolaisillakin luomuksilla.

10. marraskuuta 2017

Täydelliset kuituiset hotdog-sämpylät


Noudattamalla paria vinkkiä, hodarisämpylät onnistuvat varmasti, eikä nyt puhuta mistään rakettitieteestä. Rapea kuori, mutta pehmeä sisus on hodarisämpylän juttu ja tottakai ne runsaat täytteet!


7. marraskuuta 2017

Nyhtökauralla täytetyt spagettikurpitsat


Spagettikurpitsa toimii mainiosti kevyenä pastankorvikkeena ja siitä saakin täyteläisen uunipaistoksen. Spagettikurpitsan kanssa sopivat vahvat maut, joten mausteinen nyhtökauratäyte toimii hyvin.

4. marraskuuta 2017

Kurpitsapannukakut ja paahdetut pekaanipähkinät


Kurpitsa sopii mainiosti pannukakkutaikinaan, sillä se tekee niistä täyteläisiä ja tuo hieman makeutta. Paahdetuista pähkinöistä saa pannarien rinnalle hyvän lisukkeen.

2. marraskuuta 2017

Kurpitsalaksa ja paahdetut kikherneet


Lämmittävä laksa saa liemeen lisämakua kurpitsasoseesta. Paahdetuista kikherneistä annokseen saa mukavasti ruokaisuutta ja makua. Tämä keitto kannattaa maustaa reilulla tujauksella limeä!

31. lokakuuta 2017

Nopea spelttipataleipä ja avokadopesto


Pataleipä valmistuu helposti vaivaamatta. Perinteisesti kohotusaika on hyvinkin pitkä, leipä onnistuu kuitenkin lyhyemmälläkin kohotuksella!

27. lokakuuta 2017

Kurpitsajuustokakkumuffinssit


Ihanat kurpitsaiset muffinssit yhdistävät juustokakun ja perinteisen muffinssin. Helppo ja nopea ohje, jossa on paljon makua.

24. lokakuuta 2017

Kasvishernekeitto kotitekoisesta kasvisliemestä


Perinteinen hernekeitto vaatii hieman vaivoittelua, mutta aktiivista aikaa valmistukseen ei kulu puolta tuntia pidempään, loppu onkin vain odottelua. Parhaimman hernekeiton saa pitkällä hauduttelulla, joten kannattaa nähdä se vaiva.

20. lokakuuta 2017

Porkkana-maapähkinävoiruudut


Jos pidät porkkanakakusta, nämä ruudut ovat varmasti juttusi! Tahmaiset, mutta ihanan täyteläiset suklaalla kuorrutetut ruudut häviävät pöydästä hetkessä. Helppo resepti.


18. lokakuuta 2017

Jakkihedelmäcurry


Jakkihedelmästä saa hyvän lisän currykastikkeeseen, sillä sen rakenne muistuttaa kovasti mureaa lihaa. Jakkihedelmä sopii erityisesti mausteiseen curryyn.

15. lokakuuta 2017

Kurpitsaskonssit


Mausteiset kurpitsaskonssit maistuvat ihanalta puolukkasurvoksen tai makean inkivääritahnan kanssa. Skonssit valmistuvat helposti ja nopeasti.

12. lokakuuta 2017

Maissipannukakut ja nektariini-avokadosalsa


Vegaanin aamupalakirjasta löytyy monipuolisia reseptejä aamupalaiseen henkeen. Kokeilinkin kirjasta maissinjyvistä tehtyjä pannareita hedelmäsalsalla. Pannarit toimivat ihanasti ja olivat täyttäviä!

9. lokakuuta 2017

Syksyinen puolukka-tuorepuuro


Puolukoista saa tehtyä ihanan raikkaan tuorepuuron, joka näyttää ehkä hieman vispipuurolta, mutta ei sitä ole. Omenalla saa taitettua helposti puolukan kirpeyttä.

7. lokakuuta 2017

Vegaaninen brunssi by A Brit in Helsinki


Pop-up vegaaninen brunssi A Brit in Helsinki -blogista tutun Paulin järjestämänä. Brunssilla oli tarjolla paljon erilaista maisteltavaa ja löytyihän herkkujen seasta myös omat suosikit!

5. lokakuuta 2017

Pizzamuffinssit


Pizzahenkiset muffinssit ovat loistavia eväänä, välipalana tai leffankatselunaposteluna! Munffinsseissa on mukavasti proteiinia ja reilusti makua.

2. lokakuuta 2017

Punajuurikorvapuustit


Perinteisiin korvapuusteihin saa pinkkiä vaihtelua lisäämällä taikinaan punajuurta ja lopputuloksena onkin värikkäitä punajuuripullia! Punajuuri ei niinkään maistu taikinassa, mutta värjää taikinan kauniin punaiseksi.

29. syyskuuta 2017

Kuohkea vegaaninen omenapiirakka


 Vegaaniseen omenapiirakkaan saa kuohkean ja huokoisen rakenteen noudattamalla paria kikkaa. Hieman happamat omenat toimivat mielestäni piirakassa parhaiten!

27. syyskuuta 2017

Porkkana-bataattikeitto ja thaimarinoitu tofu


Uudesta Kasvis-ruokakirjasta löytyy täyteläisen porkkana-bataattikeiton ohje, jonka juju piilee thaimarinoidussa rapeassa tofussa. Täyteläisessä keitossa on kunnolla makua ja ihanat värit!

22. syyskuuta 2017

Mustikka-kookospiirakka


Peinteiseen mustikkapiirakkaan saa vaihtelua tekemällä päälle muruseoksen kookoshiutaleista. Kookoksen maku täydentää samalla sopivasti mietoa mustikkaa.

20. syyskuuta 2017

Lehtikaali-hernepihvit


Raikkaan vihreät lehtikaalipihvit saavat ruokaisuutta hernerouheesta. Pihvejä valmistuu kerralla monta, joten niistä riittää reilusti syötävää.

15. syyskuuta 2017

Helppo rahka karviaisista


Raikkaat karviaiset sopivat mainiosti rahkaan, jolloin niiden pahin kirpeys talttuu ja maut pääsevät oikeuksiinsa!

13. syyskuuta 2017

Parsakaalipestopasta


Parsakaalin kaikki osat varsia ja lehtiä myöten voi käyttää maukkaaseen pestoon. Pesto sopiikin sitten pastan kaveriksi täyttävään ruokaan.

11. syyskuuta 2017

Raitajuurigalette mantelifetalla


Rosoreunainen galette on näyttävää tarjottavaa, mutta se on kuitenkin huoleton valmistettava. Värikkäät raitajuuret sopivat hyvin täytteeseen ja niiden kaveriksi sopiikin täyteläinen mantelifeta mainiosti.

7. syyskuuta 2017

Vegaaninen marjajuustokakku herukoista


Marjasato juustokakkuun! Tuoreista tai pakastetuista marjoista saa ihanan raikkaan vegaanisen juustokakun.

4. syyskuuta 2017

Lämmin raitajuurisalaatti


Syksyinen salaatti valmistuu satokauden raaka-aineista. Raitajuuri ja sen keltainen sukulainen keltajuuri sopivat lämpimän salaatin väripilkuiksi. Lehtikaalista tulee salaatille täyttävä pohja.

1. syyskuuta 2017

Amerikkalaiset pannarit mustikoilla


Suussasulavat pannarit kruunaavat minkä tahansa hetken päivästä. Spelttitaikina ja tuoreet mustikat saavat pannarit maistumaan erityisen hyvältä.

29. elokuuta 2017

Marinoitu papusalaatti


Helppo ja nopea salaatti lounaaksi tai lisäkkeeksi. Ainekset tähän papusalaatti löytyvät todennäköisesti valmiiksi jo kaapista.

26. elokuuta 2017

Yksisarvismysli eli kukkamysli


Helppo kotitekoinen mysli valmistuu parissa minuutissa. Satokauden mysliin saa väriä syötävistä kukista, joita purkkiin voikin upottaa reilusti!

23. elokuuta 2017

Tilli-kukkakaalisosekeitto


Täyteläisen kermainen kukkakaalikeitto saa makunsa ja värinsä tuoreesta tillistä, jota keittoon meneekin iso nippu! Keiton todellinen salaisuus piilee kuitenkin misotahnassa.

21. elokuuta 2017

Kantarelli-lipstikkarisotto


Kanttarellit sopivat hyvin kvinoasta valmistettuun risottoon. Lisämakua risottoon saakin lipstikasta, jossa on aika vahva umaminen maku.

18. elokuuta 2017

Vegaaniset köyhät ritarit


Köyhät ritarit valmistuvat helposti muutamasta raaka-aineesta. Tekemällä ne hyvästä paahtoleivästä, ei lopputulos ole niin pullainen, vaan kelpaa jopa aamupalalle!

13. elokuuta 2017

Helppo persikkapiirakka


Helppo ja nopea persikkapiirakka sopii jälkiruuaksi tai vaikka aamupalaksikin! Piirakkaan ei lisätä sokeria, sillä tuoreiden persikoiden makeus riittää oikein hyvin.

Blogger Widget