Vegaanisten ruokien selviytymispaketti, 30+5 reseptiä koottuna kategorioittain.
Näillä ruuilla selviät vegaanina ainakin kuukauden, ellet pidempäänkin, tästä löytyy monta omaa suosikkiani, joten löydä säkin omasi!
Oli vegaaninen ruoka sinulle sitten jo entuudestaan tuttua, tai tutustut siihen ekaa kertaa, tässä on todellinen selviytymispaketti vegaaniseen ruokaan. Kokosin kategorioittain omia suosikkejani, joiden pariin palaan kerta toisensa jälkeen. Resepteistä löytyy uutuustuotteita kuten beanit-suikaleita tai kaurapalaa, mutta myös vanhoja tuttuja kuten linssejä ja papuja. Edullinen vegaaninen ruoka koostuukin sesongin mukaisista edullisista kasviksista ja edullisista bulkkikasviproteiineista kuten pavuista, linsseistä ja soijarouheesta. Herkutteluhetkiin tai kiireisiin päiviin voikin sitten käyttää hintavampia ns. valmistuotteita.
Mun ykkösvinkit kasvisruokaan tutustumiseen ovatkin:
1) Tee tutuista ruuista kasvisversioita, tykkäätkö keitoista, kiusauksista tai salaateista, yritä veganisoida ne!
2) Säästä tekemällä isoja satseja kastiketta sesongin raaka-aineista, keitä pasta, riisi tai muu lisäke annokseen tarjoilupäivänä, niin ne eivät kuivahda
3) Älä ole liian tiukka! Uusiin makuihin ja tuotteisiin tutustumiseen menee aikaa, älä luovuta ensimmäisen maistamisen tai kokeilun jälkeen, joihinkin makuihin kestää tottua, ota siis aikaa ja anna itsellesi anteeksi
4) Muista mausteet! Kasvisruokaa täytyy maustaa ihan eritavalla kuin liharuokia ja valmistustavat vaihtelevat. Maustamatton ja vetinen tofu ei oo munkaan mielestä kovin hyvää, eikä kylmät pavutkaan kovin maukkaita.
Nauti siis ruuasta ja säästä samalla ympäristöä. Kasvisruoka on hyvää, saatat jo tietää sen tai sitten yllättyä!
30+5 vegaanista reseptiä selviytymispakettiin
Arjen helppoja ja nopeita
Boltsi-uunipastaVegaaniset tonnikalaleivät
Mustapapupyörykät ja pasta
Seitan-chorizopasta
Soijarouhepihvit
Kalattomat kalatortillat
Mättöä!
Vegaaniset pannupihvileivätHelppo nachopelti
Nyhtökaura sloppy-joet
Punajuuri-mustapapupihvit burgereihin
Paras pizzapohja! (gluteeniton)
Seitankebab toastit
Tuttua ja turvallista
Helpot pinaattiletutVegaaninen lasagne
Juuressosekeitto
Kasvislinssibolognese
Täyteläinen tomaattikeitto tofumurulla
Nyhtökaurauunipata eli vegaaninen karjalanpaisti
Vegaaninen nakkikastike
Kalaton kalakeitto eli savutofukeitto
Kevyttä ja raikasta
Teriyakimarinoitu nuudelisalaatti fileesuikaleillaMarinoitu papusalaatti
Sweet and sour nuudelisalaatti härkispyöryköillä
Kaurapala-kvinoasalaatti
5 minuutin tomaattinen papukeitto
Aasialaista makumaailmaa
AppelsiinitofuKiinalainen valkosipuli-mustapippurikastike beanit-suikaleista
Linssimuhennos
Mangocurry ja kookosriisi
Kikherne-kukkakaalicurry
Ja vielä pääruokien jälkeen pitää olla muutama jälkkärikin! Tässä helppoja ja tutuntuntuisia vegaanisia jälkkäri-ideoita. Täältä blogista löytyy kyllä paljon muutakin, tässä viisi esimerkkiä
Vegaaniset herkut
Vaniljainen mustikkapiirakkaVegaaniset rahkavohvelit
Amerikkalaiset pannarit
Banaanisuklaamuffinssit maapähkinäkuorrutteella
Vegaaninen marjajuustokakku
Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Kiitos, Jenni, hienosta Vegaanihaaste-"paketista". Vinkkaan tästä ainakin kahdelle ystävälleni! -- Olen tässä miettinyt, että oletko ajatellut, että julkaisisit jossain vaiheessa kirjan - ja nimenomaan sellaisista resepteistäsi, jotka ovat nopeaa , yksinkertaista arkiruokaa tai jotka ovat olleet suosituimpia ohjeitasi. En siis toivoisi omalta osaltani uusia ohjeita, vaan jo julkaisemiasi: olisi kätevää, jos ne olisivat koottuna yksien kansien väliin:).
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi!
Kiitos SoileSatu! Tosi kiva kuulla :)
PoistaOnhan tuo keittokirja pyörinyt aina mielessä, mutta se vaatii paljon panostusta, joten olen antanut idean toistaisesti vain muhia päässä :) sinänhän keittokirja jo olemassaolevista resepteistä olisi mielenkiintoinen, mutta toisaalta nykyään keittokirjojen arvostusta syö sekin kun kaikki on "helposti" saatavilla netistä.
Ihanaa alkanutta vuotta myös teille!
Kiitos, Jenni. Ymmärrän kyllä täysin mielipiteesi: kirja ei tosiaankaan synny hetkessä, ja nykyään taitaa (valitettavasti) olla niin, että suurin osa hakee ja lukee ruokaohjeet mieluummin netistä kuin kirjoista. Itse olen tässä mielessä ehkä vanhanaikainen: omistan satojen keittokirjojen "kokoelman", ja netissä luotan vain erittäin harvojen (kuten esim. sinun) ohjeisiin.
VastaaPoistaKeittokirjoissa on kyllä se hyvä puoli, että yleensä niiden resepteihin voi varmasti luottaa. Netistä taas löytyy paljon kaikkea ja kaikkeen ei aina voi ihan luottaa. Mullakin on muutama luottoruokakirja, joista pidän kovasti :) kiitos kovasti tästä luottamuksen kunniasta!
PoistaVau!! Onpa ihania reseptejä ja kuvia!
VastaaPoistaKiitos Martina :)
Poista