Vegaaniset rahkavohvelit (myös gluteeniton versio)

24. kesäkuuta 2019


Rahkavohvelit onnistuvat yhtä hyvin myös vegaanisena versiona ja ne ovatkin herkullisia niin suolaisena kuin makeana! Rahkavohvelit ovat ihanan raikkaita, mutta täyttäviä.


Olen tuskaillut jo pitkään vohvelirautakuumeen kanssa. Vohvelit olisivat niin herkullista syötävää niin suolaisilla kuin makeillakin täytteillä ja niiden rapea pinta on vastustamaton. En ole kuitenkaan vieläkään löytänyt elämääni sitä täydellistä vohvelirautaa, joten jatkan kuumeiluni kanssa. Vaikein päätös on varmaankin se, että haluanko perinteisen "sydänvohveliraudan" vai belgialaisten vohvelien raudan. Suodakaide vai sydän, kas siinä pulma. Jouduin tälläkin kertaa turvautumaan vohvelinhimoissani äidin vohvelirautaan. Onneksi pian pääsen toivottavasti paistelemaan muurinpohjalättyjäkin, se auttanee akuuteimpaan vohvelihimoon.

Nykyään kasvipohjaisia tuotteita suosivienkaan ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejään, jos haluaa jotain rahkaisen hapanta, sillä Alprolta löytyy Go on merkkinen vegerahka, joka on mielestäni sopivan täyteläistä ja hapanta. Vaikkakin happamuutta voisi olla vieläkin enemmän, mutta tässä ollaan jo lähellä. Niinpä siis tuosta soijarahkasta syntyy herkulliset vegaaniset rahkaletut gluteenittomana ja gluteenillisena versiona, valitse sinä.


Rahkavohveleihin sopii täytteeksi makeat, puolimakeat tai suolaiset jutut. Käytin itse pakasteen viimeisiä marjoja, että kesän uusille tuoreille marjoille löytyisi taas tilaa. Älä kuitenkaan epäröi käyttää hedelmiä, kauravispiä tai muita herkkuja täytteenä! Suolaisena täytteenä rahkavohveleille toimii varmasti porkkalatahna tai nyhtökauratäyte


Vegaaniset rahkavohvelit

n. 10-12 vohvelia

400 g Alpro go on rahkaa maustamaton tai vanilja
3 dl kauramaitoa
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja*
2 rkl öljyä
(½ dl (kookos)sokeria)

öljyä paistamiseen

Tarjoiluun
vaniljakastiketta
tuoreita/pakastettuja marjoja
tuoretta rosmariinia
rouhittua maidonta suklaata

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota hetki.

Paista vohveleita vohveliraudalla ja öljyä rauta hyvin ennen paistoa. Lusiko noin 3 kukkura ruokalusikallista taikinaa vohveliraudalle ja anna vohveleiden paistua rauhassa.

Tarjoile vohvelit esimerkiksi vaniljakastikkeen, marjojen, tuoreiden yrttien ja rouhitun suklaan kanssa.

*Gluteenittomiin vohveleihin käytä gluteenitonta kasvimaitoa ja vehnäjauhojen tilalla 3½ dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai muuta hyväksi toteamaasi gluteenitonta jauhoseosta. Resepti toimii varmasti viljatuotteen jauhoilla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget