Vierailulla kahvila Alleduurissa

12. marraskuuta 2017


Tamperelainen ruoka-allergioihin erikoistunut kahvila tarjoaa ihanan ympäristön kahvilahetkeen ja älyttömän hyvät herkut niin makeilla kuin suolaisillakin luomuksilla.


Jokunen aika sitten kävin Tamperelaisessa kahvila Alleduurissa vierailulla Blogisisarten kanssa. Alleduuri oli järjestänyt meille ihanasti oman tilaisuuden tutustua kahvilan tuotteisiin maistelumenun kautta ja samalla kuulimme kattavasti kahvilan toiminnasta ja tuotteista. Meille olikin varattu kahvilan yläkerta vierailullemme, jossa on normaalisti lukunurkkaus ja lasten leikkinurkkaus parin kahvilapöydän lisäksi.


Alleduuri oli minulle tuttu jo entuudestaan, sillä kävin siellä hieman avajaisten jälkeen elokuussa. Tuolloin jo kahvila jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen. Alleduurissa kaikki tuotteet ovat maidottomia, kananmunattomia, gluteenittomia, pähkinättömiä, kalattomia... Siellä siis ruoka-aineallergiat on olettu kattavasti huomioon ja erilaisiin tilanteisiin löytyy tarjontaa. Niinpä siis Alleduurissa kaikki makeat tarjottavat ovat myös vegaanisia, ja suolaisissa on aina joitain vaihtoehtoja. Ihanaa kun kerrankin on kahvila, jossa on oikeasti tarjontaa ja tulee ongelmaksi valinnanvaikeus yhden ainoan vaihtoehdon sijaan!

Alleduurin hienous ei suinkaan pääty hyvään tarjontaan, vaan kahvilan sisustus on kauniin viimeistelty, joten vierailu on jo kokemus itsessään. Kun hörpit kahvin kultareunaisista posliinikupeista ja olet pastellisävyjen ja pitsin ympäröimänä, et voi kuin tuntea olosi ylelliseksi. Sillä kaikkihan me haluamme pientä ylellisyyttä elämäämme silloi tällöin, vai mitä?


Meille tarjotussa maistelumenussa oli tarjolla käytännössä kaikkea: neljää erilaista kakkua, liha/kasvispiirakoita, munkkeja ja vielä pisteenä iin päällä riisi-tattarileipiä, jotka oli täytetty soijatuorejuustolla ja tuoreilla kasviksilla. Tarjonta oli siis erittäin monipuolista: kakuista löytyi suklaata, päärynää, glögiä ja paljon muita hyviä makuja. Erityisesti ihastuin riisi-tattarileipiin, joista ei olisi heti edes huomannut gluteenittomuutta. Usein kun gluteenittomat leivät ovat joko hyvin murenevia tai todella tiiviitä, olivat nuo leivät juuri ihania, jopa ruisleipämäisiä. Kasvispiirakat muistuttivatkin perinteistä grillipiirakkaa ulkoisesti, mutta maku oli huomattavasti kevyempi ja täyte oli hyvin maustettua.

Kokonaisuudessaan siis tarjonta Alleduurissa on erittäin monipuolista, enkä ole vielä keksinyt mitä kaipaisin enemmän. Vegaanitarjonta kun yleensä on kahviloissa aika minimaalista, niin se on aina ihana päästä tällaiseen runsaudensarveen ja huomata häkeltyvänsä kaikesta valikoimasta. Kahvimaitoinakin tarjolla on vain kasvipohjaisia maitoja: mantelia, soijaa ja kauraa. Näin turvataan myös allergisten turvallinen ruokailu kun tavallista maitoa ei vahingossa päädy mihinkään, sama pätee gluteenin ja muiden vastaavien kanssa. Kahvila on kaikenlisäksi vielä hajustevapaa.


Kokonaisuudessaan Tammelassa sijaitseva Alleduuri on mielestäni yksi Tampereen potentiaalisimpia kahvilauutuuksia, tällaista tarjontaa on selvästi kaivattu, sillä asiakkaita tulee vierailulle paljon Tampereen ulkopuoleltakin. Erityisen positiivisen kokemuksesta tekee Alleduurin ihana ympäristö, ja kahvilan yhteydessä oleva pieni myymälä, josta voi ostaa itselleen tuotteita mukaan, joista moni oli vielä lähituottajien tuottamia. Ainoa kehitettävä asia Alleduurissa on ehkä aukioloajat. Kesällä kun olin töissä opiskelujen sijaan, oli vaikea löytää ajankohtaa koska kahvilaa pääsisi, sillä se menee neljältä kiinni muina päivinä paitsi perjantaina. Toisaalta lauantaisin onkin sitten hyvää aikaa käydä kahvilassa, sillä se on silloinkin auki!

Alleduuri tarjoaa hyvän kokemuksen allergisille, vegaaneille ja ihan kenelle tahansa. Voin suositella lämpimästi! Alleduuri löytyy myös facebookista, ja heidän facebooksivuillaan kerrotaankin aina kun uutta leipää tai muuta herkkua on tarjolla!

8 kommenttia :

 1. Alleduuri oli kyllä todella ihana paikka ja oivallinen lisä Tampereen kahvila tarjontaan. Hyviä kahviloita ei ole koskaan liikaa! Varsinkin nuo tattari-riisi leivät sulattivat sydämeni täysin ja niitä menen varmasti toistenkin maistelemaan. Kiitos vielä mukavasta päivästä ja jos tarvitset seuraa Alleduuriin niin olen käytettävissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Mainio lisä, jossa tulee varmasti käytyä useammin!
   Nuo leivät olivat kyllä jotain ylitsepääsemätöntä, tattari on leivissä muutenkin mun herkkua (nyt kun oon oppinut siitä tykkäämään) niin oli juuri täydellistä.

   Täytyy siis sopia enskerralla tärskyt määränpäänä Alleduuri ;)

   Poista
 2. Olitpa onnistunut todella hyvin valokuvaamaan kahvilaa ja tarjottavia. Itsellä keskittyminen meni kaikkeen muuhun ja kuvaaminen vähän unohtui. Kiitos, kun järkkäsit meille mahdollisuuden vierailla tässä ihanassa paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Saavuin ekana paikalle niin ehdin sopivasti napsimaan muutaman kuvan ennen ruokaan keskittymistä!
   Kiitos itsellesi mainiosta seurasta, toivottavasti onnistuu uusi tapaaminen yhtä mukavasti :)

   Poista
 3. Oli kyllä herkkua kaikki, tuonne palaan varmasti!
  kiitos vielä myös kivasta seurasta! :)

  VastaaPoista
 4. Harmi, kun en päässyt mukaan! Kaikki näyttää niin herkulliselta ja olisi tietysti ollut niin mukava tavata teidät kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kyllä, olisi ollut hauska tavata, josko sitten ensikerralla onnistaisi paremmin! :)

   Kaikki oli kyllä todella herkullista ja erityisen kiva oli huomata että tarjolla oli allergiaystävällistä ruokaa, mutta maku oli silti oikein kohdillaan!

   Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget