Kinuski ja puolukka ovat loistava yhdistelmä, niitä tulee vain turhan harvoin käytettyä sinällään saati sitten yhdessä. Minulla oli jääkaapissa puolukoita odottamassa käyttötarkoitustaan, joten ne päätyivät tähän piirakkaan, samalla myös kokeilin kinuskin valmistamista kaurakermasta. Kinuski oli varsin onnistunutta, vaikkakin vaikutti hieman löysältä aluksi, mutta uuni teki tehtävänsä täydellisesti ja piirakasta tuli sopivan tiivistä. Maussakaan ei ollut mitään moittimista, enemmänkin yllätyin siitä, miten makea piirakasta tuli, vaikka kokonaissokerimäärä ei ollut kovin suuri. Hyvää se kuitenkin oli!
Kinuskipuolukkapiirakka
26 cm piirakkavuoallinenPohja
150 g kasvismargariinia
½ dl ruokosokeria
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl vettä
½ dl täysjyvämannaryynejä
2½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kinuski
2 dl kaurakermaa
1½ dl ruokosokeria
300 g puolukoita
1 rkl perunajauhoja
Valmista ensin kinuski, että se ehtii jäähtyä. Laita kaurakerma kasariin ja kuumenna, kun kerma on lämmennys, lisää sokeri ja keittele miedommalla lämmöllä kunnes seoksesta tulee paksumpaa kinuskimaista. Nosta jäähtymään.
Valmista sitten pohja. Vatkaa margariinia ja sokeria hetken aikaa voimakkaasti kulhossa. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi ensin keskenään ja kaada sitten taikinan sekaan. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita hyvin. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja nosta reunoille pari senttiä. Nosta tarvittaessa jääkaappiin odottamaan.
Sekoita perunajauho ja puolukat ja asettele piirakkapohjan päälle ja kaada jäähtynyt kinuski varovasti niiden päälle. Tarvittaessa tasoita taikinan reunoja, etteivät ne pala. Paista 225 asteisessa uunissa 20 min.
Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!