Vegaaninen okonomiyaki

25. huhtikuuta 2022


Parasta mitä kaalista voi tehdä. Japanilainen kaalipannukakku yllättää herkullisuudellaan ja valmistus on aika silmppeliä!


Okonomiyaki on yksi suosikkiruokani, jota tulee ehdottomasti tehtyä liian harvoin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyseessä on japanilainen suolainen pannukakku, joka sisältää kaalia ja kevätsipulia. Ainesten perusteella ruoka ei varmastikaan kuulosta kummoiselta, mutta voin vakuuttaa, tämä on se ruoka joka saa ihmiset rakastamaan kaalia! Olen yllättänyt ihmisiä niin monta kertaa okonomiyakien herkullisuudella, että ihan huvittaa. Olit sitten miten kaaliennakkoluuloinen, kannattaa kokeilla.

Yksi vakkariseuraajani ja okonomiyakirakastaja kommentoikin näitä "parasta mitä kaalista voi valmistaa". Ja se kyllä pitää paikkansa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, silkkaa parhautta! Olen jakanut aiemminkin okonomiyakireseptin, jossa pinnalla oli tofupekonia. Tässä kuitenkin nyt yksinkertaistetumpi ja päivitetty perusresepti vegaanisiin okonomiyakeihin. Resepti on mielestäni yhtä hyvä kuin autenttinen versio eläinperäisillä ainesosilla. Tämä on ollut oma luottoreseptini jo useita vuosia okonomiyakin nälkään.






Vegaaninen okonomiyaki

4 okonomiyakia

Okonomiyaki
3 dl vettä (tai dashia)
1 1/4 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 1/2 dl kikhernejauhoja (tai lisää vehnäjauhoja)
1 rkl soijakastiketta
1 tl leivinjauhetta
3 kevätsipulia
noin 6 dl silputtua kaalia (n. 300 g)

Okonomiyakikastike
2 rkl ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl siirappia (tai sokeria)

Lisäksi vegaanista majoneesia, aonori-levähiutaleita (löytyy esim etsinisitä kaupoista) ja kevätsipulia
Öljyä paistamiseen


Aloita tekemällä okonomiyakien taikina. Sekoita vesi/dashi, jauhot, soijakastike ja leivinjauhe keskenään esim. haarukalla tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina turpoamaan muiden valmistelujen ajaksi.

Pilko kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Pilko kaali ihan ohuiksi suikaleiksi ja suikaleet lyhyeksi (tällä leikkaustyylillä onnistuu mielestäni parhaiten).

Sekoita okonomiyakikastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Lisää kaali ja kevätsipuli taikinaan ja sekoita hyvin.

Kuumenna isolla paistinpannulla tilkka öljyä ja lusikoi kuumalle pannulle noin neljännes taikinasta keoksi. Tasoita keko pyöreäksi lätyksi ja anna paistua. Kun taikinan kypsyminen alkaa näkyä kunnolla, käännä lätty. Levitä okonomiyakikastiketta vastapaistetulle puolelle sudilla tai lusikan pohjalla. Anna lätyn paistua kunnolla kypsäksi. Tähän menee jokunen minuutti. Älä siis pidä levyä ihan täysillä vaan seuraa paistumista varovasti välillä.

Kun lätty on kypsä nosta lautaselle ja laita seuraava paistumaan ja jatka kunnes taikina loppuu.

Koristele kypsä okonomiyaki majoneesilla, aonorilla ja kevätsipulilla. Parasta lämpimänä.



Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

2 kommenttia :

  1. Tämä on todella hyvää! Lisään itse taikinaan vielä raastettua inkivääriä, morttelissa hienonnettuja sieniä (ellen käytä dashia) ja päälle korianteria. Tosiaan yhtä maukasta (vähintään) kuin kananmunallinen versio.

    VastaaPoista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget