Banaanisuklaa chiavanukas

3. maaliskuuta 2019


Chiavanukas on helppo ja täyttävä välipala, joka valmistuu hetkessä. Banaanilla ja kaakaojauheella saa vanukkaaseen herkullisen maun!


Chiavanukkaat pitävät kovasti pintansa superfoodien saralla. Hassua kyllä, en oikeastaan edes osaa ajatella chiansiemeniä enää superfoodina, sillä ne ovat niin tavallinen juttu jo keittiössäni. Niillä saa hyvää proteiini ja omega-rasvahappolisää puuroihin, smoothieihin ja vanukkaisiin. Chian- ja pellavansiemenet ovatkin säännöllisessä käytössä minulla juuri siksi, että täyttäisin omega-3 tarpeeni, sillä molemmissa niissä on omegat juuri oikeassa suhteessa, eli 3:sta enemmän kuin 6:sta. Joten 1-2 ruokalusikallisesta chian- tai pellavansiemeniä saat päivän omega-3 -tarpeen täyteen.

Chiansiemenissä pelkkä terveellisyys ei ole kuitenkaan se juttu, vaan nimenomaan tuo turpoava rakenne, jolla saa loihdittua aikaan ihania vanukkaita ja herkkuja! Chiavanukas onkin ihan loistava välipala helppoudessaan ja täyttävyydessään. Oonkin jo useampana päivänä ottanut töihin evääksi juurikin tällaisen vanukkaan. Banaanilla saa lisäruokaisuutta ja kaakaojauheella makua. Chiavanukas onkin herättänyt työkavereissa kiinnostusta ja tämän suklaavanukkaan resepti kiinnosti useampia, joten nyt sen laitoin tänne kaikkien nähtäville!


Chiavanukas on näppärä ottaa evääksi mukaan kun sen tekee suoraan pieneen lasipurkkiin. Aamulla tehty chiavanukas ehtii hyvin turvota aamupäivän taukoon mennessä. Näin pystyy nauttimaan herkullisista eväistä, vaikkei ehtisikään valmistelemaan mitään edellisenä iltana. 


Banaanisuklaa chiavanukas

1 iso annos

1 banaani
2½ rkl chiansiemeniä
1½ rkl kaakaojauhetta
1 dl kaura- tai mantelimaitoa
½ dl vettä
2 tl ceyloninkanelia

Soseuta banaani haarukalla tasaiseksi ja lisää loput aineksista ja sekoita huolellisesti.

Anna vanukkaan turvota vähintään pari tuntia, mielellään yön yli. Jos vanukas on liian kiinteää, lisää hieman nestettä ja sekoita.

Vinkki! Jos haluat sileän vanukkaan, voit myös blendata seoksen ennen turvotusta.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

3 kommenttia :

  1. Kiitos, tämä menee kyllä käyttöön.

    VastaaPoista
  2. Täytyy itsekin alkaa syömään enemmän chian-ja pellavansiemeniä, että saisi tarpeeksi omega-3:sta. Tuo vanukas näyttää kyllä herkulliselta. Täytyy itsekin testata, kun on muutenkin välillä vaikea keksiä mitä ottaisi töihin evääksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pellava ja chia ovat loistavia omega-3 lähteitä! Ja niistä saa myös loihdittua kaikkea kivaa :)
      Toivottavasti pidät, chiavanukas on kätevä juuri eväsruokana!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget