Tällaiset kevätrullat ovat olleet minulla jo pitkään eräänlainen uudenvuodenpravuuri. Aikoinaan sain jostain päähäni, että kevätrullat sopisivat hyvin uudenvuodenaaton ruokapöytään alkupaloiksi. Sittemmin olen muunnellut tätä reseptiä aina vain parempaan suuntaan makumieltymysten mukaisesti.
Riisipaperin muodosta ja koosta riippuen rullista tulee hieman erimallisia ja kokoisia. Parhaimpana olen itse pitänyt neliskanttista riisipaperia, sillä siinä on parhaiten taitteluvaraa, sillä riisipaperi repeää todella helposti. Ongelmana on myös se, että riisipaperit eivät ole suoraan paketista otettuna välttämättä täysin ehjiä, siksi käsittelyssä kannattaakin olla varovainen. Leikkuulauta on kätevä väline rullien pyörittelyyn ja ne kannattaa rullauksen jälkeen asetella suoraan uunipellille.
Kevätrullat riisipaperista
13 keskikokoista rullaa (10-12cm mittainen rulla)12-15 riisipaperiarkkia
Täyte
1 makea sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g kiinankaalia
1 porkkana
2 rkl seesaminsiemeniä
1 annos riisinuudeleita (60 g köntti/annospussi ilman mausteita)
2 tl teriyakikastiketta
2 rkl hoisinkastiketta (tarvittaessa enemmän)
ripaus chilijauhetta
öljyä paistamiseen ja rullien päälle
Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Pilko kiinankaali ja porkkana ja lisää sipulien sekaan. Kypsennä muutama minuutti. Murenna riisinuudeliarkkeja kulhoon ja kaada kuumaa vettä päälle. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää pehmeät riisinuudelit ja seesaminsiemenet sekaan. Lisää mausteet ja tarkista maku, lisää hoisinkastiketta maun mukaan, täyte saa olla aika vahvaa, sillä sen maut tasoittuvat paljon rullien sisällä.
Pehmennä riisipaperiarkkeja yksitellen lämpimässä vedessä laakeassa kulhossa. Nosta paperiarkki tasaiselle alustalle ja lusikoi täytettä arkille sopiva määrä (1-3 rkl riippuen halutusta koosta).
Kääri paperi ensin alareunasta, sitten sivuilta ja lopuksi päältä ja pyöritä tiiviiksi. Tee niin monta rullaa kuin täytettä piisaa.
Nostele rullat vierekkäin uunipannulle leivinpaperin päälle. Pirskota rullien päälle vielä hieman öljyä. Paista rullia 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes hieman rapeutuneet.
Tarjoile makean chilikastikkeen kanssa.
Taas ohje muistiin! Olen laittanut sun ohjeista mun lemppareita itselleni Pinterestiin muistiin: https://fi.pinterest.com/mintspirational/vegetarian-food/?eq=vege&etslf=4503
VastaaPoistaAa, voi ei, ihanaa! Tää on kyllä yks mun suosikkiohje! Monta kertaa tullut tehtyä ja aina on yhtä hyvää :) Onneksi uusin reseptin kuvatkin hiljattain, sillä vanhoissa ei oikein ottanut selvää mikä ruoka kuvissa näkyy :D
PoistaIhana sun taulu! Hyvän näköistä kyllä kaikki!