Pastaa beanit-kookoskastikkeessa eli vegaanin kanakastike

20. tammikuuta 2020


Kookoksella, maapähkinävoilla ja limellä maustettu herkullinen kastike. Tätä beanit suikaleista tehtyä kastiketta voisi kutsua jopa vegaaniseksi kanakastikkeeksi!


Täydellinen vegaanihuijauskastike? Eli kastike, jonka ei uskoisi olevan vegaaninen. Tässä olisi sellainen kastike, täytti kyllä niin taidokkaasti lapsuuden ruokanostalgiat, että ei paremmin voisi. Kun olin pieni meillä kotona tehtiin usein kermaista kastiketta, jossa oli maissia ja se tarjoiltiin pastan tai riisin kanssa. Päätin veganisoida kyseisentyylisen kastikkeen, sillä jostain kumpusi kunnon lapsuusruokanostalgiat. Toki kastikkeeseen päätyi vähän muitakin mausteita, mutta aina vaan parempi. Kuka nyt voisi vastustaa maapähkinävoita!

Käytin kastikkeessa beanit-suikaleita, jotka ovat mielestäni todella hyviä kasviproteiinisuikaleita, joissa on niin maku kuin rakenne kohdillaan. Niistä voi loihtia käytännössä mitä tahansa. Tällä kertaa ne päätyivätkin kanattoman kastikkeen "kanaksi". Mielestäni paras lopputulos beaniteista tulee, kun niihin paistaa ensin hyvän pinnan.


Tämä kastike sopii varmasti kasvisruokaa epäileväisemmillekin ruokailijoille, sillä maun perusteella tätä on vaikea uskoa kasvisruuaksi.


Pastaa beanit-kookoskastikkeessa

4 annosta

Beanit-kookoskastike
1 rkl öljyä
2-3 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 pkt sitruuna beanitsuikaleita
1 keskikokoinen parsakaali
1 dl pakastemaissia
1 tlk/4 dl kookosmaitoa
½ dl maapähkinävoita
1 limen raastettu kuori
1-2 limen mehut
2 tl kurkumajauhetta
½ tl suolaa

lisäksi pastaa, täysjyvää tai gluteenitonta, n 200-300g

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Laita öljy kuumenemaan pannulle. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja silppua pieneksi valkosipuli ja inkivääri. Laita kaikki pannulle paistumaan. Kun sipuli on hieman pehmennyt, lisää beanitsuikaleet, paloiteltu parsakaali ja maissi pannulle. Paista suikaleisiin hyvä paistopinta muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle kookosmaito, maapähkinävoi ja sekoita hyvin kastikkeeksi. Lisää sitten limen kuori ja mehu, kurkuma ja suola. Anna keittyä muutama minuutti kastikkeeksi, tarkista maku ja lisää limen mehua tai suolaa.

Tarjoile kastike pastan kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget