Uunipasta ja täytetyt paprikat

11. tammikuuta 2021


Täytettyjä paprikoita ja täyteläistä tomaattista uunipastaa. Perunagnocchit toimivat tosi hyvin uunipastassa, mutta yhtä hyvin voit käyttää niiden sijasta vegaanisia tortellinejakin.


Uunissa valmistettu pasta vie annoksen ihan uudelle tasolle, kun kastikkeet saavat hiljalleen muhia tiensä pastan ytimeen. Lopputulos on aina jotenkin niin paljon parempi kuin nopeasti hellalla tehty versio. Toki nämähän ovat melkein kaksi eri ruokalajia, joten vaikea edes verrata keskenään! Uunipastassa on kuitenkin sitä jotain, jonka olemassaolon unohtaa ihan liian helposti.

Perunagnoccheja saa nykyään tavallisistakin marketeista aika hyvin. Muistan vielä niin hyvin sen ajan kun olin ulkomaanreissulla maistanut niitä, eikä niiden olemassaolosta käytännössä edes tiedetty Suomessa. Onneksi toki itsekin voi tehdä, jolloin lopputulos on herkullisin, mutta nopeampien ruokien helpotus on valmiit gnocchipallerot. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan erilaisissa ruuissa, sillä ne ovat vain niin hyviä!


Täytetyt paprikat ovat niin wanha perinnejuttu, että melkein hämmentää julkaista tämä resepti. Mutta kaikessa hämmentävyydessään ne toimivat vain niin hyvin uunipastan päällä paistettuna! Hauska kokonaisuus jossa on sitä jotain, mutta ruoka ei kuitenkaan vaadi ylempiä taitoja valmistuakseen.


Uunipasta ja täytetyt paprikat

2-3 annosta

Täytetyt paprikat
4 paprikaa
1 rkl öljyä
2 pienehköä sipulia
1 mieto chili
1 pkt beanit murua tai 1,5 dl soijarouhetta
muutama kirsikkatomaatti
1 rkl balsamicoa
1/2 tl pippuria
1/2 tl nesteasavuaromia
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa tai 1 tl kuivattua basilikaa
suolaa

Uunipasta
1 pkt/500 g perunagnoccheja tai 2 pkt (á 250-300g) vegaanisia tortellineja
400 g tomaattimurskaa tai valmista pastakastiketta
2 rkl ketsuppia
1 rkl balsamicoa
1 tl valkosipulirouhetta
1 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl pippuria
Suolaa
paprikoiden hatut pilkottuna
50-100 g vegaanista juustoraastetta


Leikkaa paprikoista hattu irti ja siivoa siemenet pois.

Pilko sipuli kuutioiksi ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää pannulle beanit muru. Jos käytät soijarouhetta ja kaada päälle vettä niin että se turpoaa. Puolita sekaan kirsikkatomaatit ja paista muutama minuutti. Lisää balsamico ja suola.

Lusikoi täyte tasan paprikoiden sisään.

Kaada pasta uunivuokaan ja sekoita siihen tomaattimurska ja mausteet. Sekoita hyvin. Pilko paprikoiden hatut sekaan ja sekoita vielä. Nosta paprikat pastan päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes paprikat saavat hieman väriä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget