Hei olen Jenni, tervetuloa Ruoka-alkemisti -blogiini!
Blogistani löytyy reseptejä ja vinkkejä kasvisruuannälkäisille.
Periaatteeni ruuanlaitossa on terveellisyys mausta tinkimättä. Pyrin laittamaan ruokaa vähemmällä sokerilla ja hyödyntämään täysjyvätuotteita, mutta joskus parhaan lopputuloksen aikanaansaamiseksi täytyy soveltaa. Blogin reseptit ovat nykyään täysin vegaanisia, mutta alkuajoilta saattaa löytyä yksittäisiä reseptejä, joissa on jotain eläinperäisiä tuotteita. Joukosta löytyy myös gluteenittomia juttuja ja etenkin japanilainen ruoka on yksi
intohimoistani.
Nautin kaiken uuden kokeilusta ja ruoan kanssa on joskus hauska leikitellä! Isossa suosiossa ovat kuitenkin helpot arkireseptit ja perinteisten reseptien vegaaniset versiot, joten olen pyrkinyt lisäämään niiden määrää blogissa. Japanilainen keittiö on iso mielenkiinnonkohteeni, joten niitäkin reseptejä löytyy blogista ajasta aikaan, enemmän tai vähemmän autenttisessa muodossa. Jos sinulla on jokin reseptitoive, esitä se ihmeessä minulle!
Koska ei ole olemassa yhtä ainoaa tapaa syödä
terveellisesti, esittelen vain omaa näkemystäni terveellisemmistä valinnoista, joita pystyy toteuttamaan arjessa ja juhlassa. Blogin tarkoituksena ei siis ole terveysruoat, vaan nimenomaan hieman paremmat valinnat jokaiseen päivään! Terveelliseen ruokaan kuuluu mielestäni oikeat ja monipuoliset
raaka-aineet, myös kotimaiset ja jopa
itsekasvatetut kasvikset ovat todella hieno asia! Ruoasta tulisi tulla hyvä
olo, jos ähkyä ei oteta huomioon, ja sen tulisi auttaa jaksamaan.
Olen koulutuksiltani biokemisti ja farmaseutti, joten Ruoka-alkemisti nimenä on
enemmänkin viittaus kytkökseeni luonnontieteisiin, kuin ruoan
molekyyligrastronomisten ominaisuuksien analysoimiseen. En toki kiellä, etteikö
luonnontieteellisellä lähestymistavallani ja lähdekriittisyydellä olisi
vaikutusta resepteihini ja toimintatapoihini. Ei kuitenkaan hätää, sillä en käytä pipettiä tai analyysivaakaa raaka-aineiden mittaamiseen, vaikka
dekantterilasi onkin mainio mitta-astia!
Perustin ruokablogin alun
perin tarkoituksenani arkistoida reseptejäni ja näyttää niitä tuttaville, mutta
nykyään se on paljon enemmän. Tähän kehittelyyn, kirjoitteluun, kuvaamiseen ja
reseptien jakamiseen jää jotenkin koukkuun, ja on ihanaa lukea teidän
kommenttejanne! Olen aina rakastanut ruuanlaittoa ja pienenä haaveilinkin
leipurin urasta, toisin kävi, mutta tässä sitä silti ollaan.
Viihdy, nauti ja ota yhteyttä, vaikka jättämällä kommentti!
Jäikö sinulla jotain kysyttävää? Haluaisitko reseptin juuri tietystä tuotteesta tai raaka-aineesta?
Haluaisitko lähettää tuotenäytteitä? Ehdottaa yhteistyötä? Toteutan mielihyvin ideoita ja sisältöyhteistöitä, jos ne sopivat blogini teemaan.
Joten ota vain rohkeasti yhteyttä ja katsotaan mitä keksimme!
Minut tavoittaa parhaiten sähköpostin kautta:
ruokaalkemisti(ät)gmail.com