Portobellokeitto

22. marraskuuta 2014


Kaupassa olivat portobellot tarjouksessa ja mietinkin kovasti mitä niistä tekisin. Portobellot ovat hyvin monipuolisia ruuanlaitossa, sillä ne sopivat käytännössä miten tahansa valmistettuna. Eräs herkkuni on paistaa sienet kokonaisena ja syödä ne ns. pihvin asemesta. Tämä portobellokeittokin oli mukava uusi tuttavuus, kannattaa kokeilla. Portobellojen maku korostuu hyvin keitossa, kunhan muistaa, että keittoa ei tarvitse maustaa paljoakaan.

Portobellokeitto

2 annosta

1        sipuli
2        valkosipulinkynttä
1 rkl   öljyä
150 g tuoreita portobellosieniä (2 isoa)
3 dl    kasvislientä
2 dl    kaurakermaa
100 g kauratuorejuustoa
valkopippuria

Pilko sipulit ja sienet. Kuullota sipuleja öljyssä, että ne hieman pehmenevät ja lisää sienet joukkoon. Kypsennä sen verran, että sienistä haihtuu jonkin verran nestettä ja ne pehmenevät. Lisää sekaan kasvisliemi ja keitä hetki kasaan. Lisää viimeisenä kaurakerma ja -tuorejuusto ja keitä vielä sen aikaa, että tuorejuusto kunnolla sulaa. Mausta valkopippurilla.

2 kommenttia :

  1. Tuleeko perille? Kommentteja Portobellokeitosta. Oikein hyvä, että teit vegevaihtoehdon, jossa kaurakerma ja kauratuorejuusto käytössä. Käytin Aito-kaurakermaa, mutta tuorejuuston jätin pois, Muotilin keittoa hieman siten, että lisäsin vajaan1 dl sieneen sopivaa valkoviiiä sekaan sekä hiukan makeutin hunajalla, jolloin maku tasapainottui, Viini toi kaivattua happamuutta ja terävyyttä keittoon ja hunaja taas pienen makeuden. Suurustin Maizena -suurusteella. Maustoin 1-2 tl salvialla ja sitruunapippurilla korvaamaan valkopippuria, joka oli päässyt loppumaan. Nyt maku oli aika hyvin kohdallaan. Kiitos sinulle hyvästä reseptipohjasta. Käytin luomu extra-virgin oliiviöljyä sipulin ja sienie kuullottamisee ja lisäsin hieman myös keiton joukkoon omegoita varmistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee perille, kiitos kommentista.
      Mukava jos resepti innoitti sinua! Harmillisesti hunaja ja maizena-suuruste eivät ole vegaanisia tuotteita.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget