Portobellokeitto

22. marraskuuta 2014


Kaupassa olivat portobellot tarjouksessa ja mietinkin kovasti mitä niistä tekisin. Portobellot ovat hyvin monipuolisia ruuanlaitossa, sillä ne sopivat käytännössä miten tahansa valmistettuna. Eräs herkkuni on paistaa sienet kokonaisena ja syödä ne ns. pihvin asemesta. Tämä portobellokeittokin oli mukava uusi tuttavuus, kannattaa kokeilla. Portobellojen maku korostuu hyvin keitossa, kunhan muistaa, että keittoa ei tarvitse maustaa paljoakaan.

Portobellokeitto

2 annosta

1        sipuli
2        valkosipulinkynttä
1 rkl   öljyä
150 g tuoreita portobellosieniä (2 isoa)
3 dl    kasvislientä
2 dl    kaurakermaa
100 g kauratuorejuustoa
valkopippuria

Pilko sipulit ja sienet. Kuullota sipuleja öljyssä, että ne hieman pehmenevät ja lisää sienet joukkoon. Kypsennä sen verran, että sienistä haihtuu jonkin verran nestettä ja ne pehmenevät. Lisää sekaan kasvisliemi ja keitä hetki kasaan. Lisää viimeisenä kaurakerma ja -tuorejuusto ja keitä vielä sen aikaa, että tuorejuusto kunnolla sulaa. Mausta valkopippurilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget