Hirssituorepuuro lupiinijugurtista

14. marraskuuta 2016


Tuorepuuro on kätevä ja helppo aamupala, sen voi tarvittaessa jopa ottaa hyvässä lasipurkissa mukaankin. Hirssihiutaleet tuovat vaihtelua perinteisimmille hiutaleille omalaatuisella maullaan. Mieto lupiinijugurtti toimii hyvin tuorepuuron pohjana.


Olin vahingossa ehtinyt melkein unohtamaan, miten käteviä herkkuja tuorepuurot oikein ovat. Vähän sekoittaa aineksia keskenään, yöksi jääkaappiin ja aamulla ruoka on sitten ikäänkuin valmis. Kätevää. Mutta kun on kangistunut niihin tylsiin kaavoihinsa niin helposti jää monta hyvää asiaa kokeilematta. 

Pidätkö sinä tuorepuuroista?

Yhdessä vaiheessa tein paljonkin erilaisia tuorepuuroja ja chiavanukkaita, mutta sitten se jossain vaiheessa vain jäi jostain syystä ja huomasin tekeväni taas sitä samaa tylsää mikrokaurapuuroa. Nyt olenkin sitten viimeiset pari viikkoa tehnyt pari kertaa aamupalaksi tuorepuuroa vaihtelun nimissä. Viimeperjantaina tein ultimaattisen jääkaapinjämätuorepuuron, johon laitoin palan kypsää kurpitsaa, banaania, hiutalepakettien jämät ja soijamaidon jämät. Päälle sitten kunnon tujaus kanelia ja tuorepuuro oli kaikessa erikoisuudessaan todella toimiva! Hassua ajatella, että kurpitsan ja banaanin yhdistelmä toimisi tuorepuurossa noin hyvin.


Perinteisesti käytän tuorepuuron pohjana joko jotain kasvimaitoa tai -jugurttia. Viimeaikoina kaupoista on alkanut löytyä mitä erikoisempia kasvipohjaisia jugurtteja. Tavallisen soijajugurtin tilalle on tullut jo jokunen aika sitten kaurajugurtti. Mutta nyt valikoimaa löytyy möys esimerkiksi lupiinijugurtti! Vegekaupoissa lupiinijugurttia on ainakin myynnissä. Maustamaton lupiinijugurtti on pehmeää ja miedon makuista, joten se sopii hyvin pohjaksi erilaiseen ruuanlaittoon tai vaikka myslin kanssa. Eli siis kuin mikä tahansa muukin jugurtti. Positiivisena juttuna oli myös se, että siinä ei ollut sitä makeuttamattoman soijajugurtin pientä jauhoista makua. 

Lupiinijugurttini päätyikin siis tuorepuurolle pohjaksi. Tästä tuorepuurosta tulee hyvin ei-makea, joten jos pidät tuorepuurostasi hieman makeampana, niin suosittelen lisäämään hieman makeutusta, kuten vaahterasiirappia, valmistusvaiheessa. Tuorepuuron voi sitten aamulla napata kätevästi vaikka mukaankin ja syödä aamukahvin kanssa, jos aamupalaa ei tarvitse syödä ensimmäisenä asiana herättyään. 

Nyt on myös monet ihanat hedelmät kaupoissa parhaimmillaan, joten älä epäröi käyttää värejä tässä tuorepuurossa! Lisää päälle omat suosikkihedelmät ja värien lisäksi vitamiinien saanti on turvattu!


Hirssituorepuuro

1 annos

2 dl maustamatonta lupiinijugurttia*
1 dl hirssihiutaleita
1½ rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl seesaminsiemeniä
(1-2 rkl vaahterasiirappia)
(½ dl kasvimaitoa)

Päälle luumua, kuivattuja viikunoita, seesaminsiemeniä

*Löytyy mm. Vegekaupoista, mutta voit halutessasi korvata muutta maustamattomalla jugurtilla

Sekoita hirssihiutaleet ja siemenet lupiinijugurttiin. Halutessasi makeutta puuroon, lisää tässä vaiheessa vaahterasiirappia. Anna puuron tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Jos puuro on seuraavana päivänä liian jämäkkää, sekoita siihen hieman kasvimaitoa. Koristele puuro paloitelluilla luumuilla ja kuivatuilla viikunoilla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.


2 kommenttia :

  1. Hieno resepti! lupiinijauheeseen on tullut törmättyä mutta jogurtti onkin asia erikseen. Uudet vegemaidot ja jogut on aikas hinnakkaita, useinmiten kalliimpia kuin tavanomaiset. Mistä lupiinijogurtti löytyi? jos uskallat kertoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Lupiinijauhetta on mullekin suositeltu useammasta suunnasta, mutta vielä en sitä oo malttanut ostaa! Ehkä joku päivä vielä.
      Oon harmitellut samaa, että kaikki vähääkään erikoisemmat kasvimaitojutut on aina niin todella hintavia. En haluaisi välttämättä käyttää kuitenkaan 4 euroa (pahassa tapauksessa vielä enemmän) litraan juomaa, jonka makua en välttämättä edes erota muusta :D
      Tän nimenomaisen purkin ostin Tampereen Vegekaupasta, ja jos en nyt ihan väärin muista niin tuon 500g törpön hinta oli jossain 3 euron paikkeilla. Ei siis ihan järkyttävä hinta verrattuna Alpron soijajuguun n. 2e purkki. Mutta Helsingin Vegekaupastakin pitäisi näitä juguja löytyä.
      Maustamattoman lisäksi makuja taisi olla mango ja vadelma.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget