Täyteläinen lakukaakao

23. helmikuuta 2017


Lämmin kaakao on taivaallista kylmillä keleillä kun kaipaa pientä herkkuhetkeä. Vaihtelua perinteiseen kaakaoon saa käyttämällä kaakaon pohjana spelttilakuja!


Ihanaa päivää sulle!

Kaakao on sellainen jännä juttu, että pienenä se oli se tavallisin lämmin juoma mitä tuli juotua kahvin tai teen sijaan. Nyt vähän isompana lapsena sitten sitä huomaakin, että kaakaota tulee juotua ihan liian harvoin! Pitää kyllä tunnustaa vielä sellainen hassu juttu, että olin pienenä täysin siinä uskossa, että kaakaon voi tehdä vain veteen ja lisätä sitten tilkka maitoa valmiiseen kaakaoon. Sitten myöhemmin kuulin koulussa kavereilta, että heillä kotona kaakao tehdään suoraan maitoon! Olin elänyt koko lyhyen elämäni silloin täydessä valheessa kuvitellen että vesikaakao oli se ainoa oikea vaihtoehto.

Nyt sitten kun olen selvästi viisastunut tässä kaakaoiden saralla, voin todeta, että kyllä vieläkin se vettä ja tilkka mylkkiä on se tutuin vaihtoehto. Jos kuitenkin sattuukin iskemään ihan kunnollinen herkutteluhimo, niin sitten otetaankin järeämmät aseet käyttöön. Nimittäin kaakaon ja lakritsin yhdistäminen. Kaksi ihan loistavaa asiaa tekevät vieläkin loistavamman yhden asian!.


Oon aiemminki selittänyt mun uudesta lakuvillityksestä. Tai no eihän siinä lakussa itsessään ole mitään uutta, mutta lakritsijuuressa! Olen tuota jauheena käyttänyt esimerkiksi smoothieissa ja monissa muissa herkuissa. Vielä kun saisin jonkun hyvän lakritsijuurireseptin tännekin. Joudutte sitä odotellessa tyytymään kuitenkin tähän spelttilakumannaan ja tähän kaakaoon. Mutta voin luvata, että kumpikaan näistä lakuherkuista ei tule tuottamaan pettymystä.

Nyt on sopivasti laskiainenkin tulossa, jolloin kai olisi perinteistä syödä ulkona riehumisen jälkeen hernekeittoa, laskiaispullia ja juoda kaakaota. Nyt kun kaakaopuoli on kunnossa, voit valita teetkö kauraisia laskiaispullia vai hieman mätömpiä herkkulaskiaispullia. Hernekeiton nälkään pitääkin todeta, että sellaista ei vielä blogista löydy, mutta vahingossa hernekeittomaiseksi tullut keitto kyllä löytyy, sen löydät tästä! Nyt siis on laskiaisjutut tsekattu kuntoon joten sitten eikun herkuttelemaan ja pitämään hauskaa!

Lakukaakao

2 annosta

50 g spelttilakua
4 dl mantelimaitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

koristeluun 1 dl vaahdotettua kasvimaitoa

Laita spelttilakut kuumaan veteen noin tunniksi tai yön yli jääkaappiin, että niiden rakenne pehmenee. Liotus ei ole välttämätöntä, mutta helpottaa myöhempiä vaiheita, liotusaikaa voi lyhentää pilkkomalla lakut veitsellä pienemmäksi.

Laita lakut ja kasvimaito kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi (soseutus ei välttämätön jos pienet sattumat eivät haittaa. Lisää seokseen kaakaojauhe ja keitä seosta muutama minuutti, älä kiehauta.

Kaada kaakao mukeihin. Vaahdota kasvimaitoa esim. mantelimaito tai kahviin tarkoiteut kasvimaidot ja lusikoi kaakaon päälle.


VINKIT
  • SunSpeltin spelttilaku on suosikkiani spelttilakuista, sitä myydään sekä pusseissa että lakupötköinä.
  • Makeuttamattomasta mantelimaidosta tulee sopivan miedon makuinen kaakao. Kauramaito sopii varmasti ihan yhtä hyvin. Jos haluat täyteläisemmän kaakaon, käytä kaikki tai osa kookosmaitoa tai sitten kahviin soveltuvia kasvimaitoja kuten Oatlyn iKaffe tai Alpron for professionals.
  • Kasvimaidon saa vaahdotettua helpoiten esimerkiksi ravistelemalla kannellisessa pullossa tai purkissa. Myös vispilällä tai maidonvaahdottimella saa nätin vaahdon.

6 kommenttia :

  1. No täähän ei voi olla kuin hyvää! Ihana idea!

    VastaaPoista
  2. Minä kun en juo kahvia enkä teetä, niin kaakao on se lämmin juoma nro 1 ja ainoa. Uudet kaakao-ohjeet on kaivattuja ja lakufanina tämä kuulostaa mainiolta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs sattui sitten hyvin tän ohjeen kanssa sun kohdalle! :)
      Ihanaa, että löytyy muitankin lakufaneja! SunSpeltin spelttilaku on kyllä mainion makuista, että se menee myös sellaisenaan kaakaon ohessa!

      Poista
  3. Meillä lapset pyytää onneksi usein kaakaota, saa itsekin hyvä syyn juoda. Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käteviä tuollaiset lapset! Pitää varmaan seuraavan kerran kun näen äidin mennä kysymään että saisinko kaakaota niin voin sitten hyvällä omallatunnolla tehdä sitä meille molemmille :D
      Ihanaa viikonloppua sullekin!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget