Tofu kulhot marinoidulla punakaalilla

24. maaliskuuta 2020


Umaminen ja tahmainen sticky tofu yhdistettynä raikkaaseen marinoituun punakaaliin tuo veden kielelle pelkästä ajatuksestakin.


Erilaiset japanilaisittain maustetut tofuruuat ovat hyvin lähellä sydäntäni. En vain voi saada tarpeekseni soijakastikkeen ja riisiviinietikan yhdistelmästä. Kun makupariin yhdistää vielä jotain makeutusta ja seesamiöljyä hipoo makumaailma täydellisyyttä. Umaminen tofu maustetaankin juuri näillä herkuilla. Tofuun saa herkullisen tahmaisen pinnan, kun marinoinnissa käyttää makeutusta ja tärkkelystä. Joskus pitäisikin tehdä oikein kunnollista yltiötahmaista ja herkullista sticky tofuakin!

Tämän tofuruuan suurin salaisuus on kuitenkin marinoitu punakaali! Punakaali sopii mielestäni tosi hyvin raakanakin ruokiin, sillä se maistuu hyvältä ja siitä saa kauniin värin! Vinkkini punakaalin käyttämiseen raakana on sen puristelu ennen käyttöä. Kun kaalisuikaleita puristelee, rikkoutuvat kasvisolut ja niistä vapautuu sokeria. Tällöin siis maku muuttuu luonnostaan makeammaksi. Sama homma tapahtuisi pureskellessakin, mutta nyt haluamme sen kaiken makeuden jo heti itse ruokaan! Kannattaa siis kokeilla ensikerralla kun käytät kaalia missä tahansa ruuassa.



Tofu kulhot marinoidulla punakaalilla

4 annosta

Marinoitu punakaali
n. 300 g punakaalia
2 rkl riisiviinietikkaa
2 tl vaahterasiirappia (tai sokeria)
ripaus suolaa

Marinoitu tofu
1 pkt/300 g kylmäsavutofua
1 iso valkosipulinkynsi
2 rkl (seesami)öljyä
3 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
2 tl srirachaa
½ dl kasvislientä
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl tuoretta ruohosipulisilppua

Lisäksi
n. 4 dl kuivaa riisiä
ruohosipulia koristeluun


Keitä riisi paketin ohjeen mukaan.

Valuta tofu ja kääri keittiöliinaan ja jätä imeytymään painon alle muiden valmistelujen ajaksi.

Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja leikkaa ne vielä pituussuunnassa noin 4 cm paloiksi. Laita punakaalit kulhoon ja puristele niitä käsissäsi useamman kertaa, että ne mehustuvat. Liuota sokeri ja suola riisiviinietikkaan ja lisää punakaaleihin ja sekoita hyvin.

Leikkaa kuivatettu tofu kuutioiksi.

Kuori ja leikkaa valkosipuli paloiksi ja paista hetki öljyssä pannulla. Lisää pannulle tofut ja paista niihin paistopinta.

Sekoita loput stickytofun aineksista keskenään kipossa. Laita tofulevy pienelle ja kaada kastike päälle. Tässä vaiheessa kastike ei saa enää kiehua voimakkaasti ettei nestettä haihdu liikaa, riittää että kastike sakeutuu. Nosta levyltä.

Kasaa annokset. Laita pohjalle riisiä ja päälle punakaalia ja tofua. Koristele ruohosipulilla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget