Tofubolognese

30. kesäkuuta 2020


Vatsaystävällinen bolognesekastike valmistuu tofusta. Jos koet, että tofu on mautonta ja sen rakenne on ikävä, käsityksesi muuttuu tämän ruuan jälkeen! Murennettu tofu sopii loistavasti tomaattiseen kastikkeeseen.


Tofu mielletään usein mauttomaksi tai vaikeasti valmistettavaksi. Usein myös tunnutaan ajattelevan, että se sopisi vain aasialaisiin ruokiin. Voin paljastaa, että mikään edellä mainituista väitteistä ei pidä paikkaansa. Tofusta saa herkullista ruokaa yllättävänkin pienellä vaivalla ja se toimii ihan myös tavallisissakin ruuissa!

Yksi suurimmista virheistä tofun valmistuksessa on sen kuutiointi. Kuutiointi toimii tietyissä tapauksissa, kun tofusta haluaa näyttävämmän tai siihen tekee kuorrutteen tai marinadin. Perusruuassa, jossa tofun sekoittaa kastikkeeseen paljon paremman lopputuloksen saa murentamalla. Murennettuun tofuun saa niin paljon enemmän makua ja paistopintaa, samalla se näyttää ehkä helpommin lähestyttävältä murulta juustomaisten kuutioiden sijaan. Olen usein miettinyt miksi niin usein ajatellaan, että tofu valmistetaan vain kuutioimalla!


Tofu on vatsaystävällinen kasviproteiini, joten tämä resepti sopii myös monille vatsaoireista kärsiville, kunhan vain huomioi pienet muutokset. Lisäsin reseptin loppuun vinkit sipulin korvaamiseen. Pastana voi tietenkin käyttää jotain omaa suosikkiaan.


Tofubolognese

4 annosta

1 pkt maustamatonta tofua
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
2 iso keltasipuli*
2 valkosipulinkynttä*
2 rkl vehnäjauhoja/maissitärkkelystä
1 tlk/400g tomaattimurskaa
2 rkl balsamicoa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl ketsuppia
1 rkl soijakastiketta
2 kourallinen tuoretta basilikaa (tai 1 rkl kuivattua)
1 tl cayennepippuria
1 tl maustepippuria
suolaa maun mukaan

lisäksi n 250 g valinnaista spagettia (glut.tarv.)

Kääri tofu talousliinaan ja laita kuivumaan painon esim paistinpannu alle.

Kuori ja raasta porkkana pieneksi.

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Kuori ja pilko sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää pannulle porkkanaraaste ja murskaa tofu. Paista tofuun paistopinta. Lisää pannulle jauhot ja sekoita hyvin. Anna paistua vielä hetki.

Lisää pannulle loput aineksista ja sekoita hyvin. Anna keittyä 5-10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tarjoile lämpimänä.

*FODMAP versioon käytä sipulin ja valkosipulin sijasta kevätsipulin varren vihreää osaa tai ruohosipulia. Tällöin niitä ei tarvitse kuullottaa, vaan niitä voi nopeasti paahtaa hetki ennen porkkanaraasteen lisäämistä. Lisämausteena voit käyttää 2 tl kurkumajauhetta.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


2 kommenttia :

  1. Mä oon pitänyt tofua aina vähän mauttomana ja maustanut sen vuoksi sitä oikein kunnolla mutta ei ole tullut edes ikinä mieleen että sen voisi murentaa. Taidanpa kokeilla heti tänään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnolla muistaminen on kyllä hyvä vaihtoehto, mut murentaminen on mun mielestä paras :)

      Herkkuhetkiä!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget