Vegaaninen mätiriisi on koukuttava ruoka, jonka valmistaminen on helppoa. Käytännössä tähän voi käyttää niitä kasviksia, joita kaapista löytyy.
Paistettu riisi vegaanisella merilevämärillä kuorrutettuna on koukuttava herkkuruoka. Usko pois, teet tätä kerran ja tulet tekemään tätä uudelleen! Yksinkertaisuudessaan tässä yhdistyy tuttu paistettu riisi ruoka ja merilevämäti. Välillä herkkuihin ei tarvita mitään ihmeellistä vaan vain hieman asioiden yhdistelyä.
Vegaaninen paistettu mätiriisi
4-5 annosta
3 dl basmatiriisiä
1 pkt/300 g kylmäsavutofua
1 rkl seesamiöljyä
1 ruukku ruohosipulia (ota hieman sivuun koristeluun)
1 parsakaali (n. 300 g)
1 punainen suippopaprika
1/2 pss pakasteherneitä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sienisoijakastiketta (tai lisää tavallista)
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl vaahterasiirappia
1 rkl seesamiöljyä
1/2 tl mustapippurijauhetta
80 g punaista cavi-art merilevä"mätiä"
koristeluun ruohosipulia ja cavi-artia
Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Purista tofusta enin kosteus pois käsin ja murenna pannulle. Paista tofua pannulla muutama minuutti.
Silppua ruohosipuli ja kuutioi parsakaali.
Lisää paistinpannulle sitten öljy, ruohosipulisilppu ja pilkottu parsakaali. Paista seosta muutama minuutti, kunnes tofu saa hieman väriä.
Kuutioi sekaan myös paprika ja lisää herneet.
Sekoita keskenään soijakastikkeet, etikka ja siirappi. Lisää pannulle kasvisten kanssa ja sekoita hyvin.
Lisää pannulle myös riisi, seesamiöljy ja pippuri. Paista muutamia minuutteja, sekoita ruokaa leikkaavilla liikkeillä, ettei riisi muhjuunnu.
Kun ruoka näyttää mielestäsi sopivasti paistuneelta siirrä pannu pois levyltä ja sekoita mukaan cavi-art. Tarjoile lämpimänä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!