Helppo vegaaninen mutakakku valmistuu nopeasti ja on niin herkullista! Maku vain paranee jääkaapissa muhiessa.
Täyteläisen suklainen mutakakku on yllättävän helppo valmistaa. Kaupastakaan ei tarvitse hakea mitään kovin ihmeellistä vaan perus leivontajutut riittävät! Olen tässä pidemmän aikaa kokeillut valmistaa mutakakkua useammalla tyylillä ja maistellut minkätyylinen kakku olisi oma suosikkini. Lopulta se paras vaihtoehto löytyi ihan perusjutuista, eikä tarvittu mitään ihmeellisempää. Fariinisokeri tuo kakkuun ihanaa täyteläisyyttä ja suklaahiput ihania sattumia tahmaisen taikinan oheen.
Vegaaninen mutakakku
18 cm irtopohjavuoallinen (tai tuplana 24-26 cm vuoallinen)
125 g maidotonta margariinia esim keiju merisuola
½ dl fariinisokeria
½ dl (ruoko)sokeria
2 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
2 dl vehnäjauhoja (voi käyttää myös täysjyvää tai karkeita)
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ dl valinnaista kasvimaitoa
1 dl maidottomia suklaahippuja tai rouhittua suklaata
Tarjoiluun jäätelöä esim pingviini kauravanilja ja vadelmia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Laita margariini kulhoon ja sekoita se haarukalla tasaiseksi. Lisää kulhoon loput aineksista paitsi suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan suklaa ja sekoita vielä vähän.
Pingota leivinpaperi 18 cm irtopohjavuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja tasaa.
Paista mutakakkua 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna jäähtyä kunnolla paiston jälkeen, että kakusta pystyy leikkaamaan paloja.
Tarjoile kauravaniljajäden ja vadelmien kanssa.
Vinkki: Jos haluat isomman mutakakun, valmista ohje tuplana 24-26 cm irtopohjavuokaan!
Kuinka valmis kakku kestää pakastusta?
VastaaPoistaOlen kokeillut pakastaa vain palasia ja ne ovat säilyneet hyvin ainakin viikon verran
PoistaKiitos tiedosta!
Poista