Kuohkeat jugurttipannarit

22. helmikuuta 2022


Ihanat kuohkeat jugurttipannukakut kruunaavat herkkuaamupalan. Tällä reseptillä pannareista tulee täyteläisiä ja kuohkeita.


Pannarit ovat heikkouteni viikonlopun aamupaloilla. Ne eivät kuulu "ei tee mitään makeaa mieli" kategoriaan, vaan ne käyvät aina! Mun suosikkipannarit on pehmeitä, pinnasta hieman rapeita ja kuohkeita. Liian tiiviit pannarit ei oo niin hyviä. Aquafabavaahdolla saa pannareihin helposti kuohkeutta, mutta se vaatii aina enemmän valmisteluja. Helppoon, mutta herkulliseen aamupalaan sopii siis juuri nopea sekoitusresepti, paistamiseen kumminkin kuluu hetki aikaa. 

Jugurtti on tämän reseptin juju! Vegaaniset pannukakut eivät ole niin taattuja onnistumaan kun kananmuna ei ole kuohkeuttamassa taikinaa. Mutta kun onnistuu hyvän reseptin kanssa, ei eläinperäisiä ainesosia oikeastaan tarvita. Nappaa siis tästä helppo vegaaninen pannariohje omiin herkkuhetkiisi.





Jugurttipannarit

10-12 pannaria

1½ dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyväjauhoja (tai 2dl+1rkl perus vehnäjauhoja)
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
200 g paksua maidotonta jugurttia (esim Alpro greek style tai Oatly turkkilainen)*
2 3/4 dl valinnaista kasvimaitoa
2 tl omenaviinietikkaa

tarjoiluun siirappia, tomusokeria ja marjoja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jugurtti, kasvimaito ja omenaviinietikka. Sekoita taikina, mutta älä vaivaa liikaa. Anna tekeytyä muutama minuutti.

Paista taikinasta pannareita tarttumattomalla pannulla. Pannareihin saa tasaisen paistopinnan jos ne paistaa kuivalla pannulla. Anna pannarin paistua ensimmäiseltä puolelta niin, että kypsyminen näkyy taikinapuolella ja käännä.

Tarjoile lämpimänä siirapin, tomusokerin ja marjojen kanssa


*Resepti onnistuu myös perus kasvijugurtilla esim Oatly havregurt tai Alpro soijajugurtilla, mutta paras tulee paksulla jugulla.



Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget