Kuohkea raparperipiirakka

20. kesäkuuta 2022


Helppo ja mehevä raparperipiirakka, joka valmistuu käden käänteessä vaikka mökkikeittiössä. Parhaimmillaan hieman lämpimänä jäätelöpallon kera!


Raparperipiirakka kuuluu kesään ja isoin ongelma ehkä onkin keksiä mitä kaikkia reseptejä sitä kokeilisi! Mökkiolosuhteissa kuitenkin leivonnalla on hienoiset rajat kaapin sisällön ja valmistusvälineiden osalta. Meillä mökillä uuni ei ole kovinkaan tehokas, joten leivonta on aina hieman arpapeliä. Siispä tällaiset helpot piirakat ovat takuuvarmoja onnistujia! Vaniljajädellä kuorrutettunahan piirakka on tietysti parhaimmillaan.



Kuohkea raparperipiirakka


24-26 cm piirakkavuoallinen

Raparperit
3 isoa raparperin vartta
2 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria

Taikina
5 dl kaura/soijamaitoa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 dl öljyä
2½ dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa


Sekoita taikinan kaura/soijamaitoon omenaviinietikka ja jätä tekeytymään muiden valmistelujen ajaksi.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Pilko raparperit paloiksi. Laita pannulle raparperit, fariini- ja vaniljasokeri ja kypsennä miedolla lämmöllä pehmeiksi välillä sekoitellen.

Lisää tekeytyneeseen kaura/soijamaitoon öljy ja sokeri, sekoita. Lisää sekaan kuivat aineet ja kääntele taikina sekaisin.

Kaada taikina 24-26 cm piirakkavuokaan. Ripottele raparperipalat taikinan päälle ja painele hieman syvemmäle taikinaan.

Paista piirakkaa 225 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Tarkkaile paistumista loppupuolella, kypsyyden voi testata puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa piirakka on kypsä.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


2 kommenttia :

  1. Etsin aina ohjeita, joita olisi yksinkertaista toteuttaa mukana leipovien lasten kanssa. Nyt seurana oli 3-vuotias, joka haki pihalta raparperin ja oikein näppärästi mittasi ja sekoitteli. Hän oli myös oikein tyytyväinen tulokseen, kuten minäkin! Kiitos maukkaasta ja helposta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Tosi kiva kuuöla että 3v pääsi leivontapuuhiin ja onnistui! Tämä onkin sopivan simppeli ohje pienempienkin leivontahetkiin.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget