Valenuudeliwokki

3. helmikuuta 2015


Ruoka-alkemian vuotuisen taipaleen kunniaksi laitetaan tänne nyt sitten hieman enemmän reseptejä, tämä resepti edustaa vuoden trendiruokaa.
Tässä siis keksimäni valenuudelit, jotka valmistetaan parsakaalin varresta. Tällähetkellähän on liikkeellä jos jonkinmoista kasvispastareseptiä, milloin kesäkurpitsasta ja milloin bataatista. Päätinkin sitten antaa oman panokseni tälle kasvispastaidealle, ja sitä kautta sainkin aikaan valenuudelit. Monet usein jättävät parsakaalin varren käyttämättä, onhan se usein hieman nahistunut paketissa. Tässä on kuitenkin erittäin helppo tapa hyötykäyttää tämä varsi ja saada kaikki ravintoarvot talteen. Parsakaalin varsi on myös juuri oivan värinen nuudeleiden korvikkeeksi. Pitä pitempi ja paksumpi varsi parsakaalissa on, sitä helpommin siitä saa näitä valenuudeleita.
Kätevimpänä työkaluna tällaisten suikaloimiseen koin itse uudehkon innovaation: julienneleikkurin, jollaisia on liikenteessä useita erilaisia malleja. Kyseinen aparaatto on muutenkin varsin käyttökelpoinen jos mielii kasviksille lyhyttä kypsentymisaikaa tai hienoa ulkomuotoa. Ohuiden suikaleiden leikkeleminen toki onnistunee myös juustohöylällä tai kuorimaveitsellä, jolloin suikaleista ei välttämättä saa ihan yhtä ohuita.
Maultaan valenuudelit olivat mielestäni herkullisia ja maustamisella lopputulos muistutti mielestäni paljolti riisinuudeliwokkia. Toki tästäkin voi olla eriäviä mielipiteitä, mutta suurena nuudelien fanina voin yllätyksekseni sanoa näidenkin tarvittaessa tyydyttävän nuudelinhimoni.

Valenuudeliwokki

2 annosta

1        iso parsakaali varsineen (300-400 g)
1        porkkana
100 g tofua
2 tl     soijaa
2 tl     miriniä (tai omenaviinietikkaa)
½ tl    curryjauhetta
1 rkl   seesaminsiemeniä

seesamiöljyä paistamiseen

Poista parsakaalin kukinto mahdollisimman ylhäältä ja paloittele se pieneksi paistinpannulle. Lisää pannulle vettä ja jätä kuumenemaan. Kuori porkkana ja parsakaalin varsi. Siivuta parsakaalin varsi ja porkkana julienne-leikkurilla tai terävällä juustohöylällä (juustohöylän tapauksessa ohuet suikaleet täytyy vielä leikellä ohuemmiksi). Tämä voi onnistua periaatteessa myös kuorimaveitsellä, jolloin ohuiden nuudelimaisten siivujen tekeminen voi olla helpompaa. Paloittele tofu kuutioiksi
Kun paistinpannulta on haihtunut vesi, lisää tilkka seesamiöljyä ja laita pannulle tofut ja kasvissuikaleet. Sekoita tässä vaiheessa varovasti. Lisää mausteet ja kypsennä wokkia muutama minuutti, valenuudelit pehmenevät varsin nopeasti. 
Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget