Suklaa-kirsikkapiirakka

23. joulukuuta 2016


Täyteläiset kirsikat yhdistettynä kermaiseen suklaaseen. Tämä ilman uunia syntyvä piirakka on helppo valmistaa ja sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä!


Ihanaa joulua sulle!

Nyt voin hyvällä omallatunnolla todeta, että joulu saa alkaa. Tentit on tehtynä, jouluruuat melkein valmiina ja lahjat... vielä paketoimatta, mutta siinä ei onneksi mene kauaa! Vielä tosin uunissa porskuttelee joulun jälkiruokakakku, mutta silläpä ei onneksi vielä ole kiirettä.

Viimesyksynä kirsikkasatomme oli yllättävän onnistunut ja sain kirsikoita säilöttyä jopa pakastimeen! Harvinaista herkkua siis. Söin aikoinaan erään ystävän äidin tekemiä marinoituja kirsikoita, ja niiden innoittamana mietinkin sokeritonta vaihtoehtoa kirsikoiden käyttöön. Monesti säilötyt kirsikat on uitettu sokerissa tai siirapissa, joten viimeaikojen villitys chiahillo sai toimittaa kirsikkahilloni virkaa. Jos käytössäsi ei ole kirsikoita, ei hätää, postauksen lopussa vinkit millä voit ne korvata.


Lopullinen idea tähän ihanaan piirakkaan tuli Nirvana cakery blogista, jossa on muuten ihan todella ihania tunnelmallisia ruokakuvia! Puhumattakaan innovatiivisistä ja terveellisistä resepteistä. Lehtikaali-suklaaraakakakku ainakin kuulostaa niin kokeilemisenarvoiselta. 

Nyt joulunpyhinä ja välipäivinä haluankin kokeilla niin paljon taas erilaisia ruokia, kun en ole tenttiviikkojen aikana ehtinyt niinkään! Tuskin maltan odottaa. Selaimen kirjanmerkit ja pinterest pullollaan erilaisia ideoita odottamassa joten suorastaan kädet syyhyävät. Mutta sitä ennen aion kuitenkin rauhoittua hieman aattona ja joulupäivänä ja käpertyä nurkkaan hyvän kirjan ja teekupin kanssa.

Mitä sun joulutekemisiin kuuluu?


Suklaa ja kirsikat on aika takuuvarma kombo, joten niiden kanssa ei voi epäonnistua. Kirsikoiden kanssa on vain se vaara, että niitä meinaa syödä vähän liian tehokkaasti jo ennen itse tarjoilua... Mutta päätyi niitä onneksi tarpeeksi tähänkin piirakkaan. 

Kookoskermasta ja suklaasta tulee muuten ihana kuorrute piirakalle tai ihan sellaisenaan syötäväksi. Samalla siinä on kätevää se, että se jähmettyy jääkaapissa, joten piirakasta tulee mukavan tiivis ilman uunia tai muita vippaskonsteja. Tuota suklaakuorrutetta voisi oikeastaan syödä ihan sellaisenaankin, joten jos herkkuhammastasi kolottaa, niin tee kaksinkertainen kuorruteannos ja syö puolet tekovaiheessa!


Suklainen kirsikkapiirakka

18 cm irtopohjavuallinen

Pohja
1½ dl auringonkukansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kookosöljyä
4 taatelia
ripaus suolaa

Kirsikkatäyte
noin 3 dl kirsikoita
2 rkl chia-siemeniä

Suklaakuorrute
noin 2 dl kookoskermaa
100 g tummaa suklaata

Valmista ensin suklaakuorrute, että se ehtii jäähtyä.
Sulata kookoskerma vesihauteella ja lisää suklaa sekaan paloina, sekoita kunnes suklaakin on sulanut, jätä jäähtymään.

Valmista pohja laittamalla ainekset tehosekoittimeen (sauvasekoitinkin kykenee, kunhan lisäät taatelit vasta kun muut aineet ovat jauheena) ja aja tasaiseksi muruksi parin minuutin ajan. Pohjamassasta tulisi tulla hieman tahmaista ja muruista.
Levitä pohjamassa leivinpaperoidun 18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, taputtele tiiviiksi.

Poista kirsikoista kivet ja laita tehosekoittimeen chiasiementen kanssa, aja tasaiseksi.

Levitä kirsikkahillo pohjamassan päälle.
Kun suklaakuorrute on jäähtynyt (hieman paksumpaa ja huomeenlämpöistä) kaada varovasti kirsikkahillon päälle tasaiseksi koko piirakan päälle reunoihin asti.
Nosta piirakka jähmettymään jääkaappiin yön yli tai pakastimeen tunniksi.


VINKIT!

  • Jos et löydä tuoreita kirsikoita, käytä pakastettuja tai säilöttyjä. Voit korvata kirsikat myös esimerkiksi pakastevadelmilla, herukoilla tai tuoreella persimonilla!
  • KorisTElussa voit käyttää kaakaojauhetta, raastettua suklaata, kaakaonibsejä tai mitä haluatkaan. Myös tuore minttu tuo mukavaa säväystä piirakkaan.
  • Voit korvata täytteen suklaan myös raakasuklaalla.

2 kommenttia :

  1. Todella hyvä resepti! suklaa ganache jossa on käytetty kookoskermaa on loistava kakun tai tuulihatun täyte :) sen voi myös tehdä niin että pilkot suklaan pieneksi, kiehautat kookoksen ja kaadat niskaan. Sekoita hetken kuluttua niin silloin pääset ilman vesihaudetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Alexander!
      Tuo ganache on kyllä niin hyvää! Sopii vähän jokapaikkaan.
      Oon tehnytkin joillain kerroilla kasarissa, se on kyllä tosi kätevä tapa myös! Tässä hain takaa sitä raakapiirakkavaihtoehtoa, jolloin vesihaude on parempi vaihtoehto kuin keittäminen :) Kiitos vinkistä!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget