Kvinoa-mustikkaruudut

17. maaliskuuta 2017


Kvinoa toimii loistavasti ruokaisissa aamupalaruuduissa. Lisäksi sitten kaikkea muuta hyvää ja et enää hetkeen kaipaa aamupalallesi muuta!


Viimeaikoina onkin tullut aamupalalle sopivia herkkuja vähän tiheämmällä syötöllä! Mutta eikö se oo vaan hyvä juttu? Aamupaloja ei kumminkaan ikinä voi olla liikaa, kun kumminkin joka päivä sellaista voi syödä. Haluaisitko tänne lisää erilaisia aamupalaohjeita? Minkälaiset aamupalat olis eniten just sun mieleen?

Nyt ollaan niin jännän äärellä, että voisin ehkä jopa tunnustaa löytäneeni suosikkiaamupalani ikinä. Näitä ruutuja voisi syödä loputtomiin kun vain vaihtelisi marjoja toisiin ja pähkinöitä siemeniin jne. Niin täydellistä ja ihanaa. Sitten kun vielä herkkuhetken yllättäessä lorauttaisi päälle vaniljakastiketta, niin sitten ei siinä enää tarvisi mitään jälkkäreitäkään koko loppuelämänä.


Ideaa näihin ruutuihin sain alunperin Pinterestiä selaillessani kun vastaan tulivat nämä ihanat ruudut. Kvinoa toimii niin monessa ruuassa keitettynä lisänä, että sitä tulisi käyttää enemmän. Ehkä paras juttu kvinoassa on nykyään se, että sitä on helposti saatavissa myös kotimaisena!

SunSpeltin kvinoa on kotimaista ja se on kaiken lisäksi vielä luomua. Kotimainen kvinoa on hieman puuroutuvampaa kuin ulkolaiset kaverinsa, joten se toimii vielä paremmin kaikissa leivonnaisissa. Lisää kvinoainspiraatiota saat näistä pinaattiletuista ja tästä kvinoa-pannarirullasta!


Nämä ruudut ovat tosin kyllä siinä mielessä vaarallisia, että kun nostat koko vuoallisen pöytään, niin ruudut mystisesti häviävät jonnekin alta aikayksikön. Etenkin kun tarjolla on hyvää kahvia kylkiäisinä. Taidettiinkin tuhota kolmestaan ensi-istumalta aika iso osa näistä. 

Viikonloppuaamut on kyllä aamupalan suhteen ehdottomasti mun lemppareita! Varsinkin nyt kun aurinkokin rupeaa kivasti aamuisin paistamaan, joten saa rauhassa nauttia valosta ilman sähköistä avustusta. Harva asia on yhtä mukavaa kun istua pöydän ääressä rauhassa kahvikupin kanssa ja natustella jotain herkkua.


Jos et jostain syystä kuitenkaan vielä vakuuttunut näistä ruuduista tai kvinoa tuntuu liian erikoiselta, niin suosittelen silti ehdottomasti kokeilemaan. Kvinoa saattaa sellaisenaan maistua hieman karvaalta, mutta kun sen huuhtelee hyvin ja tässäkin se on taikinan osana, niin maku on hyvin mieto. Ja kuten sanottua, meilläkin nää ruudut hävis alta aikayksikön sekalaisen sakin syömänä, joten testiaineisto on kattavaa.

Ihania aamuja sulle!


Kvinoa-mustikkaruudut

9 annosta

3/4 dl kuivaa kvinoaa (noin 3dl kypsää)
2 rkl pellavarouhetta 5 rkl lämmintä vettä
4 dl kaurahiutaleita (glut. tarv.)
1/2 dl pähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä
2 isoa soseutettua banaania
2 rkl sitruunamehua
2 dl mustikoita

Kypsennä kvinoa paketin ohjeen mukaan.  Anna jäähtyä hetki.

Laita pellavansiemenet turpoamaan veteen muiden valmustelujen ajaksi. 

Sekoita kaurahiutaleet, pähkinärouhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään ja lisää sekaan kypsä kvinoa. Lisää vielä soseutetut baanaanit, sitruuna ja turvonnut pellavarouhe. Lopuksi kaada mustikat taikinaan ja kääntele varovasti hieman sekaisin. 

Levitä leivinpaperi noin 20x30cm uunivuokaan ja levitä taikina tasaisesti siihen. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.  Anna jäähtyä ennen tarjoilua.


VINKIT!
  • Pähkinärouheen sijasta voit käyttää myös siemeniä kuten auringonkukan tai hampunsiemeniä.
  • Mustikoiden tilalla voi käyttää muitakin marjoja kuten herukoita, vadelmia tai mansikoita.
  • Kun pakkaat ruudut hyvin ilmatiiviisti, ne säilyvät jääkaapissa useita päiviä. Halutessasi voit myös pakastaa erän ja sulattaa ennen tarjoilua (helpoin aamupala ever!)

2 kommenttia :

  1. Kiitoksia ohjeesta. Todella hyvää tulee ja on helppo tehdä.

    Vähän täytyi soveltaa, kun kaikkia aineksia ei kaapista löytynyt.

    Pähkinärouhetta ei ollut, niin pyöräytin tehosekoittimessa Määpahkinöitä ja laitoin sitä 1/2 dl sekaan. Vaniljansiemeniä ei ollut, niin laitoin 2 tl Vaniljasokeria.

    Pellavansiemenrouhe+vesi seos laitetaan varmaankin tuolla lopussa quinoa jälkeen, banaanin ja sitruunamehun kanssa? Niin tein.

    Huomenna täytyy tehdä uus satsi pakastimeen asti.
    Tämä piirakka ei ole liian makeaa, joka on omasta mielestä ehdottomasti hyvä asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Pasi!

      Tarkoituksena juuri oli tämän reseptin kanssa, että se olisi helppo toteuttaa ja nopea valmistaa. Kiva kuulla että pidit!

      Soveltaminen on aina tuttua resepteissä kun huomaakin että jotain puuttuu, joten hieno homma että keksit vaihtoehdot. Niin se kuuluukin mennä!

      Ja kappas, sekaan osunut painovirhe paholainen, toimit pellavarouheen kanssa täysin oikein! Lisään nyt reseptiinkin vielä että pellavarouhe lisätään tosiaan taikinaan.

      Pakkasesta onkin sitten kiva ottaa piirakkapala sulamaan ja lämmittää vielä vaikka mikrossa niin on kuin olisi tuoretta pöydässä! Mä tykkään myös ei-niin-makeista jutuista, varsinkin jos niitä syö aamupalalla tai välipalalla, silloin ei kaipaa niin makeaa.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget