Herkkusieni-bruschetta

5. huhtikuuta 2017


Helpot herkkuleivät, jotka kelpaavat kelle tahansa. Nämä ovat nopeita valmistaa ja ovat vielä näyttävän näköisiäkin pienellä vaivalla.


Italialaisissa ravintoloissa usein se perinteinen alkupala on bruschetta. Niitä onkin tullut maisteltua laidasta laitaan, tomaattikuorrutteella, tateilla, pestolla ja ties millä. Pariin otteeseen olen kyllä saanut niin kivistä bruschettaa, että kitalaki ja hampaat ovat olleet kovilla. Mutta onneksi kaikki on paremmin kun tekee itse (tietää ainakin ketä syyttää jos epäonnistuu).

Aamupalalta jäi yli balsamicoherkkusieniä, joten pohdiskelin mitä oikein tekisin niistä. No miksei sitten vaikka sitä bruschettaa? Muistin, että minulla oli avokado jossian kätköissä, sieniä ja avokadotahnaa bruschettassa, eikö se olisi juuri parasta. Lopulta luovutin kun en löytänyt avokadoani mistään ja tein perinteisemmän tomaattitäytteen. Ai niin ja se avokado sitten löytyi noin tuntia myöhemmin hedelmäkorista...



Ihaninta bruschetta on silloin, kun siinä käyttää jotain rapsakaksi paahtuvaa leipää. Minulla näissä oli käytössä tomaatilla maustettua focacciaa, mutta käytännössä mikä tahansa vaalea limppuleipä kelpaa. Tai miksei vaikka ihan kaurapuikulat tai vastaavat. Kunhan leipään saa rapsakan pinnan. 

Näitä leipiä voisi oikeasti syödä niin monta, joten on ehkä hieman alimitoitettua laittaa neljä annosta, kun kaikkihan ne neljä leipää voisi vetää yksin suihinsa. Olin etenkin liekeissäni tuosta paksusta balsamicokastikkeesta. Olen ostanut tuon kuvassakin näkyvän purkin jostain ruokamessuilta, toki kojua ei ole enää lainkaan mielessä. Se on vain niin hyvää. Mutta jos et nyt tähän hätään pysty muuttumaan high-class balsamicoksi, niin esimerkiksi Pirkalta löytyy samaa virkaa toimittava balsamico.


Mikäli haluat päästää itsesi helpolla ja tarjota itsellesi, tai ehkä hyvän nälkätilanteen sattuessa muillekin, jotain loistavan hyvää (vinkvink pääsiäistarjoilut) niin tässä on se juttu! Pienellä vaivalla valmistuu kasa megaleipiä, joiden asetteluun ei tarvitse käyttää kuin ehkä pari minuuttia, sillä mitä huolimattomampaa, sen parempi! Jos haluat tehdä samalla kertaa vaikka hieman erilaisia leipiä, niin älä epäröi käyttää herkkusienien tilalla esimerkiksi muita sieniä, paahdettua munakoisoa tai vaikka sitä avokadotahnaa tomaatin tilalla.

Muistathan myös, että Ruoka-alkemistia voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä! Kuulen myös mielelläni mitä sulle kuuluu, joten jätä ihmeessä kommentti :)


Herkkusieni-bruschetta

4 annosta

Paistetut herkkusienet
100 g herkkusieniä
2 tl balsamicoa (tai soijaa)

Tomaattitäyte
1 iso tomaatti
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia (voi käyttää tuorettakin)
½ tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa

Lisäksi
4 palaa vaaleaa leipää
Silmusalaattia
paksua balsamicokastiketta

Viipaloi herkkusienet. Laita pannulle paistumaan, kun suuri osa nesteestä on haihtunut, lisää pannulle balsamico ja kääntele sienet, että ne saavat väriä.

Valmista tomaattimurska pilkkomalla tomaatti oikein pieneksi. Sekoita tomaattiin kulhossa loput aineksita.

Paahda leipäviipaleet pannulla tai paahtimessa. Levitä tomaattitäyte, silmusalaattia, herkkusieniä ja valuta päälle balsamicoa (reilusti).


4 kommenttia :

  1. Kuulostaapa herkullisilta! Tapaksia tulee kyl tehtyä aivan liian harvoin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Se on kyllä kumma kun tapakset olis vielä niin helppoja ja ihania naposteltavia, mutta sitten ruokaa miettiessä ei tuu edes ajatelleeksi!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget