Banaani-tahinijäätelö

27. heinäkuuta 2017


Maukas, mutta terveellinen jäätelö? Kyllä onnistuu! Banaanilla makeutettu kookosjäätelö on ihanan kermainen, mutta kuitenkin sopivan kevyt vaikka välipalaksi.


Vaikka olen suuri jäätelönkuluttaja, ei jostain syystä täältä löydy vielä kovinkaan montaa jäätelöreseptiä. Olenkin nyt päättänyt kunnostautua ihan tosissaan, ja menneiden matcha nice creamin ja aprikoosijätskipuikkojen lisäksi on blogiin vielä pian tulossa yksi herkullinen jäätelöohje! Nautitaan kuitenkin sitä odotellessa tästä ihan täydellisestä jäätelöstä.

Tahini eli seesaminsiementahna on tosi näppärä raaka-aine ruuanlaitossa. Se toimii oikeastaan kaikkeen. Siitä saa hyvää makua tempen tai tofun paistamiseen. Tahinista ja juureksista syntyy myös ihana tahna kastikkeeksi ruokiin tai vaikka leivän päälle! Mutta yllättävintä on ehkä se, että tahini sopii myös makeisiin ruokiin! Tällä kertaa siis jäätelöön.


Tahinin pähkinäisen paahteinen maku on mitä mahtavin jäätelön maustaja. Etenkin yhdistettynä kaakaoon. Söin kerran jossain kahvilassa tahini-suklaakakkua, joka oli ihan älyttömän hyvää, pitäisikin kokeilla tehdä sitä itsekin! Tuosta yhdistelmästä innostuneena tässä jäätelössä on tahinia ja kaakaojauhetta.

Banaani toimii kotitekoisessa jäätelössä hyvänä luonnollisena makeuttajana. Kookosmaidosta puolestaan jäätelöön tulee kermainen pohja, joka ei jäädy liian kovaksi ja jäätelöpuikko on helppo syödä. Puhumattakaan vastustamattomasta mausta. Meillä nämä jäätelöt hävisivät pakastimesta aika rikollisen nopeasti. Pitääkin varmaan tehdä uusi erä kohtapuoliin.


Vaikka tahini saattaa kuulostaa yllättävältä maulta jäätelössä, suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan! Maapähkinävoi on toinen, mikä toimii varmasti, mutta tahinilla makumaailmasta tulee jotenkin niin... tahininen. Joten kokeile itse ja ylläty positiivisesti!

Kesä onkin tehty jäätelöille ja epämääräisistä säistä huolimatta jäätelöä on ihana syödä valoisalla säällä. Itsetehty jäätelö onkin loistava vaihtoehto ei vain terveellisyytensä vuoksi, vaan myös siksi että silloin saa ihania uusia makuyhdistelmiä, joita ei välttämättä kaupassa ole tarjolla.


Banaani-tahinijäätelö

6 jäätelöpuikkoa


3 dl kookosmaitoa (jääkaappikylmää)
2 kypsää banaania
2-3 rkl tahinia
2 rkl kaakaojauhetta


Laita kookosmaito, banaani ja 2 rkl tahinia tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Lisää loppu tahini jos tarpeen maistamisen jälkeen.

Ota puolet massasta sivuun ja lisää tehosekoittimeen kaakaojauhe ja sekoita.

Kaada vaalea massa jäätelömuottiin pohjalle ja ruskea päälle. Pakasta vähintään muutama tunti.


Muistathan seurata Ruoka-alkemistia myös somessa!


2 kommenttia :

  1. Hei aivan mahtava käyttökohde tahinille, kiitos! Mulle on kertynyt sitä kotiin jostain syystä kolme purkkia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juulia!
      Tahini suorastaan kuuluu jätskiin näitä muistettuaan ;) Se on aika monta purkkia! Mulöa tahinia kuluu niin paljon ettei ehdi kertymään :D

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget