Helppoja arkiruokia - paistetut nuudelit

20. marraskuuta 2017


Erilaiset nuudeliruuat ovat arjen pelastajia kiireen keskellä, sillä nuudelit kypsyvät nopeasti ja niiden maustaminen on helppoa. Lisäämällä nuudeliruokaan tuoreita kasviksia, saa siitä heti värikkäämään ja ravintorikkaamman!


Liian usein itsensä löytää siitä tilanteesta, että ruokaa pitäisi valmistua ja nopeasti. Myös ruokabloggaajalla tulee tämä ongelma vastaan. En käytä juurikaan eineksiä tai puolivalmisteita, joten ruoka tulee aina valmistettua itse oli miten kiire hyvänsä. Nykyään toki vegaanisten valmisruokien valikoima on kiitettävä ja reissunpäällä niihin tuleekin helpommin turvauduttua kun ei ole mahdollista kuljettaa eväitä mukana.

Mitä sitten valmistan silloin kun on todella kiire? Ajattelin jakaa täällä blogissa teille omia helppoja arkiruokiani tunnisteella "helppoja arkiruokia". Tähän liittyen pidin viime tammikuussa vegaanihaasteen teeman mukaisesti Vegeä 30 minuutissa postaussarjan, jonka jokainen resepti valmistui nimensä mukaisesti alle puolessa tunnissa. Helppoja arkiruokia sarja tulee käsittelemään ruokia samaan tyyliin, mutta valmistusaikaa en ole rajoittanut minuuttimääriin, sillä joskus joku ruoka valmistuu alle 10 minuutissa ja toinen ottaa hieman pidempään kypsyäkseen, mutta aktiivinen valmisteluaika on lyhyt. 

Miltä kuulostaa? Onko sulla tarvetta helpoille arkiruuille?


Juttelinkin tuossa jokunen aika sitten parin tuttavan kanssa arkiruuanlaitosta ja siitä mitä oikeastaan yleensä tulee valmistettua. Nuudelit on ehkä helpoin lähestymistapa asiaan, sillä ne säilyvät kaapissa pitkään ja niiden valmistus on nopeaa. Olen ollut etenkin tyytyväinen markkinoille ilmestyneisiin kikherne- ja papunuudeleihin, joissa on jo itsessään proteiinia reilusti! Nykyään useita papupastoja saa ihan tavallisista marketeistakin, kannattaa pitää silmät auki.

Nuudelien lisäksi jääkaapista tai pakastimesta löytyy aina jotain kasviksia pienemmällä tai suuremmalla variaatiolla. Niistä saakin sitten helposti ruuan kuin ruuan aikaiseksi. Tällähetkellä sesongissä ovat broccolinit eli varsiparsakaalit ja ne sopivatkin paistoksiin, wokkeihin ja vähän kaikkeen oikein mainiosti! Maku on hyvin samankaltainen kuin parsakaalilla, mutta puisen varren sijaan broccolineissa on aina ihanan mehukas varsikin.


Maukas nuudeliruoka ei kaipaakaan paljoa: tuoreita tai pakastettuja kasviksia ja hieman mausteita. Ruoka on pöydässä noin vartissa riippuen miten näppärä on pilkkomaan kasviksia. Todellinen helppo mutta erityisen maukas ruoka onkin kyseessä.


Paistetut nuudelit

2 annosta

n. 100g valinnaisia nuudeleita
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
½ kesäkurpitsa
2 isoa herkkusientä
100 g broccolinia
1 kourallinen cashew/maapähkinöitä
2 rkl soijaa
2 rkl maapähkinäöljyä

öljyä paistamiseen


Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.

Pilko valkosipuli ja chili, kuullota ne öljyssä. 
Pilko odotellessa kesäkurpitsa tikuiksi, herkkusienet paloiksi ja puolita broccolinit. Lisää pannulle ensin kesäkurpitsa ja sienet, paista kunnes suurin osa nesteestä haihtunut. Lisää sekaan broccolinit ja paista, kaada kuumalle pannulle kasvisten sekaan noin puoli desiä vettä, että broccolinit höyrystyvät, mutta eivät keity. 

Kaada valutetut nuudelit kasvisten sekaan, lisää pähkinät, soija ja maapähkinäöljy. Paista vielä hetki että kastike imeytyy. Tarjoile lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

8 kommenttia :

  1. Juuri tällaisia helppoja ja nopeita arkiruokia tarvitsee aina. Uudet ideat ovat tervetulleita kun hirveän usein sitä toistaa aina niitä samoja (tylsiä) ruokia. Nuo broccolinit ovat minulle täysin uusi tuttavuus jakatselinkin kaupassa sen pakettia kiinnostuneena. Nyt kun tiedän mihin niitä voi käyttää ostan kokeiluun! Voisivatkohan ne sopia myös uunissa paahdettavaksi parsan tapaan..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, nopeita arkiruokia siis tiedossa enemmän! :)

      Broccolinit toimivat käytännössä hyvin samaan tapaan kuin parsakaalit, mutta se varren puinen maku/rakenne puuttuu kokonaan! Eli toimivat mainiosti uunissa paahdettuna kokonaisina tai paloina: vähän öljyä ja mausteita ja paahto niin tulee herkkua! Kannattaa kokeilla :)
      Ne myös säilyvät paremmin kuin parsakaali, kun monesti parsakaali meinaa mennä kukinnoista vähän huonoksi aika nopeastikin.

      Poista
  2. Näyttääpä superherkulliselta! Terveelliset, mutta nopsat ja helpot arkiruokavinkit ovat aina enemmän kuin tervetulleita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Oon samaa mieltä että nopea arkiruokakin voi olla terveellistä ja silloin jaksaakin paremmin :)

      Arkiruokia siis tiedossa lisää!

      Poista
  3. Nää sun ruokien kuvat on ah niin herkullisia!
    Meillä lasten suosikkiruoka on ehdottomasti nuudelit ja setä Bents kastike.
    voisi joskus tietty kokeilla niitä tuoreitakin vihanneksia nuudelin sekaan. Meillä ne tuntuu menevät tomaatti ja kurkku muodossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Laura!

      Meilläkin itseasiassa oli usein kun olin pieni noita samoja kastikkeita! Etenkin sweet and sour oli suosikki, tosin taidettiin syödä sitä ihan riisin kanssa. Se oli juuri sopivan makeaa lapsen suuhun eikä liian tulista. Pitäisikin kokeilla tehdä saman tyyppinen kastike itse!

      Tuoreet vihannekset on kyllä parhaita, joten suosittelen kokeilemaan :) Kuvittelisin että kypsennetyt broccolinit olisivat lapsillekin hauskaa sormisyötävää kun varresta on helppo pitää kiinni ja ne näyttääkin aika hauskoilta (ainakin houkuttelevammalta kuin vain parsakaalin kukinnot). Meillä kotona kun lapsena vihannesten syöminen oli vähän huonoa niin äiti keksi ostaa ituja, joita oli lapsena kivempi syödä kun ne oli pieniä ja hauskan muotoisia.

      Poista
  4. Yritin jo kerran kommentoida mutten onnistunut lähettämään viestiäni. Niin herkullisen näköiset kuvat! Houkuttavat kokeilemaan reseptejä. Nuudeli on kyllä niin hyvä arkiruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Hyvä, että kommentointiongelma kuitenkin ratkesi!

      Nuudelit on kyllä hyvä ja helppo arkiruoka :) Tarkoituksenani onkin tuoda kuvilla esille ruokien hyvät puolet! Kiitos vielä!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget