Runeberginpuuro

27. tammikuuta 2018


Runebergintortun voi toteuttaa sen puuroisessa muodossaan, jolloin makunautinto on taattu ja voit nauttia tästä kausiherkusta jo heti aamullakin ilman sokeriövereitä!


Taas on se aika vuodesta, kun netti täyttyy toinen toistaan jännittävämmillä ohjeilla runebergintortuista ja laskiaispullista! Runebergintorttua en ole nähnyt varioitavan tosin ihan niin jännittävästi kuin laskiaispullia. Toistaisesti on vielä näkemättä runeberginhampurilainen ja prinsessarunebergintorttu, toisinkuin laskiaispullista. Nyt tässä on kuitenkin runeberginpuuro! Vuosi sitten instagramissa tililläni lähes vitsillä heittämäni runeberginpuuro sai paljon kiitosta ja kyselyjä, joten tadaa, tässä on nyt ihan oikea resepti!


Runeberginpuurossa käytin piparkakkumausteita sekä kardemummaa tuomaan runebergintortuista tuttua makua. Karvasmantelin jätin välistä, joten mantelitahna sokerikuorrutteen sijasta hoitaa mantelisen maun, mutta ihan yhtä hyvin voi mantelitahnan sijaan käyttää vaikka kasvipohjaista jugurttia. Esimerkiksi Alpron manteli-soijajugurtti voisi toimia erityisen hyvin!


Runeberginpuuro

1 annos

1 dl kaurahiutaleita (glut.tarv.)
1 dl kauramaitoa (glut.tarv.)
1 dl vettä
2-3 pehmeää taatelia
1 tl ceylonkanelia (½ normaalia)
½ tl neilikkaa
½ tl pomeranssinkuorta
1/4 tl inkiväärijauhetta
½ tl kardemummaa

Päälle
mantelitahnaa tai kasvipohjaista jugurttia
vadelmia

Sekoita hiutaleet ja nesteet keskenään kattilassa ja laita hellalle lämpenemään. Poista taateleista kivet ja pilko kattilaan pieneksi silpuksi. Lisää mausteet. Keitä puuro kypsäksi kaurahiutalepaketin ohjeen mukaan.

Lusikoi puuro kulhoon ja laita ensiksi ympyrän mallinen kerros mantelitahnaa tai jugurttia ja asettele vadelmat päälle.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Facebook
Instagram
Pinterest

4 kommenttia :

  1. Oivaltava tuunausidea. Ja onpa mahtavan kokoisia vadelmia, vai onko nekin tuunattu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!
      Vadelmat on ihan viimekesänä torilta ostettuja ja puuroon pakkasesta sulatettuja, osui kohdalle sopivan isokokoisia silloin :)

      Poista
  2. Hyvä idea! Mä oon tehnyt joinakin aamuina porkkanakakun makuista puuroa. Tämä olis hyvä vaihtoehto sille näin helmikuun alussa varsinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Porkkanakakkupuuro on kyllä hyvää :) Tullut muutamaan otteeseen kokeiltua kun ollut jämäporkkanaraastetta! Pitäisi kyllä taas tehdä.

      Jouluna mun suosikki oli piparkakkumausteella maustettu puuro. Näitähän riittäisi vaikka kuinka!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget