Tofu-broccolinipiirakka

3. helmikuuta 2019


Suolainen piirakka on mukavaa tarjottavaa tai pientä syötävää. Täyttävämmän lounaan siitä saa yhdistämällä oheen runsaan salaatin. Tofusta ja kasviksista saa piirakkaan herkullisen täytteen.


Elämä olisi niin paljon helpompaa, kun kaapissa olisi aina suolaista piirakkaa, jota voisi vain ottaa nälän yllättäessä. Välillä tuntuu että päivittäinen leipäruljanssi hieman kyllästyttää aina ajasta aikaan. Varsinkin jos ei keksi tai ehdi valmistaa mitään erityistä laitettavaksi leivän päälle. Piirakka puolestaan voi olla ihan mitä tahansa ja jos se olisi kaapissa valmiina niin ei tarvitsisi kuin ottaa ja lämmittää. Uskaliaimmat voisivat toki syödä ihan kylmiltäänkin.

Totesinkin tuossa jokunen aika sitten, että jostain syystä suolaisia piirakoita tulee valmistettua ihan liian harvoin. Niinpä otin itseäni niskasta kiinni ja lähdin piirakkahommiin. Kestosuosikkini Jalotofun kylmäsavutofu päätyikin piirakan täytteeksi, sillä tofusta saa piirakkaan hyvin proteiinia ja kylmäsavu tuo hyvän maun. Tofun kaveriksi laitoinkin kasviksia, joista broccolini osoittautui erittäin maukkaaksi piirakan täytteeksi! Onhan se myös paljon kauniimman näköinenkin kuin tavallinen parsakaali.


Teen suolaiseen piirakkaan yleensä sellaisen pohjan, jossa on jauhojen lisäksi jotain hiutaleita. Hiutaleista tulee pohjaan hyvä rakenne ja ruokaisuutta. Tässä piirakassa onkin aika miedon makuinen pohja, jotta täyte pääsisi oikeuksiinsa.


Tofu-broccolinipiirakka

26 cm piirakkavuoallinen

Pohja
3 dl kaurahiutaleita
2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1½ dl valinnaista kasvimaitoa
ripaus suolaa
öljyä vuoan voiteluun

Täyte
½ pkt/150 g kylmäsavutofua
3-4 broccolinia
kirsikkatomaatteja
2 dl kaurafraichea/-kermaa
1 dl kauramaitoa
1 rkl perunajauhoja
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl valkopippuria
halutessasi vegejuustoraastetta esim violife mozzarella flavour


Laita uuni lämpenemään 200 asteesen.

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Voitele 24-26 cm piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille.

Valmista täyte. Leikkaa tofu kuutoiksi ja kuivaa kuutoita painelemalla keittiöliinalla. Leikkaa paksut broccolininvarret puoliksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kaurafraiche/-kerma, kauramaito, perunajauhot ja mausteet keskenään. Levitä tofukuutiot ja broccolinit pohjataikinan päälle. Kaada kaurafraiche-seos pohjalle. Ripottele päälle kirsikkatomaatit ja halutessasi juustoraaste.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta saa aavistuksen väriä. Täyte on vetistä kuumana, mutta hyytyy jäähtyessä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget