BBQ-tempe tortillat ja ananassalsa

9. toukokuuta 2019


Tempestä tulee maukas täyte tortilloihin, kun sen valmistaa BBQ-kastikkeen kanssa. Raikas ananassalsa tuo vastapainoa mausteiselle kastikkeelle.


Joskus ne kaikkein yksinkertaisimmat asiat ovat parhaita. Kuten vaikka nopea BBQ-kastike, joka rikkoo varmasti kaikkia ruuanlaittoon liittyviä taiteen sääntöjä. Mutta se kun on vain niin hyvää ja juuri sopivaa! Nopea BBQ-kastike pääsikin tempen ja maissin kaverina tortillojen täytteeksi. BBQ:inen tortillojentäyte oli mukavaa vaihtelua perussalsalle.

Tomaattisalsan sijaan teinkin tortilloille kirpeän raikkaan ananassalsan, joka maustetaan kaikessa yksinkertaisuudessaan limellä. Simppeliä ja toimivaa! Raikas ananassalsa tuokin loistavaa tasapainoa hieman mausteiselle barbequekastikkeelle. Tortillat täytteineen hävisivätkin pöydästä hälyttävän nopeasti, viimeisistä lätyistä piti suorastaan taistella. Ananassalsakipon olisinkin halunnut nuolla puhtaaksi, mutta hillitsin eläimelliset vaistoni niukinnaukin ja tyydyin vain lusikoimaan lopun liemen annokseeni.


Jostain syystä meillä tortilloja tehdään ihan liian harvoin, enkä oikein ole keksinyt syytä miksi. Ne olisivat kuitenkin niin helppo tapa tuoda vaihtelua arkiruokiin, jotka meillä usein ovat riisin tai pastan muodossa. Tortillalättyjen valmistus kotona on myös todella helppoa ja vaatii vain jauhoja, vettä ja öljyä. Seuraavaksi voisinkin varmaan laittaa täysjyväisten tortillalättyjen ohjeen, mikäli kiinnostusta löytyy?


BBQ-tempe tortillat

4 annosta

BBQ-tempe
1 tl öljyä
1 pkt/125 g Jalotempe originalia
1 dl pakastemaissia
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl ketsuppia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl nestesavua
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta/hiutaleita
(1-2 tl tabascoa)
ripaus suolaa

Ananassalsa
200 g tuoretta ananasta
1 limen mehu
1 limen raastettu kuori
1 rkl tuoretta rosmariinia
ripaus suolaa

Lisäksi
(täysjyvä)tortilloja
kasviksia kuten tomaattia, kurkkua, retiisiä, salaattia

Kuumenna pannu ja öljytilkka. Murustele pannulle tempe ja maissi ja paahda niihin rapea pinta.

Valmista tempen paistuessa kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos pidät tulisemmasta, lisää tabascoakin. Kaada bbq-kastike paahdetun tempen ja maissien päälle ja nosta pannu levyltä.

Valmista ananassalsa. Pilko ananas pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Purista sekaan limen mehu ja raasta kuori hienoksi. Silppua myös rosmariini sekaan ja suola ja sekoita hyvin. Anna marinoitua muiden valmistelujen ajan.

Valmistele kasvikset tortilloihin pilkkomalla ne sopiviksi paloiksi.

Lämmitä tortillat halutessasi ennen käyttöä ja kasaa täytteet.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget