Vegaaninen kanapiirakka kaurapalasta

8. marraskuuta 2019


Vegaanisen kanapiirakan kanankorvikkeena toimii maustettu kaurapala. Tämä suolainen piirakka sopii epäilevimmilekin ruokailijoille, sillä sen makumaailma on tutun turvallinen kaikessa erilaisuudessaan.


Aika jatkaa näiden vegaanisten versioiden kanssa, joiden nimet voivat herättää tunteita useammassa eri kategoriassa. Aiemmin jaoin reseptin kalattomista kalatortilloista, joten tällä kertaa sitten on kanaton kanapiirakka! Kanan tilalla tässä piirakassa on currylla ja muilla kanamaisilla mausteilla maustettua kaurapalaa. Idea tähän lähti kun halusin tehdä jotain suolaista piirakkaa ja kaapissa oli kaurapalapaketti, jonka päiväys lähestyi uhkaavasti. Eli kanatonta kanapiirakkaa, why not?!

Toteutin piirakan ns. tutussa makumaailmassa: ananasta, basilikaa ja currymaustettua kaurapalaa. Ei mitään kovin ihmeellistä, paitsi että piirakka on ihan älyttömän hyvää! Tämä täyttää juuri sen pienen suolaisen nälän aukon, joka usein yllättää ainakin minut työpäivän jälkeen. Toisaalta piirakka maistuu taivalliselta myös lämmitettynä ja salaatin kanssa tarjoiltuna isompana ateriana. Kaikki käy! Suosittelen kuitenkin erityisesti tarjoamaan piirakan kaverina tuoretta basilikaa. Vaikka täytteessäkin on basilikaa, mutta tuore basilika tuo ihanasti kaikki maut esille.


Usein kysellään millaiset täytteet olisivat sopivia kasvispiirakkaan ja usein löydän myös itseni miettivän tuota kysymystä. Siis mitä ihmettä piirakan täytteeksi? Vaihtoehtoja on runsaasti, mutta mikä niistä tulee mieleen silloin kun leivontapuuhiin pitäisi ryhtyä. Omia suosikkejani ovat olleet porkkalapiirakka, tofu-pinaattipiirakka, texmexpiirakka ja tofu-kasvispiirakka. Vaihtoehtoja siis löytyy, ja otan mielelläni vastaan myös ehdotuksia piirakkatoiveista! Nyhtökaurasta pitäisikin kokeilla seuraavaksi jotain piirakkaa, mutta makumaailma on vielä hakusessa. Tosin nyt aion varmaan seuraavaksi tehdä tätä piirakkaa pari kertaa, että pääsen fiilistelemään tämän herkullisuudella vielä kunnolla.


Vegaaninen kanapiirakka kaurapalasta

26 cm piirakkavuoallinen

Pohja
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
75 g maidotonta margariinia
1 dl maustamatonta soijajugurttia
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl vettä

Täyte
1 rkl öljyä
1 iso salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pkt/160 g kaurapala natural
1 rkl mangocurry maustetta tai muuta currya
1 tl savupaprikaa
ripaus suolaa
3 oksaa tuoretta basilikaa (tai 2 tl kuivattua)
½ tlk ananasta
2 dl kaurakermaa
1 dl vettä (huuhtele kaurakermapurkki)
½ dl kikhernejauhoja (tai 2 rkl perunajauhoja)
½ dl ravintohiivahiutaleita tai valinnaista vegejuustoraastetta
ripaus suolaa


Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja pilko täytteen sipuli ja valkosipuli paloiksi. Kuullota pannulla. Murustele sekaan maurapala ja anna paistua hiljalleen, kunnes kaurapalaan tulee rapea pinta.

Paistamisen lomassa valmista pohjataikina. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään, Lisää margariini ja jugurtti ja nypi taikinaksi. Lisää vettä kunnes taikinan koostumus on hyvä, älä vaivaa kuitenkaan liikaa. Levitä taikina 24-26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Jatka täytteen tekoa. Lisää kaurapalojen kanssa pannulle curryjauhe, savupaprika, suola ja basilika. Nosta levyltä ja levitä pohjataikinan päälle.

Pilko ananas paloiksi ja levitä kaurapalaseoksen päälle vuokaan.

Kaada kaurakerma kulhoon ja lisää myös tölkin huuhteluvesi. Sekoita nesteeseen jauhot ja ravintohiiva/juusto ja suola. Kaada seos täytteiden päälle vuokaan.

Paista piirakkaa 225 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.



Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget