Hampurilaiset avokadosalsalla

29. huhtikuuta 2020


Tavallisesta burgerista saa erilaisilla lisukkeilla herkullisen makuelämyksen! Avokadosalsa vie burgerin ihan uudelle tasolle, vaikka onkin yksinkertainen valmistaa.


Mietin miten tavallisista "tylsistä" burgereista saisi hieman erityisempiä pienellä vaivalla. Toki kastikkeita ja lisukkeita voi vaihdella, mutta silti peruskonsepti on sama. Nopealla kotitekoisella salsalla saakin vaihtelua ja uutta rakennetta hamppariin kuin hamppariin! Vaikka syöminen saattaakin olla hieman sottaista, salsa sopii todella hyvin täytteeksi. Joka puraisulla hieman erilaista, nam!

Tein salsan jääkaapin löydöksista ja se osoittautui todella herkulliseksi! Etenkin lime tekee salsasta maukkaan, joten sitä kannattaa lisätä reilusti, niin raastettua kuorta kuin mehuakin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä 5 minuutin salsa on erinomaista. Se sopi myös hyvin sipsien tai nachojen kanssa syötäväksi lisukkeeksi.


Avokadosalsa-burger

4 annosta

Avokadosalsa
1 kypsä avokado
1 pieni punasipuli
1 kypsä tomaatti
½ dl maissia
1 limen raastettu kuori
½ limen mehu
1/3 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Lisäksi
valinnaisia sämpylöitä (glut.tarv.)
4 valinnaista kasvispihviä esim härkis tai omatekoisia (glut.tarv.)
salaattia
paistettua sipulia
(pihvi)tomaattia
vegaanista majoneesia

Valmista salsa ensin marinoitumaan. Pilko avokado, sipuli ja tomaatti kuutioiksi. Sekoita ne kulhossa maissien kanssa ja raasta limen kuori päälle. Lisää limen mehu, pippuri ja suola, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kasaa hampurilaiset. Puolita sämpylät ja paista pihvit. Kasaa täytteet väliin ja nauti!


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget