Beanit-purjopiirakka

14. huhtikuuta 2020


Täyteläinen kasvispiirakka, josta ei puutu mitään! Beanit ja purjo täydentävät toistensa makua herkullisesti ja lopputuloksena on piirakka joka maistuu tutun turvalliselle, vaikka onkin kasvisversio.


Usein kysellään suolaisten kasvispiirakkojen täytteitä, joten tässä taas yksi loistava vaihtoehto sellaiseen! Beanit-suikaleet ovat yksiä suosikkejani kasviproteiineista, sillä ne sopivat niin moneen. Kokeilinkin yhdistää ne purjon kanssa piirakan täytteeksi. Viimeisenä silauksena täytteelle on paahdettu sipuli kaurakerma, joka tekee täytteestä niin herkullisen että piirakan voisi syödä yhdeltä istumalta. Täydellisen herkullinen piirakka siis! Kuvatessa kiirehdin vähän liikaa piirakan leikkaamisessa ja täyte hieman valahti. Piirakan hyytyessä täyte pysyy paremmin leikattavana, eikä valu yhtään. Joten älä siis huolestu vaikka kuvissa näyttääkin vähän toiselta. Näin käy kun ei malta odottaa!

Jos haluat lisää ideoita suolaisiin piirakkoihin, niin blogista löytyvät myös vegaanisen "kana"-ananaspiirakka, porkkalapiirakka ja tex mex piirakka, jotka kaikki ovat todella herkullisia ja voin suositella kelle tahansa.



Beanit-purjopiirakka

20-24 cm piirakkavuoallinen

Pohja
100 g maidotonta margariinia
2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
n. ½ dl vettä

Täyte
2 tl öljyä
2 valkosipulinkynttä
½ purjo
1 pkt valkosipuli beanit suikaleita
1 prk/2½ dl paahdettu sipuli kaurakermaa
2 tl perunajauhoja
1/3 tl mustapippuria
n. 50 g vegaanista juustoraastetta


Sekoita aineksista margariini, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja suola sekaisin. Nypi muruiseksi taikinaksi. Lisää vesi, ja sekoita vielä hyvin.

Levitä taikina (öljytyn) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulla. Kuori ja pilko valkosipuli ja laita paistumaan. Huuhtele ja pilko purjo ja laita beanit suikaleiden kanssa paistumaan pannulle. Riko isoimmat beanitpalat ja paista niihin rapea pinta.

Sekoita kaurakermaan perunajauhot ja pippuri.

Kaada beanit-purjoseos piirakkavuoaan taikinan päälle ja kaada päälle kaurakerma. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa ettei reunat tai täyte tummu liikaa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, täyte hyytyy jäähtyessä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget