Matcha-donitsit suklaakuorrutteella

21. huhtikuuta 2020


Helpot ja värikkäät donitsit saa, kun lisää taikinaan matcha-teejauhetta. Koristeluun voi käyttää yksinkertaisesti vegaanista hasselpähkinä- tai suklaalevitettä ja päälle voi ripotella ihan mitä haluaa!


Donitsien valmistaminen ei välttämättä vaadi ihmeitä. Rasvassa keittäminen tuntuu monille olevan kammottavaa, vaikka siinäkään ei ole mitään suurempaa riskiä, kun noudattaa tiettyjä turvallisuusjuttuja. Kaikista simppelein keino on kuitenkin donitsipelti, jossa donitsit paistetaan uunissa! Tällöin donitseista tulee muffinssimaisen kuohkeita ja herkullisia. Omanlaisiaan mutta myös todella hyviä! Näitä tulee syötyä sitten ihan kaksin käsin!


Teinkin vapuksi hauskan värikkään version donitseista, nimittäin matchalla eli vihreäteejauheella maustetun version. Matcha ei maistu kovinkaan voimakkaasti taikinasta, vaan siitä tulee enemmänkin mukavaa täyteläisyyttä taikinaan. Samalla hauska väri! Eri matchajauheista saattaa kuitenkin tulla väriä hieman erilailla, joten älä hämmenny vaikka donitsien väri jäisikin hieman valjuksi.

Kuorrutukseen voikin sitten käyttää kaikki maailman värit, joita kotoa löytyy. Oikaisin isomman kerran ja levitin donitsien päälle vegaanista hasselpähkinälevitettä eli "nutellaa". Minulla oli Rapunzel-merkkistä levitettä tällä kertaa, mutta kaupasta löytyy useampia erimerkkisiä. Tavallisista marketeista on ainakin löytynyt Valsoia-merkin levitettä. Levitteen sijasta voi myös käyttää valinnaista suklaata, mutta siihen kannattaa lisätä hieman nestettä, ettei rakenteesta tule rapsahtavan kova. Levitteen päälle voi ripotella ihan vaikka nonparelleja, kuivattuja marjoja, karkkirouhetta tai kookoshiutaleita. Ihan mitä haluaa! Suosittelen kuitenkin erityisesti kokeilemaan turkinpippurirouhetta, sillä se sopi donitsien kanssa todella hyvin, ihana herkullinen yhdistelmä!



Ohjeella saat 6 donitsia, joten jos haluat enemmän niin moninkertaista ohje vain 2- tai 3-kertaiseksi, jos haluat enemmän!

Matcha-donitsit suklaakuorrutteella

6 donitsia

Taikina
1 dl valinnaista kasvimaitoa
½ tl omenaviinietikkaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl valinnaista sokeria
2-3 tl matcha teejauhetta*
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

öljyä donitsipeltiin

Kuorrute
½ dl vegaanista nutellaa (esim valsoia tai rapunzel)
tai
50-100 g sulatettua maidotonta suklaata + 2 rkl valinnaista kasvimaitoa
turkinpippurirouhetta
kookoshiutaleita
kuivattuja marjoja/hedelmiä
strösseleitä jne.


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Matchajauhe kannattaa siivilöidä, ettei se jää paakuiksi. Kääntele taikina juuri ja juuri sekaisin.

Öljyä donitsipelti ja kaada taikina tasan vuokiin. Pyyhi mahdolliset hutivalumat.

Paista donitseja 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Anna jäähtyä huoneenlämpöön ennen kuorrutusta, älä kuitenkaan jääkaappikylmäksi, sillä kuorrutus on helpompi lisätä aavistuksen lämpimään donitsiin. Levitä donitsien toiselle reunalle nutella tai sulatettu suklaaseos ja kun se on vielä pehmeää ripottele koristeet.

Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi tai pidempään, että kuorrute jähmettyy.

*kannattaa valita sokeroimaton matcha-teejauhe, sillä kaupassa myydään myös valmiita matcha latte ym. jauheita, joissa voi olla mausteita ja sokeria mukana. Katso siis että jauhe sisältää vain teetä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget