Punaherukka-toscakakku

19. elokuuta 2021


Punaherukoilla saa raikkautta karamelliseen toscakakkuun. Hyödynnä siis satokauden marjat perinneherkkuun!


Loppukesästä herukkapensaat notkuvat marjoista ja välillä pitää toden teolla käyttää mielikuvitusta, että marjoja saa hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Viimeisellä lomaviikolla syötiinkin herukkavispipuuroa melkeimpä joka päivä. Punaherukat tuovat myös aamupuuron päälle kivan säväyksen siinä missä jälkkärijäätelönkin kaverina. Mikseipä sitten myös toscakakun päällä!

Tästä toscakakusta tuli punaherukoiden kanssa ihanan raikas, sillä punaherukat tasapainottivat kivasti toscakuorrutteen karamellista makeutta. Vegaaninen toscakakku onnistuu hyvin, kun kourrutteessa käyttää kaurakermaa. Kun kaurakerman keittää fariinisokerin ja mantelilastujen kanssa, tulee kourrutteesta ihanan karamellinen ja juuri sellainen mistä ainakin minä pidän! Punaherukoiden sijasta voi yhtä hyvin käyttää mitä tahansa muita herukoita. Toki väri on silloin hieman eri, mutta maku varmasti loistava!


Punaherukka-toscakakku

24-26 cm irtopohjavuoallinen


Pohja
2 dl soija- tai kauramaitoa
4 tl omenaviinietikkaa
1 dl öljyä
1 3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1½ dl punaherukoita

öljyä vuoan voiteluun

Toscakuorrute
1½ dl kaurakermaa
1 dl fariinisokeria
100 g/n, 2½ dl mantelilastuja
ripaus suolaa


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita soija/kauramaitoon omenaviinietikka ja jätä juoksettumaan muutamaksi minuutiksi.

Sekoita öljy, sokerit ja suola keskenään. Lisää nesteeseen juoksettunut maito ja sekoita.

Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja kääntele ne nestemäisiin aineisiin sekaisin.

Pingota 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle punaherukat.

Laita taikina paistumaan 175 asteiseen uuniin noin 25-30 minuutiksi. Valmista odotellessa tosca.

Laita toscakuorrutteen kaurakerma, fariinisokeri, mantelilastut ja suola kasariin ja keitä hiljalleen oin 10 minuuttia, että seos paksuuntuu ja muuttuu kinuskimaiseksi.

Kun pohjataikina on paistunut 25-30 minuuttia, lusikoi toscakuorrute varovasti taikinan päälle ja tasaa. Paista kakkua vielä 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarkista paistuminen 15 minuutin jälkeen ettei tosca tummu liikaa. 

Nosta kakku jäähtymään kunnolla ennen vuoasta irrottamista. Tosca voi olla pehmeää heti kuumana, mutta se jähmettyy.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget