Laskiaispullat

25. helmikuuta 2014


Mieleni teki laskiaispullia, joten koska pakastimessa oli jäljellä pullia aiemmalta tekokerralta, toteutin mielitekoni. Halusin kokeilla jotain erikoisempaa täytettä perinteisen hillon tai mantelimassan sijaan, joten tein kinuskia.

Laskiaispullat


Täyte (täytin tällä määrällä 4 pullaa): 
1 dl     kaurakermaa
3/4 dl  sokeria
ripaus  vaniljasokeria

soija/kaurakermavaahtoa

Valmistin kinuskin kuumentamalla sokeria kasarissa, niin että se sulaa ja paistuu hieman tummemman väriseksi. Lisäsin sokerin sekaan kerman ja vaniljasokerin ja keitin niin, että rakenne sakeutui.

Kinuskin jäähdyttyä täytin pullat. Tietenkin ensin puolitin valmiis pyöreät pullat ja painelin niiden pohjapuolelle pienen kolon, johon sain lisättyä kinuskin. Lopuksi kermavaahto ja hattu päälle.


Kinuski sopi laskiaispulliin mielestäni oikein hyvin. Suosittelen kokeilemaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget