Mieleni teki laskiaispullia, joten koska pakastimessa oli jäljellä pullia aiemmalta tekokerralta, toteutin mielitekoni. Halusin kokeilla jotain erikoisempaa täytettä perinteisen hillon tai mantelimassan sijaan, joten tein kinuskia.
Laskiaispullat
Täyte (täytin tällä määrällä 4 pullaa):
1 dl kaurakermaa
3/4 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
soija/kaurakermavaahtoa
Valmistin kinuskin kuumentamalla sokeria kasarissa, niin että se sulaa ja paistuu hieman tummemman väriseksi. Lisäsin sokerin sekaan kerman ja vaniljasokerin ja keitin niin, että rakenne sakeutui.
Kinuskin jäähdyttyä täytin pullat. Tietenkin ensin puolitin valmiis pyöreät pullat ja painelin niiden pohjapuolelle pienen kolon, johon sain lisättyä kinuskin. Lopuksi kermavaahto ja hattu päälle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!