Pellava-viikunapuuro

25. helmikuuta 2014

Pellavansiemenet ovat kävetä lisä jos jonkinmoiseen ruokaan. Päätinkin siis kokeilla tehdä niistä puuroa. Tämä puuro olisi myös mahdollista toteuttaa viikunoiden sijaan esim. taateleilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.

Pellavansiemenpuuro

5 dl      vettä
7          kokonaista kivetöntä kuivattua viikunaa
n. 1 dl  täysjyvävehnäjauhoja
½ dl     pellavansiemeniä
ripaus   suolaa

Ensin pilkoin viikunat pienemmäksi ja lisäsin ne kasariin kiehuvan veden kera. Kun niiden rakenne oli pehmennyt (n. 10 min jälkeen) hienonsin niiden rakennetta sauvasekoittimella. Lisäsin jauhot sirotellen, ettei tule paakkuja. Lopuksi vielä itse pellavansiemenet ja suola, ja puuroa keitettiin lopuksi vielä n. 15 minuuttia, kun rakenne oli sopiva. Lisäsin hieman vettä loppupuolella, kun rakenne oli aika jämäkkää.

Lopputulos oli maittavaa ja söinkin puuron maidon kanssa. Aika makeaa tämä oli, mutta täytti hyvin vatsaa, kannattaa syödä varoen, sillä vatsa täyttyi yllättävän nopeasti pienemmästäkin annoksesta. Riippuen siis annoskoosta tästä reseptistä riittää n. 2-4 annokseen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget