Minttusuklaakakku

12. maaliskuuta 2014

 Löysin ihanalta kuulostavan minttusuklaakakun reseptin. Reseptistä teki entistä paremman se, että se oli ns. terveellisempi kakkuresepti. Lähdinkin siis innokkaasti toteuttamaan sitä.
Omassa versiossani tein alla luetellun ohjeen puolikkaana, mutta taikina vaikutti varsin riittoisalta ja nousi uunissa aika paljon. Perinteiseen n. 26 cm halkaisijan kakkupohjaankin tämä puolikas resepti mahtuisi mainiosti.

Minttusuklaakakku

Pohja
4 3/4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl        ruokasoodaa
1 tl        leivinjauhetta
2 dl       sokeria
2 dl       suklaarouhetta/hippuja (rouhin itse taloussuklaata)
1,5 dl    vaniljasoijajugurttia
3½ dl    vettä
½ dl      öljyä
1 tl       vaniljauutetta
½ tl      piparminttuaromia

Kuorrute
1 tlk kookosmaitoa
tilkka vaniljauutetta
tilkka piparminttuaromia
vihreää pastaväriä

Pohja valmistettiin sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja nestemäiset omassaan. Kun nestemäiset aineet on sekoitettu hyvin, ne lisätään kuivien aineiden kanssa ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Tämän jälkeen taikina kaadettiin voideltuihin ja korppujauhotettuihin irtopohjavuokiin/vuokaan. Pohjaa paistetaan 175 asteisessa uunissa, riippuen taikinan paksuudesta 20-60min. Omissa vuuissani taikinakerros oli paksu, joten niiden kypsymiseen uunissa meni noin tunti. Kakkupohjaa jäähdytetään ensin huoneenlämmössä ja lopulta jääkaapissa.


Kuorrutteen valmistamisessa on olennaista kunnollinen purkillinen kookosmaitoa. Tarkoituksena on käyttää kermaosuus kookosmaitopurkista (purkissa oleva tiivis valkoinen massa), mutta ei lientä. Kaupassa purkkia valitessa kannattaa siis olla tarkkana, ettei purkki hölsky liikaa. Kookoskerma kaavitaan tölkistä kulhoon ja sekoitetaan vaniljauutteen, piparmintun ja pastavärin kanssa. Itse käytin sekoituksessa sähkövatkainta, että kuorrutteesta tai kuohkeampaa.
Kun kakkupohja on kylmää, kuorrutteen voi levittää pohjan väliin ja päälle. Omassa versiossani kakkupohjaa ei tarvinnu leikata, mutta jos teet pohjan isoon irtopohjavuokaan, se täytyy ensin leikata puoliksi. Kuorrutetta oli sen verran paljon, että sain kuorrutettua ylemmästä kakkukerroksesta myös sivut. Kakun voi koistella haluamallaan tavalla, itse käytin tummasta suklaasta tehtyjä lehtiä.

Tämä oli erittäin loistava kakku. Koska pohjassa ei käytetty rasvaa tai kananmunaa, vaan ruokaöljyä, sen koostumus oli erittäin mehevä ja raikas. Piparminttuaromi tuli loistavasti kakussa esille. Kookoskreemi oli myös oiva valinta tasoittamaan kakun suklaista makua. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Kakkupala sai Aku Ankka lautaselta jalat


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget