Tofu-yakisoba muurikalla

8. elokuuta 2014


Tämä on eräs suosikkiherkkuruokani. Yakisoba eli paistetut nuudelit, niitä on helppo ja suhteellisen nopea valmistaa ja sekaan voi lisätä mitä tahansa kaapista nyt löytyy. Itse yleensä käytän satunnaisia kasviksia.
Tämä ruoka pääsee todella oikeuksiinsa vasta kunnollisella isolla valurautalevyllä paistettuna, sillä silloin paistopinnasta tulee paras ja nuudelit eivät rikkoudu liiaksi kun on tilaa käännellä ruokaa sekaisin. Toki tämä onnistuu ihan hyvin hellallakin esimerkiksi wokkipannulla, mutta pieni muurikkahifistely on ihan hauskaakin.

Yakisoba

5-6 annosta

4 pkt  nuudeleita
200 g kaalia
3        porkkanaa
4        kevätsipulia
½       paprika
3        valkosipulin kynttä
500 g marinoitua tofua (voi marinoida myös itse, ohje alla)
1½ dl yakisobakastiketta (jos ei saatavilla valmista, ohje alla)

Keitä nuudelit kypsiksi. Pilko vihannekset ja tofu halutun kokoisiksi paloiksi. Jos käytät muurikkaa tai valurautapannua ruuan tekemiseen, öljyä se hyvin. Tavallista paistinpannua käytettäessä öljyä ei tarvita ihan niin paljoa, käytä kuitenkin mahdollisimman isoa pannua tai wokkipannua. Paista ensin valkosipulit ja kevätsipulin valkoiset osat. Lisää seuraavaksi porkkanat ja kaali. Varo polttamasta vihanneksia pohjaan. Paista tofun paloja toisella pannulla öljyssä niin, että palojen pinta hieman ruskistuu. Lisää vihannesten sekaan vielä loput vihannekset ja sekoittele. Kun tofut ovat paistuneet sopivaksi, sekoita ne vihanneksien sekaan. 
Lisää vielä kypsät nuudelit sekaan. Nostele seosta sekaisin kahden lastan tms. avulla, mutta varo hajottamasta nuudeleita. Lisää yakisobakastike, sekoita ja annan paistua vielä hetki.
Tarjoile lämpimänä.

Yakisobakastike (n. 1½ dl)

4 rkl worcesterkastiketta (tai HP kastike)
2 rkl hoisinkastiketta
2 rkl ketsuppia
4 tl   soijaa
2 tl   seesamiöljyä

Sekoita ainekset keskenään.

Tofun marinointi

500 g tofua

Marinadi
4      valkosipulin kynttä
½ dl öljyä
½ dl viinietikkaa (mitä nyt on saatavilla, itselläni oli omenaviinietikkaa)
tuoreita yrttejä kuten korianteria, timjamia, basilikaa, oreganoa...
pippuria

Kuori ja murksaa valkosipulit. Pilko yrtit. Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Siivuta tofu ns. pihveiksi ja nosta marinadiin niin että jokainen tofun pala on osittain liemen alla. Nosta jääkaappiin useammaksi tunniksi, mielellään yön yli. Jossain vaiheessa käy kääntelemässä tofun paloja, jos kaikki eivät ole liemen pinnan alla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget