Ja jos marjat käyttää vielä suoraan pensaasta päin, on niiden ravintoarvotkin ihan hyvällä mallilla, joten tätä herkkua voinee syödä mahan täydeltä potematta huonoa omaa tuntoa, mutta toisaalta parin annoksen jälkeen kieli meinaa kuivua herukoiden happamuuden takia. Suosittelen siis käyttämään harkintaa ja muistamaan kohtuuden kaikessa (toisinkuin minä).
Vispipuuro
4 annosta3 dl punaherukoita (valkoherukatkin toimivat hyvin)
1 l vettä
3 dl kauramannasuurimoita
½ dl sokeria (makumieltymysten perusteella voi määrää lisätä)
½ tl suolaa
Perkaa herukat tarvittaessa. Laita herukat ja vesi kattilaan ja keittele hiljakseltaan niin, että marjojen rakenne hajoaa ja ne soseutuvat. Halutessaan seoksen voi siivilöidä, jolloin siemenet saa puurosta pois. Lisää kuumaan seokseen mannasuurimot kokoajan sekoittaen. Keitä paketin ohjeen mukaan, omassa versiossani keittoaika noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi sokeri ja suola.
Anna puuron jäähtyä kunnolla ennen vispaamista. Jäähtymistä voi nopeuttaa nostamalla kattilan kylmään vesihauteeseen. Kun puuro on jäähtynyt kunnolla vispaa sähkövatkaimella kunnes kuohkeaa.
Tarjoile kylmänä esimerkiksi maidon kanssa. Mieltymysten mukaan pinnalle voi vielä ripotella sokeria.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!