Omena-uunikaurapuuro

4. syyskuuta 2014


Alkaa tuntua, että aloitan nämä introt aina samalla tapaa "suosikkiruokani plaaplaa"... Mutta toisaalta miksipä tekisin mitään, mistä en itse pidä. Ja koska nyt satun pitämään yleisestiottaen ruuasta, niin usein on ongelmana se, että ei ole juurikaan ruokia joista en pidä... Mutta jokatapauksessa, tällä kertaa esillä superherkullinen uunipuuro. Sen ulkonäkö ei välttämättä kovinkaan hätkäytä, epämääräistä mössöähän se vain on, mutta maku on jotain, mitä sanoin on kovin vaikea kuvata. Tiivistetty kuvaus: herkullista.
Omena mehevoittää puuroa mainiosti ja jättää sen hieman kosteammaksi mitä uunipuuro yleensä. Kokonaiset kaurasuurimot ovat myös uudehko löydökseni, johon olen ihastunut. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan edes kokonaisten kaurasuurimoiden käyttöä uunipuurossa, jos omenaraaste tuntuu vielä liian jännittävältä idealta.

Uunipuuro

4 annosta

2-3  omenaa
1 l   makeuttamatonta mantelimaitoa
3 dl kokonaisia kaurasuurimoita
1 tl  suolaa

tarjoiluun kanelisokeria

Raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Lisää omenaraaste, mantelimaito, kaurasuurimot ja suola tilavuudeltaan vähintään 2 litran uunivuokaan. Nosta puuro uuniin ja laita se lämpenemään 150 asteeseen. Anna puuron kypsyä 2-3 tuntia uunissa. 
Tarjoile kanelisokerin kanssa tai mikseipä vaikka maitotilkankin. Maistuu niin kylmänä kuin lämpöisenäkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget