Mikä olisikaan sen parempaa aamu- tai miksei iltaruokaakaan, kuin luumupuuro? (Saatan toki keksiä hetikin useamman vaihtoehdon, mutta tämäkin puuro on kuitenkin todella hyvää ja hieman erilaista.) Luumupuurohan on sinänsä suhteellisen perinteinen ja arvatenkin aliarvostettu herkku. Tässä omassa versiossani käytin kaurahiutaleiden lisänä pellavansiemenrouhetta, joka tuo puuroon lisää kuitua ja mukavamman suutuntuman.
Kannattaa kokeilla, varsinkin nyt, kun saa vielä tuoreita suomalaisia luumuja!
Luumupuuro
1 annos1-2 luumua
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemenrouhetta
ripaus suolaa
Pilko luumut kattilaan ja keitä niitä pienehkössä vesimäärässä. Kun luumujen rakenne alkaa rikkoontua (arviolta 5 minuutin keittämisen jälkeen), lisää seokseen kaurahiutaleet ja pellavansiemenrouhe ja keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kaurahiutaleet ovat kypsyneet. Lisää lopuksi ripaus suolaa ja tarjoile.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!