Juustoiset valkosipuliperunat kera kuorien

30. maaliskuuta 2015


Valkosipulikermaperunat ovat varsin yleistä hieman juhlallisempaa ruokaa tai ns. viikonloppuruokaa. Niitä on kuitenkin suhteellisen yksinkertaista valmistaa ja päätin vielä yksinkertaistaa niiden valmistusta entisestään. Toisinsanoen ajattelin ottaa perunasta kaikki ravintoarvot hyötykäyttöön ja käyttää perunani kuorineen. Tällainen toiminta toki vaatii tarkkuutta perunoiden pesemisessä ja siinä, että perunat ovat oikeasti hyvälaatuisia eivätkä kovin rupisia tai muuten huonoja.

Viipaloin perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi, että niiden kypsyminen olisi tehokasta. Lopputuloksena tästä sitten syntyi oikein maukkaat valkosipuliperunat, joita voisi ehkä jopa kehdata tarjota jollekin muullekin kuin itselleen pimeässä huoneessa. Perunoiden kuorellisuutta ei hirveämmin sitten tajunnutkaan syödessä.

Valkosipulikermaperunat


3-4 annosta

6      reilun kokoista siistiä perunaa
3      valkosipulin kynttä
3 dl  kaurakermaa
2 tl   ruohosipulisilppua (tai kevätsipulia)
½ tl  yrttisuolaa
½ tl  mustapippuria
50 g Vegejuustoraastetta (esim Sheese mozzarella)

Pese perunat hyvin (älä kuori) ja käytä juuresharjaa tarvittaessa jos oikein multaisia. Poista mahdolliset huonot kohdat veitsellä. Siivuta perunat ohuiksi parin millin paksuisiksi siivuiksi pituussuunnassa. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Laita perunaviipaleet, valkosipulisilppu ja ruohosipulisilppu laakeaan uunivuokaan ja sekoita keskenään. Kaada kaurakerma perunoiden päälle ja litistä perunoita vielä niin ettei reunat törrötä pystyssä. Sirottele vielä mausteet perunoiden päälle ja levitä juustoraaste tasaisesti.

Paista 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Jos meinaa ruskistua liikaa, laita loppuvaiheessa folio vuoan päälle. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget