Purkin henki, purkkijuustokakku

18. maaliskuuta 2015


Viimeaikoina purkkiin sullotut juustokakut ovat olleet kovassa nosteessa. Tuntuu että jos jonkinmoista juustokakkua tai juustokakkusmoothieta löytyy purkeista tarjoiltuna ja purkkikulttuuri on muutenkin lisääntynyt. Siinä missä aiemmin purkeista löytyi hilloja ja säilykkeitä, nyt ne ovat retrohenkisiä annoskulhoja. Ei siinä, ihan hauskahan tämä on ideana ja erittäin kätevä tapa lusikoida juustokakku suuhun, eipä pääse ainakaan luiskahtamaan lautaselta vahingossa lattialle.
Päätin antaa oman panokseni tähän purkkiruokaan. Joten tässä se nyt on sokeriton, gluteeniton, maidoton ja semivegaaninen soijajuustokakku suoraan purkista. Ja mikä ennenkaikkea parasta: se jopa maistuu todella hyvälle! Tämä on niitä reseptejäni, joissa makeutta todella löytyy, joten makeannälkäistenkään ei tarvitse jäädä säilykepurkkejaan nuolemaan (toisinkuin ehkä joskus herkkuresepteissäni) vaan tästä varmasti tulee makeanhimo täytettyä. Jos ei mistään muusta, niin ainakin määrästä. Annoksia tästä saa 4 reilumman kokoista ja useampia sitten jos pienempiä annoksia haluaa.


Juustokakku purkissa

4-6 annosta

Hunajapaahdetut mantelit
50 g    mantelilastuja
1 rkl    hunajaa tai agavesiirappia
1 rkl    öljyä
1 tl      raastettua appelsiininkuorta
ripaus kanelia

Juustokakku
1 prk   Alpron soijavispiä
1 pkt   Tofutin maustamatonta soijatuorejuustoa
2 rkl   sitruunamehua
4         taatelia
1 rkl   vaahterasiirappia
ripaus vaniljansiemeniä

Päälle
100 g mustikoita
mantelilastuja

Valmista ensin hunajapaahdetut mantelit. Sekoita hunaja ja öljy mantelilastuihin varovasti. Raasta appelsiininkuori ja ripottele se ja kaneli mantelien sekaan. Levitä mantelit leivinpaperille uunipannulle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, että ne hieman ruskistuvat. Varo polttamasta. Nosta mantelit talouspaperin päälle, että ylimääräinen öljy imeytyy pois ja anna jäähtyä.

Valmista juustokakku vatkaamalla soijavispi vaahdoksi. Lisää siihen soijatuorejuusto ja sekoita hyvin. Paloittele taatelit mahdollisimman pieneksi (tai soseuta) ja lisää massaan sitruunamehu, taatelinpalat, vaahterisiirappi ja vanilja. Sekoita vielä hyvin sekaisin.

Annostele juustokakku lasipurkkeihin laittamalla pari lusikallista jäähtyneitä manteleita pohjalle ja jaa juustokakku tasan purkkeihin. Ripottele päälle mustikat ja mantelilastuja koristeeksi.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget