Viimeaikoina purkkiin sullotut juustokakut ovat olleet kovassa nosteessa. Tuntuu että jos jonkinmoista juustokakkua tai juustokakkusmoothieta löytyy purkeista tarjoiltuna ja purkkikulttuuri on muutenkin lisääntynyt. Siinä missä aiemmin purkeista löytyi hilloja ja säilykkeitä, nyt ne ovat retrohenkisiä annoskulhoja. Ei siinä, ihan hauskahan tämä on ideana ja erittäin kätevä tapa lusikoida juustokakku suuhun, eipä pääse ainakaan luiskahtamaan lautaselta vahingossa lattialle.
Päätin antaa oman panokseni tähän purkkiruokaan. Joten tässä se nyt on sokeriton, gluteeniton, maidoton ja semivegaaninen soijajuustokakku suoraan purkista. Ja mikä ennenkaikkea parasta: se jopa maistuu todella hyvälle! Tämä on niitä reseptejäni, joissa makeutta todella löytyy, joten makeannälkäistenkään ei tarvitse jäädä säilykepurkkejaan nuolemaan (toisinkuin ehkä joskus herkkuresepteissäni) vaan tästä varmasti tulee makeanhimo täytettyä. Jos ei mistään muusta, niin ainakin määrästä. Annoksia tästä saa 4 reilumman kokoista ja useampia sitten jos pienempiä annoksia haluaa.
Juustokakku purkissa
4-6 annostaHunajapaahdetut mantelit
50 g mantelilastuja
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
1 rkl öljyä
1 tl raastettua appelsiininkuorta
ripaus kanelia
Juustokakku
1 prk Alpron soijavispiä
1 pkt Tofutin maustamatonta soijatuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
4 taatelia
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus vaniljansiemeniä
Päälle
100 g mustikoita
mantelilastuja
Valmista ensin hunajapaahdetut mantelit. Sekoita hunaja ja öljy mantelilastuihin varovasti. Raasta appelsiininkuori ja ripottele se ja kaneli mantelien sekaan. Levitä mantelit leivinpaperille uunipannulle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, että ne hieman ruskistuvat. Varo polttamasta. Nosta mantelit talouspaperin päälle, että ylimääräinen öljy imeytyy pois ja anna jäähtyä.
Valmista juustokakku vatkaamalla soijavispi vaahdoksi. Lisää siihen soijatuorejuusto ja sekoita hyvin. Paloittele taatelit mahdollisimman pieneksi (tai soseuta) ja lisää massaan sitruunamehu, taatelinpalat, vaahterisiirappi ja vanilja. Sekoita vielä hyvin sekaisin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!