Maidoton ja munaton suolainen piirakkapohja

22. maaliskuuta 2015


Usein kun tekisi mieli tehdä jotain suolaista piirakkaa, pohja muodostuu ongelmaksi. Usein lähden tekemään suolaisia piirakoita suurinpiirtein ilman ohjeita, joten olisi hyvä, että olisi hyvä ohje peruspohjataikina olemassa. Pohjaan itsessään ei olisi myöskään hyvä saada kovin paljoa energiasisällöstä osakseen, . 
Tähän mennessä suosikkini on ollut piimästätehty pohja, mutta joskus tulee tilanteita kun pitäisi saada maidoton piirakkapohja, joten kokeilin tähän tarkoitukseen Oatlyn maustamatonta kaurajugurttia. Se toimi pohjassa oikein hyvin ja toi siihen hyvän maun, eikä rakenne jäänyt liian kovaksi kuten lehmänmaitojugurttia käyttäessä helposti jää.
Täytteeksi tällaiseen piirakkaan sopii käytännössä mitä tahansa. Täytteen nesteeksi voi myös käyttää kaurajugurttia ja se toimii ihan hyvin. Toinen vaihtoehto täyteläisempään vaihtoehtoon on sitten esimerkiksi kaurakerma.

Maidoton ja munaton suolainen piirakkapohja

26 cm piirakkavioallinen

3 dl     Oatlyn kaurajugurttia
2½ dl  täysjyvävehnäjauhoja
1 dl     kauraleseitä
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Jos taikina tuntuu kovin löysältä, lisää hieman jauhojen määrää. Levitä taikina haarukalla 26 cm halkaisijan piirakkavuokaan. Esipaista 5 minuuttia 200 asteisessa uunissa ennen täyttämistä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget