Peruna-bataattisose ja paahdetut parsakaalit - lämpimät dippivihannekset

20. heinäkuuta 2015


Noniin, tällaista tällä kertaa. Voitaisiin ehkä ajatella, että tämä olisi jonkinlaista riman alittamista. Yksinkertaista ruokaa: sosetta ja paahdettuja kasviksia. Olen kuitenkin usein arjen toherruksessa huomannut, että yksinkertaisienkin ruokien keksiminen voi toisinaan olla varsin vaikeaa. Joskus sitä vain tuijottaa bataattia pöydällä ja miettii, että mitä ihmettä siitä nyt sitten tekisi. Etenkin jos on päätynyt ostamaan samaa raaka-ainetta pienen ajan sisällä uudelleen, eikä halua tehdä jälleen samaa mitä aiemmin. Ideat alkavat tällöin olla helposti vähissä. Tämä siis toimitti ideattoman päivälliseni virkaa.
Bataatti-perunasose on mielestäni jopa herkullisempaa, kuin tavallinen vain perunasta tehty sose. En pidä itse kovin makeista pääruuista, joten pelkästä bataatista tehty sose on makuuni hieman liian makeaa. Olen todennut 50-50 hyväksi suhteeksi tässä ja se on yleensä myös helppo toteuttaa, jos tekee suuremman määrän ruokaa kerralla. Kaupan bataatit tuntuvat monesti niin järkälemäisiltä, että niistä pitää pienessä taloudessa keksiä yksi jos toinenkin ateria. 
Parsakaali on muuten vain yleisestiottaen yksi suosikkikasviksistani, joten sitä on mukava käyttää vähän kaikkeen. Se toimii todella hyvin lähes missä vain, paistettuna, keitettynä, soseutettuna ja näin paahdettunakin. Paahtamiseen saa mukavasti lisämakua valkosipulista ja pippurista, ja kun valkosipulia käyttää hieman rankemmalla kädellä, tulee parsakaaleista mukavan tuikeita. 

Tällaiseen ruokaanhan voisi mukavasti sopia toki vielä jotain lisäksikin, mutta mielestäni tämä oli varsin toimiva kokonaisuus. Parsakaaleja oli mukava ottaa haarukkaan ja dippailla muusiin. Tämä siis hauska lämmin versio dippivihanneksista!
Puolisoni nimesi tämän ruuan hauskasti kultaiseksi kakaksi, mutta arvelen, että tylsä peruna-bataattisose on ehkä hieman houkuttelevampi nimi...

Peruna-bataattisose ja paahdetut parsakaalit

3-4 annosta

Sose
300 g perunaa
300 g bataattia
1 dl    kaurakermaa (tai ½+½ vettä+kaurakermaa)
50 g   maidotonta margariinia
½ tl    yrttisuolaa

Paahdetut parsakaalit
500 g parsakaalia
1 tl     valkosipulirouhetta
½ tl    mustapippuria

Kuori peruna ja bataatti. Paloittele ne kattilaan ja keitä kypsäksi n. 20 min (riippuen palojen koosta). Jätä pari desiä keitinvettä kattilaan ja kaada muu pois. Soseuta seos, lisää kaurakerma, margariini ja suola ja sekoita.
Pilko parsakaalit (kukinnot ja varsi jos hyvän näköinen) uunipannulle. Ripottele päälle valkosipulirouhetta ja mustapippuria. Kääntele käsin sekaisin. Paahda 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes parsakaalit saaneet hieman väriä ja kypsyneet.
Annostele lautasille ja syö dippaillen parsakaaleja muusiin dippivihannesten tavoin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget