Vihreä pasta

1. heinäkuuta 2015


Heinäkuu pyörähti käyntiin ja kesä on hienoimmillaan. Joidenkin mielestä sadekin on hienoa ja satun itsekin lukeutumaan kyseiseen porukkaan. Tänään kuitenkin sattui olemaan todella nätti ja aurinkoinen päivä, joskin ehkä hieman turhan lämmin omaan makuuni. Ehkä näihin helteisiin vielä ehtii tottua.
Mutta sääintrosta pääsemmekin tämän vihreällä höystetyn pastanvärisen pastan pariin. Kesällähän kasvikset ovat parhaimmillaan ja niitä löytää tuoreina ja jopa kotimaisina versioina. Käytin itse tähän pastaan tylsästi pakastettuja herneitä, kun tuoreita ei ollut juuri silloin saatavilla. Mutta nyt kasvukauden ollessa meneillään, tuoreet vihannekset toivonmukaan löytävät tiensä lautaselle. 
Yksinkertaisesti spagettia, kasviksia ja ranskankermaa hieman maustettuna. Kokonaisuutena nopea ja helppo ruoka, joka maistuu hyvältä. Creme bonjourin sipulilla maustettu ranskankerma, joka liikkunee Cuisine nimellä, mutta on kaiken ymmärrykseni mukaan maustettua ranskankermaa, osoittautui hyväksi tuotteeksi. Se toi mukavasti makua tähän ruokaan ja suurta maustamista ei sitten enää tarvittukaan.

Vihreä parsapasta

4 annosta

200 g  täysjyväspagettia
1 pss   pakasteherneitä (tai tuoreita jos saatavilla)
1 iso   kevätsipuli
300 g  tankoparsaa
200 g  kauraranskankermaa
3 rkl    maissitärkkelystä
1         kourallinen herneenversoja
½ tl     basilikaa
ripaus mustapippuria

tarjoiluun herneenversoja ja Violifen parmesania

Kypsennä spagetti paketin ohjeen mukaan ja keitä pakasteherneet samassa kattilassa. Pilko kevätsipulit ja parsa. Kun pasta on melkein kypsää, lisää sipulit ja parsa sekaan, että ne kypsyvät minuutin pari. Kaada suurin osa keittovedestä pois (noin puolidesiä-desi voi jäädä) ja lisää kauraranskankerma sekaan. Kun kerma on sekaisin lisää maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Revi herneenversot pastan sekaan ja mausta. 
Tarjoile herneenversojen ja vegeparmesanin kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget